Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan

Popo estetiğiyle daha sıkı ve doğal kalçalara kavuşun

Moda sektörü tasarımlarının değişmeyen ilham kaynağı, ideal ölçülere ve kıvrımlara sahip popo şeklidir. Ülkemizdeki kadınların bel, basen ve popo bölgesinde sıklıkla yaşadıkları estetik sorun şikayetlerini şöyle sıralayabiliriz: Düzleşmiş ya da sarkık popo şekli ve dokusu, erkeksi ve fazla yağlı kalın bel simidi, popoyu geri plana iten geniş basen yapısı, bacak ile popo sınırının aşırı yağlanma nedeniyle bu bölgedeki kıvrımların ortadan kalkması.

Haberin Devamı

KOMŞU BÖLGELER PLANA DAHİL EDİLMELİ

Popo bölgesini tek başına değerlendirmek hayal kırıklığı yaratabilir. Çünkü popo, komşu bölgeleriyle estetik ahenk içinde olmalıdır. Basenlerin fazla yağlardan arındırılması, bel çevresinin inceltilmesi, popoya komşu bacak bölgesiyle doğal kıvrımların, sınırların belirginleştirilmesi gerekir. Popo estetiğinde en başarılı planlama bu şekilde yapılmaktadır.

İDEAL POPONUN TANIMI

Moda sektörünü kıskandıracak ideal bir popo formuna sahip olmak için olmazsa olmaz estetik ölçüler vardır. Öncelikle poponun bacaklar üzerinde dik duran bir pozisyona sahip olması gerekir. Bacak ile popo arasındaki sınırın, kıvrımlı ve belirgin olması lazım. Poponun üst bölgesi arkaya ve hafif yana doğru olmalıdır. Popoyu ön plana çıkaracak basenlerin fazla yağlardan arındırılmış olması gerekir. Kalın bir bel yapısı popoyu kesinlikle gölgede bırakır. Beldeki erkeksi görünümün ortadan kaldırılarak, kadına has ince bel yapısı ile poponun formu, etkileyici bir şekilde ön plana çıkarılır. Bacak, basen ve bel ile uyumlu bir popo yapısı kısa boylu ya da bacakları kısa olan kadınların dahi boyunu uzun gösterebilmekte, imajını tazelemektedir.

POPO PROTEZİ VE LAZER LİPOLİZ YÖNTEMLERİ

Bazı estetik işlemlerle popo, bel, basen ve bacağın estetik ahengini sağlamak, günümüz estetik cerrahi uygulamalarının en başarılı alanlarından biridir. Popo protezi ve lazer lipoliz yöntemini genellikle birlikte uygulamaktayız.

Poponun dik ve arkaya, hafif yanlara doğru bir görünüm kazanması için uyguladığımız yöntemlerden biri, silikon protez uygulamasıdır.

Kullanılan silikon protezin boyutunu, hastanın beden ve popo şekline göre seçimek gerekir. Popo dikleştirme operasyonu ortalama 1 saat sürüyor. Protezler kalça yanağının iç kısımlarından açılan kesilerden yerleştirilir. İzler böylece gizlenmiş olur. Popo bölgesinde fazla yağlanma varsa, bunları lazer lipoliz yönetimiyle parçalayarak ortadan kaldırıyoruz. Hastalar operasyonun ardından 3-4 gün içinde işbaşı yapabiliyor. Tam iyileşme süresi 3 ila 6 ay. Tam iyileşmenin ardından dik, dolgun, sıkı ve doğal görünümlü popo formu ortaya çıkıyor.
Lazer lipoliz yöntemiyle dikiş gerektirmeyen küçük kesilerden basen bölgesindeki ve bel çevresindeki fazla yağlar tek seansta ortalama 1 saatlik operasyonla yok ediliyor. Güçlü lazer ışınları büyük yağ hücrelerini parçalayarak vücut tarafından emilip dışarı atılmasını sağlıyor. Lazer ışınları, bu bölgelerde esneyen deri dokusunu da kalojeni arttırarak sıkılaştırmakta, gergin bir dokuya dönüştürmektedir. Popoyla uyumlu bacak formu elde etmek için popo-bacak birleşimdeki doğal sınır kıvrımlarını engelleyen fazla yağlar yine lazer lipoliz ile ortadan kaldırılır. İyileşme dönemi son derece konforlu olan lazer lipoliz işleminin sonuçları 6 ila 12 haftada tam olarak görülmektedir. 

Sonuç itibariyle bacaklar üzerinde dik duran, yuvarlak forma sahip popo, fazla yağları alınmış basen ve ince bir bel ile mükemmel bir uyum içinde olacaktır.