GeriKişisel Bakım Sarı saçlar için yaz bakım tüyoları!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sarı saçlar için yaz bakım tüyoları!

Sarı saçlar için yaz bakım tüyoları!

Saçın kuruyup yıpranmasını önlemek için nemlendiricili şampuanlar ve bakım kremi şart

Toprak Şeker’e göre sarı saçlar, kendi renginden esinlendiği güneşten daha fazla etkileniyor. Kolay yıpranmaya neden olan güneşin etkilerine karşı saçı, bakım kremleri ile beslemek gerekiyor.


SAÇLARINIZ İŞLEM GÖRDÜYSE DİKKAT!

İşlem görmüş saçlara sahip olanlar; yazın maksimum dikkat! Saçlarınız boya ile sarartıldıysa sizin ihtiyacınız nemden öte protein; çünkü boyalar saçlardaki protein bağlarına girerek tutunuyor. Protein bağlarındaki deformasyonun giderilmesi için de tekrar proteinle takviye edilmesi ve sonrasında keratin takviyesi yapılması gerekiyor.

Sarı saçlar için yaz bakım tüyoları


SAÇLARINIZ YEŞİLE DÖNERSE DOĞRU UZMANINA…

Yazın havuz ve deniz suyunda uzun süreli kalınca, sarı boyalı saçlarda renk bozulması sıklıkla yaşanıyor; hatta saç bir süre sonra başınızda çimen yetişecekmiş gibi yeşile dönüyor. Toprak Şeker, “bu durumda hemen işin uzmanına koşun” diyor.

Sarı saçlar için yaz bakım tüyoları


BAKIM MASKESİ VE KÜR UYGULANMALI

Sarı saçın güzel kalmasında dinlendirilmesi, yardımcı olması açısından da bakım maskeleri ve kürlerin uygulanması önemli. Saçın kuruyup yıpranmasını önlemek için nemlendirilmek, bu amaçla nemlendiricili şampuanlar ve bakım kremi uygulamak da bir yöntem…

Sarı saçlar için yaz bakım tüyoları


KURU KURUYA SAÇ TARANMAZ!

Toprak Şeker, banyo sonrası haricinde, saçları taramadan önce tarak veya fırçanın nemlendirilmesi gerektiği konusunda uyarıyor. Çünkü kuru saçlar tarandıktan sonra kırılıp dökülmeye daha müsait oluyor.

Sarı saçlar için yaz bakım tüyoları


SAÇINIZ İÇİN MUTFAĞINIZDAKİ MUCİZEDEN FAYDALANIN

Şeker, saçları ekstra nemlendirmek için zeytinyağı sürerek bekletmek, sonrasında yıkamanın da etkili bir yöntem olduğunu ekliyor.

Sarı saçlar için yaz bakım tüyoları

False