GeriKişisel Bakım Selülite karşı beslenme silahları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Selülite karşı beslenme silahları

Selülite karşı beslenme silahları

Yaz aylarının yaklaştığı şu günlerde acilen uygulamanız gereken yöntemler!

Yaz ayları ve özellikle bikini mevsiminin kapımızda olduğu şu günlerde kadınlar rahatsızlık duydukları fazla kilolardan kurtulmak için bir yandan sağlıklı beslenmeye çalışırken bir yandan da sadece kilo kaybının çözüm olmadığı başka bir kabusla mücadele ediyorlar. Bu kabusun adı ise “Selülit!” Uzman Diyetisyen Ceylan Akiş'ten, kadınlara yardımcı olacak çok özel ipuçları...

Birçok kadın yeterli kiloyu vermesine rağmen özellikle bacak ve popo kısımlarında yaygın olan bu çirkin görüntüden kurtulabilmek için farklı farklı uygulamalara başvuruyorlar. Selüliti tamamen yok eden özel bir besin olmamakla beraber; sağlıklı beslenme programınızda yapacağınız bazı küçük dokunuşlar bu süreçte sizi destekleyecek ve özellikle yağ hücrelerinin yakımını hızlandırıp, kolojen doku yapımını artırarak istediğiniz görüntüye kavuşmanızı kolaylaştıracaktır.

1- Su, cildin nem dengesini koruyarak elastikiyetini kaybetmesini engeller. Böylece vücudun gereksiz ödem toplamamasını sağlar. Vücudun toksik maddeleri atmasını kolaylaştırır.

2- Greyfurt, salatalık, domates, kavun, karpuz, üzüm, marul gibi su oranı yüksek gıdaları beslenmenize katın. Bu besinlerde yüksek su içerikleri ile selülit görünümüne karşı vücudu destekleyecektir.

3- Esmer, tam tahıllı besinleri tercih edin. Makarna, beyaz ekmek, pirinç ve şekerli gıdalar kanda insülin seviyesinde dalgalanmalara neden olarak vücudu yağ depolaması konusunda uyarmaktadır. Ancak bu besinler yerine işlem görmemiş ya da çok az görmüş tahıl ürünleri tükettiğinizde bu dalgalanmalar önlenecek böylece vücudunuz yağ depolamak yerine yağ yakma moduna girecektir.

4- Renkli sebzeleri beslenmenizden asla eksik etmeyin. Kırmızı biber, kırmızı greyfurt, portakal ve kivi gibi besinler kolojen yapımını desteklerler ve C vitamininden çok zengindirler. Kolojen yapımını destekleyen diğer sebze ve meyveler ise; brokoli, ananas, armut, kuşkonmaz ve turunçgillerdir.

5- Balık ve balık yağı, kolojen sentezini destekleyici yapısı nedeniyle yine cilde elastikiyet verir ve vücudun sıkılaşmasını sağlar.

6- Somon, ceviz, badem ve zeytinyağı elzem yağ asitlerinden zengindirler. Bu besinler, cilt dokusunun onarılmasında kullanılmaktadır.

7- Avokadonun içeriğindeki A vitamini ve vücuda dost yağ asidi içeriği sayesinde vücudun yağ yakımını ve cilt sağlığının korunmasını desteklemektedir. Sadece yenilmesi değil püre haline getirilip vücuda sürülmesi bile vücudun pürüzsüz bir dokuya sahip olmasına yardımcı olmaktadır.

8- Yaban mersini, ahududu, böğürtlen gibi üzümsüler grubundaki besinler yüksek antioksidant içerikleri nedeniyle dolaşım bozukluklarına ve serbest radikallere karşı etki göstererek doku hasarını önlemektedirler.

9- Protein açısından zengin olan balık, tavuk, yağsız kırmızı et, kurubaklagiller ve özellikle yumurta içeriğindeki elzem ve elzem olmayan aminoasitler sayesinde dokularda su tutulumunu önlemekte ve metabolizmayı artırarak yağ yakımını hızlandırmaktadır.

10- Muz ve turunçgiller potasyum içerikleri sayesinde dolaşımı hızlandırarak, sıvı tutulumunu da engellemektedirler.

11- Düşük yağlı veya yağsız süt ürünleri, yüksek kalsiyum içerikleri sayesinde daha fazla yağ yakmasını sağlayarak selülitli görünümün hafiflemesine yardımcı olmaktadır.

False