GeriKişisel Bakım Sevgililer Günü’nde rujunuza dikkat edin!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sevgililer Günü’nde rujunuza dikkat edin!

Sevgililer Günü’nde rujunuza dikkat edin!

Sevgililer gününde ruj seçimine dikkat edilmesi gerektiğini belirten Profesyonel ve Kalıcı Makyaj Uzmanı & Eğitmeni Demet Tecir, konsepte göre ruj seçimi konusunda tavsiyelerde bulundu.

Sevgililer Günü kapıdayken çoğumuz o güne özel ne giysek, nasıl bir makyaj uygulasak, nereye gitsek ve ne alsak diye düşünüyor olabilir. Birçoğumuz da o gün arkadaşları ile dışarı çıkarak eğlenmek ya da sadece sevdiklerini kucaklamak için kısa ziyaretler yapmak isteyebilir. Seçenek ne olursa olsun öpücüklerin havada uçuştuğu bu romantik günde, rujunuzun başınıza bela olmaması için söyleyeceklerimize dikkatle kulak verin.

Sevgili ile romantik bir yemekse planınız, kalıcılığı yüksek mat rujlar ideal bir seçenek. Yemek boyunca bozulmaması ve sayısız öpücüğe karşı dudakların rengini koruması bu rujları günün favorisi yapıyor. Üstelik dudağınızı klasik rujlara göre daha dolgun gösteriyor. Ruju uygulamadan önce dudaklarınıza yumuşak bir fırça ile masaj yaparak ölü deri temizleyebilir; kuru, çatlak ve rengi dağılmış bir dudak görüntüsünün önüne geçebilirsiniz. Bir kalem yardımı ile dudaklarınızın çerçevesini belirginleştirip aynı tonla bir rujla dudaklarınızı doldurabilirsiniz. Rujunuzun fazlasını kâğıt bir peçete ile fazla bastırmadan aldıktan sonra pudra ile sabitleyebilirsiniz. Romantik bir görüntü için pembenin tonlarını daha çekici bir duruş için kırmızıyı tercih edebilirsiniz.

Sevgililer Günü’nde rujunuza dikkat edin

Köpeğiniz, anneniz, arkadaşınız ya da çocuklu bir aile öpücüklerinizden nasibini alacaksa dudak kalemleri daha uygun olabilir. Nude tonlardaki rujlarla dudağınızı renklendirebilir, bu ürünlerle de kalıcılığı yakalayabilirsiniz. Öncesinde dudağınıza lip balm uygularsanız daha canlı daha parlak ve az pürüzlü görünüm elde edebilirsiniz. Satin ve glossy gibi yumuşak dokulu ve bulaşan rujlar ise kaçınmanız gereken türlerden; zira her öpücükten sonra karşı tarafın yüzünü temizlemesi sevgi dolu öpücüklerinizin sıcaklığına gölge düşürebilir.

O gün için hiçbir planınız yoksa kendinizi “Günün Starı” yapabilirsiniz. İndirimin bol olduğu kozmetik dükkânları gezerek, hiç denemediğiniz tonlardan oluşan bir deneme seti yapabilirsiniz. Gün içinde daha rahat kullanılabilecek tonları seçmeye özen göstermeniz yeterli. Tabii dudak şeklini de pas geçmeyin. Unutmayın, açık renkler her zaman bulunduğu bölgeyi büyük, koyu renklerse küçük gösterir. O gün kendinizi de sevmeniz dileğiyle…

False