Emine Özge Ayabakan
Emine Özge Ayabakan
Emine Özge Ayabakan

Saç dökülmesini engelleyen bitki çayları

Dengeli beslenme, sağlığımız kadar saçlarımız için de önemlidir.

Haberin Devamı

“Saç dökülme problemi beslenme sorunları, diyet, alınan ilaçlar, genetik faktörler, geçirilmiş hastalıklar, saç analizi, stres ve saç bakımı üzerine sorular sorularak ayrıca laboratuar incelemeleri yapılarak değerlendirilmelidir” diyen Dermatoloji Uzmanı Dr. Emine Özge Ayabakan, bazı bitki çaylarının saç dökülmesinin önüne geçtiğini belirtiyor ve alternatif önerilerde bulunuyor.

Saç dökülmesi birçok hastalığın belirtisi de olabilir. Tiroit hastalığı, hormonal dengesizlikler, kansızlık gibi hastalıklarda, beslenme bozukluklarında ve bazı ilaçların yan etkileri olarak saç dökülmesi görülebilir. Dengeli beslenme ne kadar önemli olsa da kişide vitamin emilim bozukluğu varsa yine saç dökülmesi olabilir. Bu sebeplerle saç dökülmesi çok iyi araştırma yapılması gereken bir sorundur.

Haberin Devamı

Dengesiz diyetler saçlarımıza zarar verebilir

Saçlarımızı vücudumuzla bir bütün olarak düşünmeli ve saç dökülmesine karşı kendimize de gereken özeni göstermeliyiz. Dengeli beslenme, sağlığımız kadar saçlarımız için de önemlidir. Yapılan uzun süreli dengesiz diyetler saçlarımıza zarar verebilir. Sporun kan dolaşımını hızlandırıcı etkisi, saç büyüme ve gelişiminde de önemli yer tutar.

Fön ve boya saç dökülmesine neden olmaz

Fön, boya gibi işlemler sürekli uygulandığında saçlar kopup, kırılabilir. Saç tellerinin yapısı bozulur. Fakat saç kökleri zarar görmediği için dökülme olmaz. Saç tellerinin yıpranmaması için bu işlemler sırasında saç tellerine en az zarar veren doğala yakın, kaliteli ürünler tercih edilmelidir.

Bitki çayları saç dökülmesine karşı etkilidir

Ihlamur, ada çayı, atkuyruğu, papatya, ısırgan otu gibi bitkiler saç dökülmesine karşı etkilidir. Yorucu bir günün sonunda evimizde bu bitkilerden oluşan çaylarla, saç maskeleriyle stresin saçımızın üzerindeki zararlı etkisini önlemiş oluruz.

Şampuanların etkileri sınırlıdır

Saç diplerine masaj ile uygulanan ilaçlar, saçlarda başarılı sonuçlar doğurtmaktadır ve bu durum dermatologlar tarafından kanıtlanmıştır. Yeni saç gelişimini başlatan, saç derisine sürülerek uygulanan losyonlarla, mezoterapi gibi kişiye yönelik destekleyici tedavilerle beraber kelliğe sebep olabilecek aşırı saç dökülmelerinin önüne geçilir. Unutulmamalıdır ki, şampuanların etkileri son derece sınırlıdır.

Haberin Devamı

PRP Yöntemi saç dökülmesini engeller

Saç dökülmesini durdurmada, zayıflamış saç köklerinin canlandırılmasında kullanılan PRP yönteminin aşırı saç dökülmelerinde etkinliği kanıtlanmıştır. En önemli avantajı, hastanın kendi kanından elde edilmiş olması ve emzirme döneminde de güvenle kullanılmasıdır.