GeriKişisel Bakım Pratik diş beyazlatma yöntemleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pratik diş beyazlatma yöntemleri

Pratik diş beyazlatma yöntemleri

Herkesin diş rengi farklılık gösterir. Bazı insanların tamamen beyazken kimininki daha sarı tonlarındadır. Unutulmaması gereken bir şey varsa o da gerçek dişlerin bembeyaz olmasının imkansız olmasıdır. Pek çok işlem görmüş diş daha beyaz görünür. Gün içerisinde tüketilen renkli besinler, çay, kahve ve sigara dişlerin sararmasına neden olan faktörlerdir.

Dişler zaman içerisinde yıpranarak mine kısmı zedelenir. Bu durumun sonucunda da diş üzerindeki beyaz tabaka kalkar. Evde diş beyazlatma olarak kullanılan pek çok ürünün içerisinde asit özelliği bulunan malzemeler vardır. Ancak evde doğal yöntemlerle dişlerinize zarar vermeden de beyazlatma işlemi yapabilirsiniz. İşte o yöntemlerden bazıları...

Karbonat kullanın: Karbonat beyazlatma özelliğine sahip en çok bilinen üründür. Bunun için diş fırçanızın üzerine bir miktar karbonat döküp son işlem olarak dişlerinizi karbonatla fırçalayın. Ardından ağzınızı çalkalayın.

Pratik diş beyazlatma yöntemleri

Çilekle dişlerinizi fırçalayın: Çileğin içerisinde malik asit bulunur. Bu asit diş plaklarını engelleyerek dişin sağlıklı kalmasını sağlar. Bunun için bir adet çileği ezip posasıyla dişlerinizi temizleyin.

Pratik diş beyazlatma yöntemleri

Muz kabuğunuzu dişlerinize sürün: Muz içerisinde potasyum ve magnezyum bulunur. Bu sayede dişleriniz minerallerce beslenir.

Pratik diş beyazlatma yöntemleri

Karbonat, tarçın ve adaçayı kullanın: Adaçayını dövün, tarçın ve karbonatla karıştırın. Diş fırçasını bu karışıma dokundurduktan sonra dişlerinizi fırçalayın. Bu sayede hem dişleriniz temizlenip hem de mikroplardan arındırılacaktır.

Pratik diş beyazlatma yöntemleri

Bir çay kaşığı zerdeçal, hindistan cevizi yağı ve bir damla nane yağını bir kapta macun kıvamına gelen kadar karıştırın. Karışımla dişlerinizi fırçalayın. 5 dakika bekletip ardından durulayın.

Diş beyazlatma özelliği bulunan diş macunlarını kullanmaya özen gösterin. Geçici bir çözüm olsa da sizin için günü kurtarmayı başaracaktır. Bunun için ağız bakım suları ve beyazlatıcı özelliği bulunan diş fırçalarıyla birlikte kullanın.

 

Pratik diş beyazlatma yöntemleri
 

Günde en az 2 kez diş fırçalamaya özen gösterin. Sadece sabah dişlerini fırçalamak gün içerisindeki sarartıcılardan dişlerinizi korumaz. Gün içinde tüketilen şeylerden sonra da dişlerinizi fırçalayın.

Limon suyu ve karbonatı karıştırın. Temiz bir pamuğu bu karışımı batırıp 1 dakika kadar dişlerinizde bekletin. Limonun asidik özelliği daha uzun süre bekletmelerde dişlerinize zarar verebilir.

Diş doktoruna gitmeyi alışkanlık haline getirin. Dişleriniz için en doğru bakımın nasıl yapılacağı hakkında bilgi alın.

False