Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan

Selfie yanağı estetiği

Akıllı telefonların hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olmasıyla selfie (öz çekim) çılgınlığı her geçen yıl daha da artıyor. Bu teknolojiye sahip hemen herkes mutlaka selfie yapmaktadır. Çekilen on binlerce selfie fotoğrafı ise sosyal medya üzerinden sürekli paylaşılmaktadır.

Haberin Devamı

Sosyal medyadan selfie paylaşımının nedenleri arasında kişinin beğenilme arzusunu tatmin etme, dolayısıyla öz güvenini tazeleme, olumlu yorumlar alma beklentisi, sosyal ortamda kabul görme ve ön plana çıkma isteği yatmaktadır. Selfie’de genç, dinamik ve pozitif enerjili bir yüz ifadesinin yaratılmasında şakak, yanak ve çenenin birbirine olan açısı, bu noktalar arasında geçiş sağlayan yanakların kontör derinliği esas unsurlardır. 

KONTÖRLÜ YANAKLAR…

Kişiyi mutlu eden, beğeni toplayan, özgüveni tazeleyen etkileyici bir selfie, gençliği sembolize eden üçgen yüz ifadesiyle mümkün olmaktadır. Yanak estetiği, bir diğer adıyla Hollywood yanağı estetiği, kontörlü yanak kıvrımlarını ortaya çıkarıp, elmacık bölgesini ve çeneyi belirginleştirmekte, elmacık kemiğinden çeneye uzanan V şeklinde üçgen bir yüz yapısı ortaya çıkarmaktadır. Selfie çekimlerinin artmasıyla birlikte üçgen ve kontörlü bir yüz şekli tasarımı oluşturan yanak estetiğine olan ilgi de artmaktadır.

Haberin Devamı

Selfie yanağı estetiği

YANAK ESTETİĞİNDE KİŞİYE ÖZEL HATLAR

Ülkemizde ve dünyada gösteri ve sanat camiasının ünlü isimlerinin yaptırdığı yanak estetiğinde, bu bölgedeki yağ yastıklarındaki fazlalık kalıcı olarak alınmaktadır. Genel ya da lokal anestezi altında ortalama 1 saatte tamamlanan yanak estetiği ameliyatında, ağız içinden açılan minik kesilerden bu yağ yastıklarına müdahale edilir. Kişinin yüz şekli, elmacık bölgesi gibi ayrıntıları göz önünde bulundurularak, yağ dokusu gerektiği kadar alınıp yanak dışında estetik görünümlü ve yüzün diğer kısımlarıyla orantılı bir çöküklük elde edilir.

PROFESYONEL MAKYAJIN GEÇİCİ SONUCU, YANAK ESTETİĞİ İLE 14 GÜNDE KALICI HALE GELİYOR

Literatörde Bichektomy olarak isimlendirilen yanak estetiği ile profesyonel makyaj uygulanarak yanak dokusunda geçici oluşturulan kontörün kalıcı olması sağlanmaktadır. Günübirlik bir operasyondur, hasta aynı gün taburcu olur. İzler yanak içinde kalmakta, dikişler 7 ila 10 günde kendiliğinden düşmektedir. Bölgedeki kanlanmanın fazla olması iyileşmeyi hızlandırır. Ortalama 2 ila 4 gün içinde hasta günlük işlerine dönebilmektedir. Operasyondan sonraki 2-3 gün gargara yapılması, yara ve dikişler için önemlidir. Yanak dokusunda oluşacak hafif ağrı ve olası enfeksiyona karşı ağrı kesici ve antibiyotik kullanılır. 14 ila 20 gün arasında tam iyileşme gerçekleşir ve yanaklar istenilen estetik kontöre kavuşur. Elmacık kemikleri ön plana çıkarak çeneye doğru üçgen, genç, dinamik ve etkileyici bir görünüm elde edilir.

Haberin Devamı

Yanak estetiği, yanaklarında yağ yastıkları hemen hemen hiç olmayan ve yüz gelişiminin henüz tamamlanmadığı 18 yaşın altındaki kadın ve erkeklere uygulanmamaktadır. Bu operasyonu kadınlar kadar erkekler de sert ve etkileyici yüz hatlarına sahip olmak için erkekler de yaptırabilmektedir.