GeriKişisel Bakım Plaj çantalarının olmazsa olmazları!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Plaj çantalarının olmazsa olmazları!

Plaj çantalarının olmazsa olmazları!

Sıcak günlerin vazgeçilmezi olan havuz kenarı ya da plajlar, yaz mevsiminde sık sık her yaştan ziyaretçiyi alır. Deniz, kum ve güneş üçlüsüne uyum sağlamanız için yanınıza alacağınız plaj çantanızı hazırlarken bazı malzemelere ihtiyaç duyacaksınız. İşte, plaj çantanızdan eksik etmemeniz gerekenler...

GÜNEŞTEN KORUNUN

Aşağıdaki ürünler bir yandan plajın tadını çıkarırken güneşin zararlı ışınlarına maruz kalmamanızı sağlar. Plaj çantanızda bulunması gereken en önemli malzemeler, güneşten korunmanızı sağlayacak ve cilt lekelerinizin oluşmasını önleyecek olanlardır. Zararlı ışınlardan korunurken aynı zamanda birbiriyle uyumlu gözlük ve şapkanız ile plajda kendinize ait bir tarz yakalayabilirsiniz.

● Hasır veya fötr şapka

● Güneş gözlüğü

Güneş kremi ve güneş sütleri

Plaj çantalarının olmazsa olmazları

SAÇ ÜRÜNLERİ

Eğer bulunduğunuz bölgede denizin tuz oranı yüksekse bu, saçlarınızla çok uğraşmanız gerektiği anlamına gelir. Saçınız tuzdan karıştığı an spreyinizi sıkıp saçınızı kolaylıkla tarayabilirsiniz. Böylelikle karışmış ve açılmayan saçlarla uğraşmayı bırakıp tatilinizin keyfini çıkarabilirsiniz. Güneşin tadını çıkarırken saçlarınızın başınıza bela olmaması için plaj çantanız için saç bakım ürünleri de olmazsa olmazdır.

● Saç tarağı

● Lastik veya tel tokalar

● Saç taramayı kolaylaştıran spreyler

YEDEK KIYAFETLER VE AKSESUARLAR

Plajda başınıza gelebilecek her türlü aksiliğe karşı mutlaka yedek havlunuz ve yedek terliğiniz de plaj çantanızda bulunmalıdır. Çok sık kullanacağınız havlunuzu, terliğinizi ve kıyafetlerinizi plaj çantanızın kolay ulaşabileceğiniz bir köşesine koyabilirsiniz. Islak mayonuz kuruduğu sırada yedek mayonuz ile güneşlenmeye ara vermeden devam edebilirsiniz.

● Bikini/mayo

● Deniz gözlüğü

● Terlik

● Havlu

● Pareo/deniz elbisesi

Plaj çantalarının olmazsa olmazları

KEYİFLİ VAKİT GEÇİRİN

Plajda güneşlenirken ya da gölgede serinlerken zaman geçirmek için okunacak şeyler plaj çantasının olmazsa olmazıdır. Özellikle tatilinizde yalnızsanız plajda geçirdiğiniz vakti bu gibi eşyalar kaliteli kılacaktır.

● Kitap/e-kitap

● Dergi

● Gazete

YİYECEK VE İÇECEK

Gittiğiniz plajda eğer yiyecek ve içecek ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz bir mekan bulunmuyorsa, plaj çantanızda bu ihtiyacınızı giderecek gıdalar mutlaka bulundurmalısınız. Özellikle soğuk suya, güneşin etkisi altındayken sıkça ihtiyacınız olacaktır. Soğuk içeceklerinizi muhafaza etmek için plaj çantanızda bir termos bulundurmanız faydalı olabilir.

● Soğuk su

● Soğuk meşrubatlar

● Atıştırmalık sandviç

● Kuruyemiş

● Meyve

False