GeriKişisel Bakım Mayo ve bikiniler nasıl yıkanmalı?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mayo ve bikiniler nasıl yıkanmalı?

Mayo ve bikiniler nasıl yıkanmalı?

Tatil tercihiniz ister deniz ister havuz olsun, mayo ve bikinilerinizin hijyeni sizin önceliğiniz olmalıdır. İşte mayo ve bikini temizliğinde dikkat edilmesi gerekenler...

HER GÃœN DÃœZENLÄ° OLARAK YIKAYIN

Mayo ve bikiniler çabuk kuruyabilen, renkleri parlak gösteren özel kumaşlardan yapılır. Her ne kadar özel kumaşlardan da olsalar, klorlu ve tuzlu sular yıpranmalarına sebep olabilir. Mayo temizliğinde çamaşır makinası kullanımı önerilmez. Çünkü çamaşır makinaları mayoya hem yıkama hem de kurutma esnasında fazla güç uygulayacağı için deformasyona sebep olur. Dolayısıyla mayolarınızı her gün hatta mümkünse günde iki kez elde yıkayın. Deterjanlar içerdikleri kimyasal maddeler sebebiyle mayo ve bikini temizliğinde tavsiye edilmezler. Sadece suyla yıkamak içinize sinmiyor ise bir miktar beyaz kalıp sabun kullanabilirsiniz. Kullanacağınız yıkama suyunun soğuk olması, mayo kumaşının yapısını koruyacaktır. Yıkama sırasında kumaşa nazik davranmalısınız. Çitilemek veya sıkmak mayonun fiziki görüntüsünü bozabilir.

Ä°YÄ°CE KURUMALI

Â
Mayo ve bikiniler nasıl yıkanmalı

Güzelce yıkadığınız mayonuzu iyice kurutmadan tekrar giymeyin. Böylece mantar veya olası enfeksiyon gibi risklerin önüne geçmiş olursunuz. Zaten özel kumaşları sayesinde kurumaları çok uzun sürmeyecektir. Kurutma için asma yönetimi yerine, sererek kurutma yöntemini tercih edebilirsiniz. Sererek kuruttuğunuzda mayonun şekil bütünlüğünü de korumuş olursunuz. Mayonuzu gölgede kurutmanız olası renk solmalarının da önüne geçecektir.

KOZMETÄ°K ÃœRÃœNLERDEN UZAK TUTUN

Mayo ve bikiniler nasıl yıkanmalı

Yıkama sırasında deterjanın kimyasal yapısından koruduğumuz mayomuzu aynı şekilde kozmetik ürünlerin kimyasal yapılarında da korumalıyız. Güneş kremi, güneş yağı, bronzlaştırıcı kremler mayoda renk değişimine sebep olabilirler. Bu ürünleri mümkün olduğunca mayonuza değdirmemeye çalışın.

YEDEK MAYO BULUNDURUN 

Mayo ve bikiniler nasıl yıkanmalı

Özellikle kalabalık havuzlarda, hijyen açısından mayonuzu denize oranla daha sık değiştirmeniz gerekebilir. Bu nedenle, yanınızda yedek mayo bulundurmayı unutmayın. Birini yıkayıp kuruturken, diğeriyle günün keyfini çıkarmaya devam edebilirsiniz. Böylece mayonuzun çok hızlı yıpranmasını da önlemiş olursunuz.  

SEZON SONU 

Sezon sonunda iyice temizleyip kuruttuğunuz mayonuzu, hava alan bir torbaya koyup kaldırın.

False