GeriKişisel Bakım Parfümün kalıcılığını artırmanın yolları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Parfümün kalıcılığını artırmanın yolları

Parfümün kalıcılığını artırmanın yolları

Parfümünüz size özel bir imza gibi görülür. Parfüm kullanıyorum ama bir türlü kalıcı olmuyor, diyorsanız da bu yazı tam size göre. Çünkü kokunun kendisi kadar kalıcılığı da oldukça önemli.

1. PARFÜMLERİNİZİ KURU YERLERDE SAKLAYIN

En çok dikkat edilmesi gereken maddelerin başında parfümlerinizi nemli yerlerde saklamamak geliyor. Her ne kadar parfümün ağzı kapalı da olsa banyo gibi nemli ortamlarda parfüm, ortamdaki nemi çekecektir. Dolayısıyla parfümlerinizin kalıcılığı da bu durumdan etkilenir. ''Neden hiçbir parfümüm kalıcı değil?'' diye isyan ediyorsanız büyük ihtimalle bu adımı atlıyorsunuzdur. Parfümlerinizi kuru yerlerde saklamaya özen gösterin.

Parfümün kalıcılığını artırmanın yolları

2. PARFÜM SIKMADAN ÖNCE VAZELİN VEYA VÜCUT NEMLENDİRİCİSİ KULLANIN

Nemli bir vücutla parfüm daha iyi bütünleşir ve koku daha çok teninizde kalır. Vazelin veya kullandığınız bir vücut nemlendiricisi vücudunuza sürün ve öyle parfüm sıkın. Hatta duştan çıktıktan hemen sonra ıslakken nemlendirici sürerseniz parfümünüzün kalıcılığı artar. Bazı markaların parfümlere özel olarak çıkardığı vücut nemlendiricileri var. Bunlar tabii ki normal nemlendiricilere göre daha etkili olacak ve daha kalıcı bir koku elde etmenizi sağlayacaktır. Çünkü o kokuya özel nemlendiriciler yapılırken parfümünüzün alt ve üst notaları dikkate alınıyor. Böylelikle parfümünüz daha kalıcı bir hale geliyor.

Parfümün kalıcılığını artırmanın yolları

3. VÜCUDUNUZUN SICAK BÖLGELERİNE PARFÜM SIKIN

Boyun, dirsek içi, diz arkası, el ve ayak bilekleri gibi bölgeler vücudunuzun en sıcak bölgeleridir ve bu bölgelerde kan akışı daha hızlıdır. Bu sayede parfümünüz teninizde daha çok kalacaktır.

Parfümün kalıcılığını artırmanın yolları

4. PARFÜM SIKTIKTAN SONRA BİLEKLERİNİZİ BİRBİRİNE SÜRTMEYİN

Parfümünüzü sıktıktan sonra bileklerinizi birbirine sürmek kokunun üst notasının uçup gitmesini sağlar. Bileklerinizi birbirine sürtmek yerine parfümünüzü sıkıp bekleyin. Birçok kişi bu hataya düşüyor ve haliyle parfümün kalıcılığı azalıyor.

5. DUŞ JELİ KULLANIN

Parfümünüzün kokusuna benzer bir duş jeli kullanımı da oldukça önemli bir etkendir. Duş jeliyle de kalıcılığı artırabilirsiniz.

6. TARAĞINIZA PARFÜM SIKIP SAÇLARINIZI ÖYLE TARAYIN

''Geçtiğim her yer benim gibi koksun.'' diyorsanız bu madde tam size göre! Saçlarınızdan yürürken salınan koku da isteğinize ulaşmanıza yardımcı olacaktır.

False