GeriKişisel Bakım Mayolarınızın solmaması için yapmanız gerekenler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mayolarınızın solmaması için yapmanız gerekenler

Mayolarınızın solmaması için yapmanız gerekenler

Tatilde, sahilde, plajda veya beachlerde en canlı en göz alıcı renklere sahip mayolar ile dolaşmak istiyorsanız, renk solmasına karşı dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları var. İşte onlardan bazıları...

ELDE YIKAMA

Oldukça hassas kumaş özelliklerine sahip olan mayoları elde yıkamanız yapabileceğiniz en riskli iş olacaktır. Yırtılma ve renk atmaya oldukça müsait olan mayoları çamaşır makinesinde yıkayarak, hemen eskimesini sağlamak yerine elde yıkamayı tercih edin.

Mayolarınızın solmaması için yapmanız gerekenler

DETERJAN KULLANMAYIN

Mayo kumaşları sahip olduğu özellikler sebebiyle solmaya oldukça yatkındır. Deterjan kullanımı ise bu olasılığı kat kat arttırır. Mayolarınızı çamaşır makinesinden uzak tuttuğunuz gibi deterjanlardan da uzak tutmalısınız.

SOĞUK SU

Sıcak su ile yıkanan mayolar soğuk su ile yıkananlara göre çok daha erken soluyor! Mayonun ömrünü azaltan sıcak sudan mayolarınızı uzak tutarak, hep canlı ve göz alıcı renklere sahip olmasını sağlayabilirsiniz.

KURUTMA MAKİNESİNDEN UZAK DURUN

Tıpkı çamaşır makineleri gibi kurutma makinesi kullanımı da mayolara en çok zarar veren işlemlerin başında gelir. Kurutma makinesinde mayoların maruz kaldığı yüksek dönme hızı ve aşırı sıcaklık mayolarınızın rengini solduracaktır.

GÜNEŞ KREMİ VE YAĞ KALINTILARI

Güneş kremleri ve yağ kalıntıları mayolarınızda iz bırakıyorsa dikkat! Yapılarındaki kimyasal maddeler gereği, diğer etkenler ile birleştiğinde mayolarınızın renginin solmasına sebep olacak bu etkiyi gözden kaçırmayın. 

Mayolarınızın solmaması için yapmanız gerekenler

UZUN SÜRE GÜNEŞLENMEYİN

Özellikle öğlen saatlerinde daha etkili olan güneş ışınları güneşlenirken bronzlaşmanızı sağlayacağı gibi diğer yandan da mayolarınızın solmasına neden olacaktır. Uzun saatler güneşlenmeyi seviyorsanız, eski mayolarınızı kullanmaya özen gösterin.

YEDEK MAYO

Tuzlu deniz suyundan, yüksek açılarla gelen güneş ışınlarından oldukça etkilenen mayolarınızın güneşten solmaması için tatile giderken yanınızda yedek mayo götürün. Yedek mayo kullanmanız mayolarınızın daha fazla yıpranmasına engel olacaktır.

KUMDAN SAKININ

Sıcak kumlarda tıpkı sıcak güneş ışınları gibi mayolarınızın solmasını hızlandıracaktır. Bu nedenle denizden çıktıktan sonra kumda değil herhangi bir havlu ya da şezlong üzerinde oturmanız mayonuzun rengini koruyacaktır. 

Mayolarınızın solmaması için yapmanız gerekenler

POLYESTER KUMAŞ

Mayolarınızı seçerken polyester kumaş olmasına dikkat ederek solmalara karşı uzun ömürlü olmasını sağlayabilirsiniz. Polyester kumaş, rengin kumaştan akmasını yavaşlatarak solmayı engelleyecektir.

False