GeriKişisel Bakım Neştersiz yüz gençleştirme!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Neştersiz yüz gençleştirme!

Neştersiz yüz gençleştirme!

Yaygın olarak kullanılan yöntemler neler?

İnsanlar tarih boyunca daima dinç ve güzel görünmek istemişlerdir. Bunun için de zamanın şartlarına göre çeşitli teknikler kullanılmıştır. Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Selahattin Tulunay, neştersiz yüz gençleştirme ile ilgili merak edilenleri anlattı.

Son yıllara kadar bunu sağlamak sadece cerrahi tekniklerle mümkün iken son 15 yıl içinde cerrahi olmayan tekniklerle de büyük mesafeler alınmıştır. Fakat yaşlı ve çok kırışmış bir ciltte yüz germe (face lifting) hala en geçerli tekniktir. Yüz artık tek bir bölge olarak ele alınmamakta, üst yüz, orta ve alt yüz diye 3 kısımda ele incelenmekte ve problem nerede ise ona yönelen bir cerrahi yapılmaktadır.

Son 10 yıl içinde gerek botox gerekse kimyasal dolgu maddeleri cerrahiyi kısmen azaltmışsa da yerine geçememiştir. Fakat son 3-4 yıl içinde geliştirilen yağ enjeksiyonundaki mucizevi gelişmeler cerrahiye kafa tutmaya başlamıştır. Bu teknikte liposuction yapılarak tamamen kapalı bir sistem sayesinde vücutta yağlardan yeterli miktar alınmakta, özel devir ve zaman ayarlı santrifigasyona tabi tutulmaktadır. Bunun sonucunda konsantre yağ dokusu elde edilir. Bu yağ dokusu; kan hücrelerinden, serumlardan, su kısımlarından ve trigliseridlerden arınmış durumdadır. Ayrıca normal yağ dokusuna göre kök hücrelerden de zengin bir dokudur.

Ameliyat esnasında hastadan alınan bir tüp kandan elde edilen kök hücreden zengin serumda bu yağa karıştırılır ve yağ dokusu enjeksiyona hazır hale gelir. Yüzün kırışık ve çukur bölgeleri doldurulur, ayrıca kaş altı doldurulup kaşlar kaldırılarak, özellikle de yanak- burun arası çizgileri doldurularak kişi 10 hatta 15 yaş daha genç ve dinç hale getirilebilir.

Yüzdeki ince kırışıklıklar için mikro iğnelerle dermabrazyon+PRP+LED ışığı uygulaması yapılarak seanslar sonucunda kalıcı ve mükemmel sonuçlar alınmaktadır.

PRP şahsın bir tüp kanından elde edilen kök hücrede zengin bir serumdur.

LED ışığı ise zararsız ışığı enerjiye dönüştüren ve böylece hücreleri canlandıran bir sistemdir. Konsantre yağ enjeksiyonu ile el sırtı gençleştirmesi de yapılmaktadır ve kalıcıdır.

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Selahattin Tulunay

False