Meme estetiğiyle ilgili neler biliyorsunuz?

İki çeşit göğüs tipi bulunur: Yuvarlak ve damla tipi… Bunlardan hangisinin sizin bedeniniz için daha fazla uyumlu olduğunu ve implant boyutunun doğruluğuna doğru karar vermelisiniz.

Haberin Devamı

Bedeninizle uyum sağlamayan bir göğüs şekli ile yine bedeninizin taşımakta zorlanacağı göğüs boyutu estetik ameliyatının sonucundan mutsuz olmanıza neden olur. Günümüzde 3D tasarım cihazları ve hologram görüntüleme teknikleri ile hastanın kendi görüntüleri üzerinden meme tasarımı yapılabiliyor. Bu teknolojiden faydalanarak hangi şeklin ve boyutun sizin için daha uygun olduğunu ameliyattan önce görebilir, kararınızı buna göre verebilirsiniz.

KOMPOZİT MEME ESTETİĞİ GEREKEBİLİR

Eğer yeterli meme dokunuz yoksa, kullanılan implantların konturları dışarıdan görünür hale gelebilir. Bu doğal bir görünüm oluşmasına engel olduğu için hem hasta hem de cerrah açısından sonuçlar memnun edici olmaz. Çünkü meme estetiğinin başarılı sayılabilmesi için öncellikle estetik yaptırıldığının belli olmaması gerekir. Göğüsler doğal kıvrımlarını koruyarak yumuşak geçişler yapmalı ve doğal bir görünüme sahip olmalıdır. Estetik sonrası göğüslerin doğal görünüme kavuşması için kişinin var olan meme dokusu, implantın boyutu ve şeklinin vücudun genel hatlarıyla uyumlu olması gerekir. Meme implantı yerleştirildikten memenin konturunu doğal ve estetik hale getirmek için mikro ve nano teknolojileri ile rötuş uygulanabilir.

Haberin Devamı

DİKİŞ İZİNİN AZALTAN YENİ TEKNİKLERİ BİLİYOR MUSUNUZ?

Örneğin temassız göğüs büyütme tekniği sayesinde bahsedilen bu temas minimuma indirgenerek enfeksiyon ve kapsüler kontraksiyon riski neredeyse minimuma indirilebilir. Silikon jel meme implantlarının temassız yerleştirilmesine imkan tanıyan bu teknik minimal yara izinin yanı sıra ameliyat ve iyileşme süresini de kısaltıyor.

Bir cihaz yardımıyla gerçekleştirilen bu operasyon implanta el değmeden silikon açılan poşa daha kolay yerleştiriliyor, skar izinin daha kısa olmasını sağlıyor, işlemleri manuel olarak yapılmadığından bölgede oluşacak travmayı ve daha sonra hissedilecek ağrıyı da azaltıyor.

BİRKAÇ GÜNLÜK İYİLEŞME SÜRECİNE GEREK OLABİLİR

İmplant ile meme büyütme estetiğinden sonra ortalama 1 hafta süresince iş ve aktivitelerinizi kısıtlamak durumunda kalacaksınız. İşten izin almanız, bazı hareketleri yapamayacağınız için refakatçi desteği almanız gerekebilir. Göğüs büyütme ameliyatınızın zamanlamasını ve planlamasını bunları dikkate alarak yapmanız size rahatlık sağlar.

Haberin Devamı

1 HAFTA BOYUNCA AĞIR EGZERSİZ YAPMAMALISINIZ

Egzersiz, özellikle zıplama gerektiren kardiyo gibi hareketler, ameliyat sonrasında kısıtlanır. Bir hafta sonra hafif kardiyo yapmaya başlayabilseniz de, birçok egzersizi rahat yapabilmeniz için ortalama 4 ile 8 hafta beklemeniz gerekebilir.
Unutmayın, meme estetiğine karar vermeden tüm gelişmelerden haberdar olmanız sonuçtan memnun kalma şansınızın artmasına yardımcı olabilir.

Kaynak: Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk

Yazarın Tüm Yazıları