Tatil dönüşü cildimize nasıl bakım yapmalıyız?

Eylül ayının gelmesi aynı zamanda yeni bir dönemin başlangıcı sayılır. Okullar açılır, insanlar tatilden döner, sonbahara göz kırpılır. Geçen 3-4 ayda tatil nedeniyle yıpranan, kuruyan cildimize artık bakım zamanı gelmiştir.

Haberin Devamı

Özellikle güneş ışığından etkilenen kişilerde deri kalınlaşması meydana gelir. Deri doğal korumasını artırmak için cilde rengini veren hücreler daha fazla renk maddesi salgılarlar. Uzun süre güneşe maruz kalan deride; zaman içerisinde incelme, elastikiyetin bozulması (kırışıklık), kuruluk, lekelenmeler, kılcal damarların belirginleşmesi görülür.

LEKELERİNİZDEN KURTULUN

Leke tedavisinde güneş koruyucular önemli bir yer tutar. Kapalı ortamlarda bile kullanılmalı, günlük yaşamın bir parçası haline getirilmelidir. Leke tedavisi sürecinde renk açıcı kremlere ve peeling yöntemlerine başvurulmaktadır. Renk açıcı kremler; hidrokinon, retinoik asit, azeleik asit, kojik asit, arbutin ve glikolik asit gibi maddeler içerdikleri için bir uzman kontrolünde uygulanmalıdır.

Peeling de leke tedavisinde kullanılan başarılı bir yöntemdir. Cildin alt katmanına kadar ulaşan sorunlarda bu yöntemi uzun şekilde kullanmak başarıya giden yolda önemlidir. Bu yöntem hem deride lekeli olan hücrelerin soyularak atılmasını sağlar hem de ciltteki renk hücrelerinde renk üretimini baskılar. Leke dışında yıpranma, kırışıklık cilt renginde matlık varsa uygulanacak doğru peeling ile cilt rengi açılacaktır. Bu sayede canlılık ve sağlıklı bir görünüm kazanılacaktır.

Haberin Devamı

PRP'de cildi korumaya yardımcıdır. Bu uygulamada kişiden alınan kandaki tamir gücü yüksek olan trombositler plazma ile ayrıştırılıp, yeniden kişinin cildine enjekte edilir. Hızlı sonuç veren bir antiaging yöntemidir.

CİLDİNİZİ NEMLENDİRİN

Cilt soğuk havada nem kaybını karşılamak için, normalden fazla yağ üreterek reaksiyon verir. Bu da akne ve siyah nokta oluşumunu artırır. Bu yüzden derin nemlendirme yapan serum ve maskelerin kullanımı, mevsime ve cildin mevsimsel ihtiyaçlarına uygun ürünler kullanmaya dikkat edilmelidir. Cilt tipine uygun temizleyiciler ve nemlendiriciler kullanılmadığı zaman gözenekler tıkanıp siyah nokta, komedon ve akne oluşumu kaçınılmazdır.

CİLDİNİZİ SIKILAŞTIRIN

Mezolift yöntemiyle yaz boyunca güneş, nem ve sıcaktan etkilenmiş cildinizi gençleştirirken kış mevsimine de yepyeni sağlıklı bir görünümle adım atabilirsiniz. Stres, hava kirliliği, güneşin zararlı ışınları ve geçen yılların ciltteki olumsuz etkilerini ortadan kaldırmak mümkündür. Sigara ve alkol kullanımı nedeniyle zarar gören cildin yeniden yapılanmasını sağlar. Yüz, boyun, dekolte ve özellikle el bölgesinde oluşan kırışıklıkları ve yaşlanma etkilerini geriletir.

Bunları yapmayı unutmayın!

  • Bol bol su için. Dıştan ne kadar bakım yaparsanız yapın hücresel ve moleküler düzeyde önlem almazsanız uzun vadeli çözüm sağlayamazsınız.
  • Antioksidan açıdan zengin meyve ve sebzeler de cilt elastikiyetini artırıcı etkilere sahiptir. Yaz bitmeden doğanın bize sunduğu armağanlardan faydalanmaya çalışılmalıdır.
  • Kıymetli yağlara sahip fındık, ceviz, badem gibi kuruyemişler ve bitkisel protein kaynağı bakliyatlar cildi yenileyici aktif maddelere sahiptir.
  • Ciltte nem kaybı nedeniyle görülen kuruluk şikayetlerine doğal çözümler sunan bu besinleri, günlük beslenme alışkanlıklarına dahil etmek önemlidir.
Yazarın Tüm Yazıları