GeriKişisel Bakım Selülit sadece kilolu kişilerin sorunu değil!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Selülit sadece kilolu kişilerin sorunu değil!

Selülit sadece kilolu kişilerin sorunu değil!

Kadınların kabusu haline gelen selülitlerden kurtulmak için neler yapılmalı?

Yaygın olarak bilinenin aksine selülit sadece kilolu kişilerin sorunu değildir. Selülitlerden kurtulmaya yönelik bir yaşam tarzı benimsemezseniz, ne kadar kilo verirseniz verin, bu portakal kabuğu görünümlü cilt probleminden kaçamazsınız.

Selülit neden oluşur?

Genellikle kalça ve bacak bölgesinde cildin portakal kabuğu görüntüsü oluşmasına sebep olan selülit çoğunlukla bayanlarda görülür. Selülit oluşumuna neden olan birçok faktör bulunur. Yağ, beslenme kaynaklı toksik maddeler ve su ciltte birikerek selülite neden olur. Selülitin nedenleri bu kadarla da sınırlı değil. Düzensiz beslenme, genetik, hormonal özellikler, sindirim rahatsızlıkları, hareketsizlik ve çok çay ve kahve tüketimi selülite sebep olabilir.

Selülit oluşumunu nasıl engelleriz?

Selülit giderici kremler: Selülit kremi seçiyorsanız öncelikle içindeki etken maddelere bakmalısınız. Çünkü selülit karşıtı kremlerin çoğu kullanıcıya gerçek sonuçlar sağlayacak kadar yüksek miktarda aktif madde içermeyebilir. Dermokozmetik kullanmalı mümkünse bir dermatoloğa danışmalısınız. Selülitiniz için seçtiğiniz ürünü mutlaka uzun süreli ve düzenli olarak kullanmalısınız. Selülit azaltmada kullanılabilecek, bilimsel olarak kabul gören etken maddeler yağ hücresi parçalayıcı, toplardamar destekleyici, anti-inflamatuar, dolaşımı güçlendirici ve kolajen arttırıcı kafein, papaya, guarana gibi aktif madde mevcuttur. Soya yüzyıllardır bilindiği gibi sağlık üzerinde çok etkili bir maddedir, son keşif soya lesitini (fosfatidilkolin) ise selülit alanında çığır açmıştır. Kısaca kremlerden kimi yağların hücreye dolmasını engelliyor, kimisi yağları yönlendiriyor, kimi yağların yakılmasını sağlıyor, kimi damarları destekliyor, kimi de hücre içinde biriken fazla yağı dışarı atıyor.

Spor: Pilates, spinning, tenis ve yüzme düzenli yapıldığında en etkili yağ dokusu üzerine etkili sporlar arasında. Selülit tedavisinde egzersiz çok önemlidir. Düzenli egzersiz yapmak selülit oluşumunu büyük ölçüde engeller. Çünkü spor yaptığınızda kan dolaşımınız hızlanır ve kaslar gerilir. Ayrıca yürüme yüzme gibi aktiviteler kan ve lenf yolları dolaşımını da hızlandırır. Bunun yanı sıra uygulayacağınız diyetler selülit oluşmasını engeller.

Beslenme: Selülit tedavisi olurken su tüketimi vücudumuzdaki toksinleri atmamıza yardımcı olur. Selülit oluşmaması için bitki çayları tüketmek ve en doğal besinlerle beslenmek gerekir. Alkol ve sigaradan kaçınmamız gerekir. Aşırı selülit oluşumunda ise doktora başvurarak ya da güzellik merkezlerinde selülit tedavisine başlanarak bu tedavi sonuna kadar götürülmelidir.

False