Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan

Popo düzleştiren kıyafetlere dikkat!

Kadınların genç yaşlarda sürekli giydikleri düşük bel ve dar kıyafetler popo ve beldeki kadınsı estetik kıvrımları yok ediyor. Popoyu düzleştiriyor, erkeksi ve kalın bir bel simidi ortaya çıkarıyor.

Haberin Devamı

Kadınlar, dişilik algısını tam olarak yakalamak için kadınsı beden çizgilerine kavuşmak amacıyla estetik, spor ya da spor gibi zayıflama yöntemlerini tercih etmektedirler. Vücut ölçüleri estetik oranlara kavuşunca kıyafet seçimleri de doğal olarak kadınsı hatları vurgulayan tarzda olmaktadır. Düşük bel ve dar pantolon tercihi hemen her dönem ön plana çıkan kıyafet tercihleridir. Ancak bu tarz kıyafetler sürekli giyildiğinde vücut estetiği çizgilerinde ciddi deformasyonlar oluşuyor. Bel ve basen şikâyetlerinde bu nedenle gözle görülür bir artış olduğunu söyleyebiliriz. 

İNCE BEL VE YUVARLAK POPO NASIL DEFORME OLUYOR?

Sürekli dar ve düşük belli kıyafetler giymek ilk olarak poponun dışa doğru olan yapısına, kıvrımlarına baskı yaparak yuvarlak formun düzleşmesine neden oluyor. İkinci deformasyon ise zamanla bel kısmında kendini gösteriyor. Dar ve düşük bel kemeri yağ dokusunu sürekli yukarıya, bel bölgesine doğru itiyor. Love handle (aşk tutamacı) dediğimiz yağ dokusundan oluşan bel simitleri normalden fazla büyüyor ve kadınsı kıvrımlar ortadan kalkıyor. Düşük bel pantolon giyen genç kızlarda erkeksi, kalın bel hatlarını sıkça görmekteyiz.

Haberin Devamı

DAR VE DÜŞÜK BEL TERCİHİNDE EN RİSKLİ YAŞLAR

Ergenlik dönemi ve 20’li yaşlar risk grubunu oluşturuyor. Çünkü bu yaşlarda vücut hatlarına yapılan müdahaleler, 20’li yaşlara kadar beden gelişimi devam ettiği için kalıcı değişimlere yol açabiliyor. Genç yaşlarda giyilen düşük bel kıyafetlerle kalınlaşan bel çevresi 30’lu yaşlardan itibaren vücut metabolizmasının yavaşlamasıyla daha da kalıcı ve inatçı bir yapıya bürünüyor, vücudunuza adeta yapışıyor.

BEL ÇEVRESİNDEN TAŞAN YAĞ DOKUSU STRES NEDENİ

Düşük bel pantolon üzerinde ve zamanla dışarı taşan yağlar, bu kez kadını yeni kıyafet seçimine zorlayabiliyor. Çünkü bel çevresine itilen ve burada biriken yağlar kıyafetlerden kolaylıkla fark edilebiliyor ve bu durum rahatsızlık yaratıyor. Kişinin hareket özgürlüğünü de kısıtlayabiliyor. Kalıcı olan bu yağ dokusu ile yaşamak kronik bir stresi tetikleyebiliyor. İri yağ hücrelerinin önemli bir zararı da sürekli büyümesidir. Büyüyen hücreler yağ miktarının artışına neden oluyor. Belin yan ve arka taraflarındaki ciltte çatlakların oluşmasına neden oluyor.

Haberin Devamı

POPODA KALICI DÜZLEŞME RİSKİ

Dişilik algısını oluşturan önemli vücut bölgelerden biri popo ve çevresidir. Poponun dolgun, diri olması ideal olandır. Özellikle kısa boylu kadınlarda yuvarlak hatlı ve biraz dışa çıkık popo şekli uzun bacak algısının oluşmasını sağlar. Poponun ideal formda olması, bu bölgenin yukarısındaki yağların miktarına ve dağılımının dengeli olmasına bağlıdır. Düşük bel ve dar kıyafet seçimi, bu yağların dağılımını bel kısmına doğru bozduğu için popoyu silikleştiriyor, düzleştiriyor. Dolayısıyla kadınsı vücut algısını, tedavi edilmediği sürece kalıcı olarak bozabiliyor.

