Size en uygun dolgu hangisi?

Dolguların en güzel tarafı, işlem yapıldığı anda hemen sonuç vermesidir. Uygulamadan sonra aynaya baktığınızda, değişikliği o anda görürsünüz. Bazı yüzlerde o kadar güzel sonuçlar alırız ki, başka hiçbir kozmetik işleme gerek kalmaz.

Haberin Devamı

DOLGULARI NERELERE YAPTIRABİLİRSİNİZ?

Dolgular çok çeşitli amaçlarla yapılabilir. Dudaklarınızı dolgunlaştırabilir, yanaklarınızdaki ve çenenizdeki çöküntüleri - sarkmaları giderebilirsiniz.
Dolgu uygulamaları genellikle yüzün belirli bölgelerine yapılır

  • Burundan dudak kenarlarına uzanan gülme çizgileri (Nazolabial çizgiler),
  • Dudak üzerindeki sigara çizgileri (Oral kommüsürler),
  • Dudak kenarlarından çeneye inen çizgiler (Marionette çizgiler),
  • Yara izleri,
  • Akne çukurları,
  • Dudaklar,
  • Yanaklar,
  • Elmacık kemikleri,
  • Göz altlarındaki çöküntüler, 

DOLGU YAPTIRIRKEN DOKTOR SEÇİMİ ÖNEMLİ MİDİR?

Dolgu yapmak oldukça ince bir iştir. Kendinizi teslim ettiğiniz doktorların, yüz anatomisini, kemik yapısını çok iyi bilmesi ve derinin kalınlığını titizlikle incelemesi gerekir. Uygulama sonunda yüzde ne gibi değişikliklerin olacağını önceden saptayabilmek önemlidir. Yüzün belirli bir bölümü dolgudan sonra gayet güzel gerilmiş olabilir. Ne var ki bu durum, yüzünüzün olduğundan daha yaşlı görünmesine bile neden olabilir. Bir noktasını ön plana çıkarınca, yüzümüzdeki denge bozulabilir. Kozmetik işlemler yapılırken, yüzünüzün bir bütün olarak ele alınması, tümünün denge, uyum ve orantı içinde olması çok önemlidir.

DOLGU YAPTIRIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİSİNİZ?

Yüzünüze dolgu yaptırmak istediğinizde, en isabetli kararı eski fotoğraflarınıza bakarak verebilirsiniz. Hatlarınızın doğal şeklini ve dengesini değiştirmek istiyorsanız, size yakışıp yakışmayacağı konusunda doktorunuzun görüşüne öncelik tanımalısınız. Doğrusunu isterseniz, aşırı dolgular yüzü şişmiş ve ifadesiz gösterir. Yüzünüzü gençleştirmek için yola çıkarken, yüzün orantılarını, ahengini bozmamak gerekir. Doğal bir görünümü koruyarak, yüzdeki yorgun ifadeyi gidermek yeterlidir. Dolgu yapan doktorların, enjeksiyon yapacağı noktaları, çizgileri, çukurları, bir sanatçı hassasiyeti ve öngörüsü ile tasarlaması gerekir. Dolgu işine salt teknik, salt tıbbi bir işlem gibi bakılamaz. Deneyim, estetik öngörü ve zevke bağlı olarak, tüm dolgular ve dolgulu yüzler, uygulamayı yapan doktorun stilini yansıtır.

SİZE EN UYGUN DOLGU ÇEŞİDİNİ NASIL BULACAKSINIZ?

Dolgu maddelerini seçmek de ayrı bir meseledir. Kozmetik amaçlarla çok çeşitli dolgu maddeleri kullanılır. Doğal kollajenler, kollajen türevleri, sentetik maddeler, ameliyat dikiş ipliklerinde kullanılan Vicryl, Hyalünorik asit veya hastanın kendi vücudundan alınan yağlar gibi. Bunların her birinin alerji riski, avantajları, dezavantajları, dayanma süreleri farklıdır. Benim en fazla kullandığım dolgu maddesi, Hyalünorik asit’tir. Bu madde doğal olarak cilt içindeki kaslarda, kemiklerde, özellikle eklemlerde bulunur. Hyaluronik asit, kendi hacminden 1000 kat fazla su tutabilir. Enjekte edildiği yerde su tuttuğu için uzun süre kalıcılığını korur. Birçok dolgu maddesine oranla daha düzgün ve daha pürüzsüz bir doku yaratır. Alerji riski ise yok sayılır.

Kendinizi deneyimli ve zevkli bir dermatoloğa veya estetik cerraha teslim ederseniz, hiç kimse sizin nasıl olup da bu kadar iyi göründüğünüzü anlayamaz! Bütün bunlar hem uzun süre kalıcıdır hem de gayet elverişli bütçeler içinde hallolur.
  

Yazarın Tüm Yazıları