GeriKişisel Bakım Önce estetik sonra yaz tatili!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Önce estetik sonra yaz tatili!

Önce estetik sonra yaz tatili!

Vücuttaki bölgesel şekil bozuklukları ve sarkmış gıdılar liposuction ile forma giriyor. Karın germe ameliyatıyla dümdüz bir karın hayal olmaktan çıkıyor!

Yaza girerken yaptırılan estetik işlemlerin yoğunluğu da artıyor. Yazın ince elbiseler ve deniz kıyafetleri giyilmesi nedeniyle vücuttaki şekil bozukluklarından kurtulmak isteyenler ya da yoğun bir çalışma dönemi sonrasında yeni bir başlangıç yapmayı hayal edenler için tatil dönemi ideal bir zamanlama oluyor. Yaz tatilinde daha ince ve daha güzel görünmek isteyenler için birçok estetik alternatifi bulunuyor. Prof. Dr. Hüseyin Borman; yaz öncesinde yapılabilecek estetik uygulamalarla ilgili bilgiler verdi:

Önce estetik sonra yaz tatili

ÇİZGİLER BOTOKSLA SİLİNİYOR

Yaz ayları öncesinde en sıklıkla yapılan estetik girişimlerin başında minimal invaziv işlemler denilen dolgu ve toksin uygulamaları yer alıyor. Çok ince bir iğne ile yapılabilen, neredeyse ağrısız denilebilecek bu yöntemlerle, estetik anlamda önemli gelişmeler kaydedilebiliyor. Gözlerimizi kısarak yapılan bazı mimikler ve yüz hareketleri, yüzümüzde derin çizgiler, oluklar ve kabarıklıklar oluşturuyor. Yapılan dolgu ve toksin uygulamaları sonucu, yüzdeki bu kırışıklıklar azaltılıyor veya yok ediliyor. Yüzdeki çökmelerin düzeldiğini ve sarkmaların toparlandığını görmek hastaları mutlu ediyor.

KÜÇÜK MEMEYE SİLİKON İMPLANT

Vücut şekline yönelik girişimlerde ise akla ilk gelen meme estetiği oluyor. Memelerin küçük, büyük veya sarkık olmasına yönelik şikayetler hayli yoğun oluyor. Memelerin küçük olması durumunda silikon implantlar kullanılarak büyütme yapılıyor. Memede dört santimlik küçük bir kesi yardımıyla, bu implantlar meme altı, memebaşı veya koltuk altından yerleştiriliyor. Hasta, ertesi gün banyo yapabiliyor ve bir hafta gibi bir sürede normal yaşantısına dönebiliyor.

 

Önce estetik sonra yaz tatili
 

SARKMIŞ MEMEYE DE ÇARE VAR

Meme dikleştirme ise memebaşı çevresi ve aşağıya uzanan vertikal bir kesi ile yapılıyor ve hasta yine bir hafta gibi bir sürede normal yaşantısına dönebiliyor. 

BÜYÜK MEMELERE MİNİK KESİLER

Meme küçültme ameliyatları; küçültme miktarı ve yönteme göre yine benzer kesilerle yapılıyor. Bu ameliyatların yapıldığı gün veya ertesi sabah hastalar evlerine gönderilebiliyor. İşlem sonrası yaklaşık on gün gibi bir sürede de normal yaşantılarına dönebiliyorlar. Bu ameliyatlarda, emilebilen dikişler kullanıldığı için daha sonra dikiş alma gibi bir sorun olmuyor. 

SARKMIŞ GIDI VE VÜCUT LİPOSUCTİON İLE FORMA GİRİYOR

Vücut şeklini düzeltmek amacıyla yapılan işlemler arasında yer alan liposuction, yaz aylarının kurtarıcı güzellik yöntemlerinden biri. Yaklaşık 3 milimetrelik minik kesilerden sokulan ince boru ve iğnelerle, yağ emiliyor ve vücut şekli istenilen forma getiriliyor. Hastalar yaklaşık bir ay kadar korse kullanıyor ve alınan yağ miktarına göre ertesi gün bile normal yaşantısına dönebiliyor. Karın, basen, bacaklar, popo bölgesi ve boyun altı gıdı bölgesine uygulanabiliyor. 

 

Önce estetik sonra yaz tatili
 

SARKMIŞ VE ÇATLAMIŞ KARIN İÇİN KARIN GERME AMELİYATI

Aşırı kilo alımı, hamilelik sonrası kilolar, bölgesel kilo alımı gibi problemler sonrasında karın bölgesinde ortaya çıkan estetik sorunlar için karın germe ameliyatları gündeme geliyor. Karın germe ameliyatında, karın alt bölgesinde görünmeyen alanda kesi yapılıyor. Sarkmış olan deri ve yağ dokusu kesilerek çıkarılıyor ve göbek üstündeki alan aşağıya gerdirilerek düz bir karın elde ediliyor. Hastanede bir gün yatış sonrası hasta eve gönderiliyor ve yaklaşık 10-15 gün içerisinde normal yaşantısına dönebiliyor.  

[fotogaleri=2063,2288,1323]

False