SADECE BEL ÇEVRESİNİ ERİTEN DİYET YOK

Vücudun en inatçı yağ dokuları bu bölgedekilerdir. Çok zor eritebilen bir yapıya sahiptirler. Bel çevresini eriten diyet programı maalesef yok. Uzun süreli spor aktivitelerinde de bu yağ dokusunun eritilmesi gerçekten çok zor ve sıkıntılı bir hal alıyor. Spor ve diyetle eritildiğini varsaysak bile, bel bölgesindeki yağ hücreleri yok edilmediği için, sporu ve diyeti bıraktığınızda yağ dokusu tekrar oluşacak, aşk tutamaçları tekrar belirginleşecek ve büyümeye devam edecektir.

Haberin Devamı

KADINSI HATLARI KORUYAN KIYAFET SEÇİMİ

Kadın, doğurgan bir yapıya sahip olduğu için popo bölgesi doğal olarak daha geniştir. Kadının bel kısmı ise leğen kemiğinin üzerindedir. Kemer hattı leğen kemiği üzerinde olan, popo kıvrımlarına baskı yapmayan pantolon seçimi, popo ve beldeki kadınsı çizgilerin korunmasına kesinlikle yardımcı olacaktır. Bu kıyafet tercihleri erkeksi kalın bele karşı alınacak önemli bir koruyucu tedbirdir.

LAZER LİPOLİZ YA DA VASER LİPO İŞLEMİ İLE YAĞLARA KALICI ÇÖZÜM

Estetik cerrahide kullanılan vücut şekillendirme yöntemi olan lazer lipoliz, vaser lipo ya da liposuction vücut şekillendirme ve yağ aldırma uygulamalarıyla bel bölgesindeki fazla yağlanmayı kalıcı olarak yok edebiliyoruz. Cerrahi olmayan, son derece güvenli olan lazer lipoliz yönteminde bele toplanan fazla yağlar 1 milimetre genişliğindeki iğnelerle parçalanarak ortadan kaldırılıyor.

Haberin Devamı

Vücuda hiçbir yan etkisi olmayan güçlü lazer ışınları yağ hücrelerini parçalayarak vücut tarafından emilip yok edilmesini sağlar. Parçalanan yağ hücreleri belli bir miktara kadar vücudun dışına çıkarılmıyor ve lenfatikler tarafından yok ediliyor. Fazla miktarda yağ hücresi parçalanmışsa vücut dışına çekiliyor. Diyet ve sporla verilemeyen dirençli yağ dokusu bu yöntemle kalıcı olarak yok ediliyor.

İşlem, bölgedeki yağlanmaya göre 15 dakika ile 1 saat arasında tek seansta sonuçlandırılıyor. 3-4 litre yağ parçalanarak ortadan kaldırılır. Dikiş atılmadığı için iz kalmıyor. Hastanede yatış gerektirmeyen işlemin ikinci ya da üçüncü gününde kişi işbaşı yapabiliyor. Şişlik ve morluk çok hafif düzeyde, ortalama 1 hafta içinde kayboluyor. 1.5 ay içinde tam iyileşmenin gerçekleşmesiyle, kalıcı olarak kadınsı ince bir bele sahip oluyorsunuz. 18 yaşından itibaren bu sorunu yaşayan herkes lazer lipoliz işlemi yaptırabiliyor.

Haberin Devamı

DÜZLEŞEN POPOYU TEKRAR YUVARLAK FORMA GETİREN OPERASYON

İdeal popo şekli nedir? Önce bunun tanımını yapmak gerekiyor. Basenlerin daha az belirgin olduğu, karın, bacak ve bel bölgesiyle estetik uyuma sahip, üst kısmı yana ve arkaya doğru hafif bombe yapan, ince bel kıvrımıyla birleşen yuvarlak hatlara sahip kalça yapısı ideal popoyu oluşturmaktadır.

Düşük bel ile düzleşen ve şekli bozulan popo için en kalıcı ve risksiz yöntem özel tasarımlı silikon protezi işlemidir. Kalça yanakları içinden açılan kesiden popo kasları altına protezler yerleştirilerek gerçekleştirilir. En fazla 1.5 saat içinde tamamlanan işlem genellikle hastanede yatışı gerektirmiyor. Kişi ortalama 1 hafta içinde iş hayatına rahatlıkla dönebilir. Kadınlar bu yöntemle, asla arzu etmediği düz popo formundan tam iyileşmenin sağlandığı 3 ay ila 6 ayda tamamen kurtuluyorlar. Dik, yuvarlak, üst yan kısımları dolgun, doğal görünümlü bir popoya sahip oluyorlar.

Protez yerleştirme operasyonunda, basenlerde biriken fazla yağlar yine lazer lipoliz, vaser yöntemleriyle hızlı ve sorunsuz bir şekilde ortadan kaldırılarak poponun ideal görüntüsüne kavuşması destekleniyor.