Yasemin Hizarcı
Yasemin Hizarcı
Yasemin Hizarcı

Sivilce izleri için dolgu nasıl kullanılır?

İşte, dolgunun kullanım alanları ve uygulama teknikleri...

Haberin Devamı

Yaşlanmayla beraber oluşan yüzdeki hacim kayıpları, çukurluklar ve derin çizgilere dolgu maddeleri uygulanarak bunları düzeltmek mümkün... Hyaluronik asit, polilaktik asit, kalsiyum hidroksiapatit gibi günümüzde çeşitli dolgu maddeleri kullanılır. Bu maddeler arasında en çok kullanılan ve güvenli olan hyaluronik asitlerdir. Bu madde verildiği yerde güvenli olarak kalır ve zamanla vücut tarafından yok edilir. Kullanılan dolgu maddesinin özelliklerine göre kalıcılıkları değişebilir.

DOLGU MADDELERİ NERELERDE KULLANILIR?

  • Nasolabial ( burun- ağız arası) çizgilerde
  • Yanaklar- elmacık kemikleri üzerinde hacim oluşturmak için
  • Alin çizgilerinde, göz kenarları çizgilerinde (Botoks sonrası açılmayan, derin kırışıklık olan kaz ayağı çizgilerinde)
  • Gözaltı çukurluğu ve morluğunda
  • Çene kontürü düzeltmelerinde
  • Dudak kontürü ve dudak dolgunlaştırmada
  • Akne izlerinin düzeltilmesinde

Sivilce izleri için dolgu nasıl kullanılır

İŞLEM NASIL GERÇEKLEŞİYOR?

Dolgu yapılmadan önce yüze anestezik krem sürülür. Uygulama ince bir iğne ile gerçekleştiği için oldukça ağrısız bir yöntemdir. Bazen uygulama yerinde hafif kızarıklık, şişlik ve morarma olabilir. Bu durum 2-3 günde geçer. Hyaluronik asitli dolgularda alerji riski çok düşük olur.

Haberin Devamı

SİVİLCE İZLERİ İÇİN DOLGU NASIL KULLANILIR?

Altın iğne tedavisiyle akne (sivilce) izleri bulunan cilt tabakasına mikro iğneler ile rakyofrekans enerjisi verilir. Bu doku travmatize edilerek dokunun yeniden yapılandırılması sağlanır. Bu oluşturulmuş yaraya yeniden doku tamiri yapılarak çukurlukların derinliği azaltılır. Geri kalan çukurlar için de ince dolgu uygulamaları yapılarak cilt yüzeyi düzeltilip pürüzsüzleştirilir. Altın iğne yöntemi cilt görüntüsünü pürüzsüzleştirmeyi sağlayan destek bir tedavidir.

[fotogaleri=225]