Naci Çelik
Naci Çelik
Naci Çelik

Vücudu şekle sokmanın mükemmel yolu: “Liposuction”

Bu operasyon ile kaslı bir görünüme kavuşmak mümkün.

Haberin Devamı

Liposuction ile istenen, biçimli bir vücuda kavuşmak mümkün. Peki, bu işlem hangi bölgelere uygulanır? İşte, vücudu şekle sokmanın mükemmel yollarından biri olan liposuction hakkında detaylar…

Günümüzde ideal kadın vücudu anlayışı zayıf ama hatları belirgin, atletik ve seksi görünüm şeklindedir. Eğer genetik olarak çok şanslı değilseniz (ki bulunduğumuz coğrafya bu konuda gen anlamında bize pek de yardımcı olmamakta) ufak tefek rötuşlar veya daha detaylı girişimler ile idealize edilen kadın vücuduna kavuşabilirsiniz. Egzersiz ve diyet ile ideal vücudunuza kavuşamadığınız takdirde liposuction operasyonu yaptırabilirsiniz.

LIPOSUCTION HANGİ BÖLGELERE UYGULANIR?

Liposuction en genel tabirle fazla yağın cerrahi müdahale ile vücuttan dışarı alınmasıdır. Bu işlem kilo vermek ya da beden ölçüsünü azaltmak için değil, “kontür bozukluklarını” ortadan kaldırmak amacıyla yapılır. Basenler, bel, karın bölgesi, diz içleri, uyluklar, üst kol ve gıdı bölgesi kadın ve erkeklerde bu işlemin en çok uygulandığı alanlardır. Vücuttaki kontür bozuklukları sadece fazlalık şeklinde olmayabilir. Çöküklükler ve asimetrik bozukluklar gibi bazı durumlarda yapılması gereken işlem o bölgeden yağın alınması değil, o bölgeye yağ verilmesi olabilir. Bu nedenle bazı doktorlar liposuction (yağ emme) terimi yerine liposculpting (yağ şekillendirme) terimini kullanmayı tercih ederler. Bu durumda bazı yerlerden yağ alınırken, alınan yağ özel işlemlerden geçirildikten sonra eksik olan bölgelere verilebilir.

Vücudu şekle sokmanın mükemmel yolu: “Liposuction”

LİPOSUCTION İLE ATLETİK BİR GÖRÜNÜM

Hasta eğer isterse liposuction ile atletik bir görünüm de elde edilebilir. Atletik görünümü işlem sırasında yapılan high defination ( HI-DEF) ile yakalamak mümkün. Ehil ellerde yapılan daha yüzeyel bir liposuction ile erkeklerde daha vurgulu, kadınlarda ise daha yumuşak geçişlerle kaslı görünüme kavuşmak mümkündür. Ayrıca bu işlemle zayıf ve yağsız görünen hastalardan bile bazı kontür bozuklukları için gereken yağ enjeksiyonunda kullanılacak kadar yağ çıkarılabilir.

Vücudu şekle sokmanın mükemmel yolu: “Liposuction”

LİPOSUCTİON VE HI-DEF İLE VÜCUT ŞEKİLLENDİRME

1- Vücuda kum saati görünümü verilebilir.
2- Meme dolgunluğu sağlanır.
3- Popo üstündeki gamzeler belirginleştirilir.
4- Popo yuvarlaklığı ve gerekirse dolgunluğu sağlanır.
5- Omuz kasları hafifçe belirginleştirilir.
6- Bel kıvrımı yüksekliği ayarlanıp bel ortaya çıkarılır.

Yukarıda bahsedilen yuvarlaklıkları sağlamak için vaser liposuction ile alınan yağlar işlemden geçirildikten sonra gerekli yerlere enjekte edilir.

Vücudu şekle sokmanın mükemmel yolu: “Liposuction”

LIPOSUCTION SONRASI DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

  • Uygun hastada doğru şekilde uygulandığı takdirde liposuction çok fazla komplikasyonu olmayan ve hastanın birkaç gün içinde iş ya da ev hayatına dönmesine izin veren bir operasyondur. Hastaların tam aktif yaşantılarına dönmesi biraz daha uzun olabilir ve bu alınan yağın miktarı, nereden alındığı ve nasıl alındığına bağlıdır.
  • Ameliyat sonrası yapılması gerekenler genel olarak yapılan liposuctionun tipine göre farklılıklar göstermekle birlikte pek çok ortak özellik de taşır.
  • Eğer işlem lokal anestezi altında yapılmışsa hemen, genel anestezi altında yapıldıysa operasyondan 1 saat sonra hasta yürütülmelidir. Bu basit tedbir pek çok hastanın korkusu olan emboli atması riskine karşı en güvenilir önlemlerdendir.
  • Hastalardan sıklıkla istenen bir diğer şey ameliyat sonrası giydirilen korselerin ilk birkaç hafta boyunca banyo yapmak dışında çıkartılmamasıdır.
  • Liposuction sonrası genel olarak hastalar 1 ila 7 gün içinde normal yaşantılarına dönebilecek hale gelir. Ancak özellikle çok fazla yağ alınan durumlarda hasta kendini sersemleşmiş ve halsiz hissedebilir. Ayağa kalktığında baş dönmesi gibi problemleri olabilir. Bu şekilde şikayetler olduğunda bol sıvı alınmalı ve beslenmeye dikkat edilmelidir.
  • Eğer doktor aksini söylemediyse ertesi günden itibaren korse çıkartılıp ılık duş alınabilir.
  • Ameliyat sırasında dren koyulduysa bunlar da duş almaya engel değildir. Korse yıkayıp kurutulduktan sonra tekrar giyilebilir.
  • Operasyon sonrası hastalar ilk birkaç gün tuvalete çıkamamaktan şikayet ederler. Bu normal bir süreçtir.
  • Liposuction sonrası ideal kiloyu korumak amacıyla egzersiz yapmaya ve beslenmenize dikkat etmek önerilir.

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Op. Dr. Naci Çelik