GeriKişisel Bakım Uzmanından 2020’ye damgasını vuracak estetik trendleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Uzmanından 2020’ye damgasını vuracak estetik trendleri

Uzmanından 2020’ye damgasını vuracak estetik trendleri

Güzellik trendleri her yıl değişiyor. Kalıcı olmayan dolgu ve botoks sayesinde ameliyatsız estetik uygulamalarla her yıl yeni bir trend yaratılabiliyor. Bu uygulamalar çerçevesinde 2020’nin güzellik trendi de dolgun dudaklar ve uzun çene.

Medikal Estetik Hekimi Dr. Mustafa Kemal Ataönder, dolgun dudak ve uzun çene trendinin yüz hatları ile de uyumlu olması halinde daha belirgin yüz hatlarına sahip olunarak kişileri daha güzel ve çekici kılabildiğini belirtti. Ancak Dr. Mustafa Kemal Ataönder, dudak ve çene dolgusunun abartıya kaçmadan, kişinin yüz, ağız ve diş yapısına göre yapılması gerektiğine de dikkat çekti. Özellikle dudak dolgusunun büyük fark yaratan minimal bir işlem olduğunun altını çizen Dr. Ataönder, “Önemli olan trendlere uyum sağlamak değil, yüz hatlarını ve hatlara uyum sağlayan işlemleri belirleyebilmektir. Sadece trend oldu diye gereksiz ve yapay bir görüntü elde etmeden, doğallığı bozmadan bu uygulamaları yapmak gerekiyor” dedi.

MASUMİYET ESTETİĞİNDEN VAZGEÇİLMEMELİ

Dr. Mustafa Kemal Ataönder, dudak dolgusunda kişinin yüz orantısını bozacak aşırı dolgun dudak görüntüsü oluşmaması için ‘masumiyet estetiği’ olarak adlandırdığı ve altın oranla uyumlu ölçülerin kullanılması gerektiğinin altını çizdi, masum ve doğal bir görüntü elde etmek için yapılması gerekenleri şu şekilde anlattı:

“Dudak yüzün en hassas bölgesidir. Dudak dolgusu sadece dudakları kalınlaştırmakla kalmamalı, en doğal görünüm için dudaklar ile yüzün dengesi ve uyumu sağlanmalıdır. Dudakları ele almadan önce yüz bir bütün olarak değerlendirilmelidir. Özellikle dişler ve çene de dahil olmak üzere ağız çevresindeki alan. Ayrıca güzel dudaklar için genetik, yaş grubu, kişilik ve yaşam tarzınızı da hesaba katmanız gerekir. Aşırı ince dudaklara sahip olanlar için, aşamalı olarak birkaç seansta dolgunlaştırma daha iyidir. Üst ve alt dudak tasarımının altın orana göre yapılması gerekir.”

ÇENENİN DE DOLGU İLE DÜZELTİLMESİ GEREKEBİLİR

Yüzün simetrik altın oranını yakalamak için dudak dolgusu ile birlikte çene dolgusu da yapılması gerekebildiğini ifade eden Dr. Mustafa Kemal Ataönder, şunları söyledi:

“Çene dolgusu, daha sivri yüz hatlarına ve karakteristik bir görünüme sahip olmak için yapılıyor. Çene dolgusunda genellikle hyalüronik asit içeren dolgu malzemesi kullanılır. Dolgu öncesinde çenenin hangi bölgelerine dolgu uygulanması gerektiği belirlenir. Çeneye sürülen anestezi etkisi olan bir krem ile çene uyuşturulur. Ucu sivri olmayan iğnelerle dolgu çeneye enjekte edilir. Ucu sivri olmayan bu iğneler sayesinde ciltte morarmanın önüne geçilmiş olur. Tek seans ve yaklaşık 30 dakika süren bu yöntem ile ağrısız ve bıçak altına yatmadan keskin yüz hatlarına sahip olabilirsiniz.”

False