Elif Gözde Utku Türk
Elif Gözde Utku Türk
Elif Gözde Utku Türk

Tırnaklarınızı limon ile güçlendirin!

Tırnak kırılmalarına karşı yapılacak bakım önerileri…

Haberin Devamı

Unutmamamız gerekir ki sağlıklı olan tırnaklar güzel görünür. Bu sebeple ilk olarak tırnaklarımızın sağlığına önem vermeliyiz. Eğer herhangi bir tırnak rahatsızlığınız veya alışılmadık bir tırnak görüntüsüne sahipseniz ilk olarak bir dermatoloji hekimi ile görüşüp yardım almalı, hekiminizin uyarıları doğrultusunda hareket etmelisiniz.

[forum_post_id=1870]

Limon tırnakların güçlenmesini sağlıyor

Sağlıklı tırnaklara sahip olduğunuzu düşünürsek günlük olarak tırnak bakımında kullanacağınız ilk madde limondur. Limon tırnağı sertleştirme özelliğine sahiptir. Sabah ve akşam tırnaklarınızı küçük birer dilim limon parçasıyla ovup ılık su ile ellerinizi durulayın. Ardından az bir miktar tatlı badem yağı ile tırnaklarınızı ve tırnak etlerinizi ovun ve tırnaklarınızın badem yağını iyice çekmesini bekleyin. Badem yağı tırnağın beslenmesi ve elastikiyetinin korunması için son derece etkilidir. Nemlendirici bir el kremi ile el bakımınızı tamamlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Her hafta bakım suyu hazırlayın!

Haftada bir kez ellerinizi ve tırnaklarınızı destekleyici bir bakım suyu hazırlayarak ekstra beslenme sağlayabilirsiniz. Sıcak bir kap suyun içerisine küçük bir limonun yarısının suyunu sıkın ve limonun kabuklarını da suyun içerisine ekleyin. Su ılındıktan sonra içerisine bir adet yumurta, bir yemek kaşığı elma sirkesi, bir adet E vitamini ampulü, bir adet B5 vitamini ampulü, bir çay kaşığı tuz (yemeklik tuz veya kaya tuzu), bir yemek kaşığı badem yağı ve bir yemek kaşığı zeytinyağı koyarak karıştırın. Ellerinizi 15-20 dakika bu bakım suyunun içerisinde tutun. Bu süreç içerisinde limon kabukları ile tırnaklarınıza masaj yapın. Ardından ellerinizi güzelce yıkayın ve el bakım kremi ile ellerinizin bakımını tamamlayın.

Tırnaklarınızı hiçbir zaman çok fazla kesmeyin. Tırnak makasınız, tırnak törpünüz ve manikür ve pedikür aletleriniz kişisel olmalıdır. Başkaları ile kesinlikle paylaşmayın.

Tırnaklarınızın hava almasına izin verin. Eğer oje kullanıyorsanız haftada iki veya üç gün kullanın. Çok oje kullanmaktan kaynaklanan tırnak renginin değişmesi istenmeyen bir durumdur.