GeriKişisel Bakım Özgüvenin yeni adı: Masumiyet estetiği
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Özgüvenin yeni adı: Masumiyet estetiği

Özgüvenin yeni adı: Masumiyet estetiği

Estetik ve güzellik alanında her yıl farklı trendler ortaya çıktı. Ancak değişen tüm trendler yerini yavaş yavaş doğal görünüme ulaşma isteğine bıraktı. Medikal Estetik Hekimi Dr. Mustafa Kemal Ataönder, kişilerin doğal güzelliğe ulaşma isteğini dikkate aldı, 2017 yılından itibaren geleceğin vazgeçilmez trendi olan ‘masumiyet estetiği’ni oluşturdu. Dr. Mustafa Kemal Ataönder, minimal dokunuşlarla kişilerin karakteristik güzelliğini ortaya çıkarmaya dayanan masumiyet estetiğini anlattı.

Amerikan Plastik Cerrahi Derneği’nin (ASPS) verilerine göre 2017’nin estetik trendi doğal güzellik oldu. Medikal Estetik Hekimi Dr. Mustafa Kemal Ataönder, 2017’nin talepleri ve son verilere dayanarak doğal güzelliğin ilerleyen yıllarda da kabul gören tek estetik anlayışı olacağını ifade etti. Güzel ve bakımlı görünmek isteyenlerin artık daha bilinçli olduklarını ve estetik uygulamaları da bu doğrultuda taleplerle karşılaştığını belirten Dr. Mustafa Kemal Ataönder, “Yeni güzellik anlayışı doğrultusunda insanlar yaşını göstermekten çekinmiyor. Biz de kişilerin yaşının kendilerine kattığı güzelliği küçük dokunuşlarla rötuşlayıp, karakteristik farklılık katan tüm detaylarını daha çok sevecekleri bir formda yapılandırıyor, doğallıklarından ödün vermeyecekleri medikal estetik uygulamalar yapıyoruz” dedi.

GÜZELLİĞİN SIRRI MASUMİYETTE   

Doğal güzellik anlayışını bir adım ileriye götürdüğünü belirten Dr. Mustafa Kemal Ataönder, “İnsanlar gerçek güzelliğin masumiyet ile anlam kazandığını fark etti. Geçtiğimiz yıllarda aşırı dolgun dudaklar, aşırı gergin yüz hatları, şişik yanaklar yapılıyordu, her yerde birbirine benzeyen simalar dolaşmaya başlamıştı. 2017 yılından itibaren başkalarına benzemek yerine kendi olmak ve masum bir yüze sahip olmak önem kazandı. 2017’nin trendi doğal güzellik anlayışıyla birlikte masumiyet estetiği kavramını ortaya çıkardım. Her hastaya özel uygulamalar yapmak çok daha zor ama uygulamalar sonrasındaki başarıları görmek bir o kadar keyifli” dedi.

MASUMİYET ESTETİĞİNİN TEMELİ VAR OLAN GÜZELLİĞİ AÇIĞA ÇIKARMAK     

Dr. Mustafa Kemal Ataönder ‘masumiyet estetiğini’ şu şekilde anlattı: “Her kişinin kendine has bir güzelliği ve farklılığı var. Kişilere gerekmeyen bir uygulama yapmak ifadelerini ya da karakteristik özelliklerini bozabilir. Masumiyeti ortaya çıkarmak için hangi uygulamayı yapacağınızı bulmak çok önemli. Tek ya da kombine uygulamalarla küçük ama farkındalık yaratacak dokunuşlar yapıyorum. Temel prensibin doğallık ve fonksiyonellik olduğunun ve işimizin detaylarda saklı olduğunun farkındayız.”

MASUMİYET ESTETİĞİNDE NELER YAPILIYOR     

  • Öncelikle kişinin yüz yapısı ve estetik geçmişi ele alıyor.
  • Masumiyetin en önemli göstergesi temiz, duru ve saf bir cilttir. Bu nedenle yılların etkisiyle yüz, dekolte ve boyun bölgesinde ortaya çıkan güneşe bağlı kuruluk, kahverengi lekeler, matlaşmış ve sağlıksız cilt rengi, sivilce-akne izleri için mezoterapi ya da lazer uygulamaları yapılır. *Simetrik yüz hatları masum görünüşü destekler. Burada asimetri problemlerini yok etmek temel amaç oluyor. Burun düşüklüğünü yok ediliyor, şekli düzeltiliyor, kaş düşüklükleri ortadan kaldırılıyor. Uygulamaların kişinin karakteristik yüz yapısına uygun olması ve abartıya kaçmaması çok önemli. Tüm bu işlemlerde sadece dakikalar süren ve iyileşme süreci gibi bir sıkıntı yaşatmayan botoks ve dolgu uygulamalarından faydalanılıyor.
  • İnce yüzler masumiyeti daha çok vurgular. Diş sıkmaları ve fazla kas gelişimi nedeniyle geniş olan çene bölgesi botoks uygulamasıyla inceltiliyor.
  • Yeteri kadar gergin bir cilt gençliği ve dolayısıyla masumiyetin vurgularını daha çok ortaya çıkarır. Bunu sağlamak için de cildin kolajen üretiminin tekrar aktive olmasını sağlayan iple yüz germe işlemini uygulanıyor.
  • Boyun ve gıdı bölgesindeki fazla yağlar karakteristik ve masum görüntüyü olumsuz etkiler. Lipoliz işlemi ile ihtiyaca göre tek ya da birden fazla seansta boyun ve gıdı bölgesinin orantılanması sağlanıyor. Böylece bütünleşik bir güzellik elde ediliyor.

Tüm bu işlemler kişilerin ihtiyaçlarına göre tek uygulama ya da kombine şekilde uygulanıyor.

False