Liposuction ameliyatı esnasında hasta neler yaşar?

Hayal ettiğiniz inceliğe sağlıklı bir şekilde kavuşabilirsiniz!

Haberin Devamı

Ne kadar uğraşılırsa uğraşılsın vücuttaki bazı yağlardan kurtulmak kolay değil! Bazen tek çare estetik cerrahi olabiliyor. Plastik ve Rekonstrüktif Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, liposuction (yağ aldırma) ameliyatı süresince neler yaşandığını anlatıyor.

LIPOSUCTION ÖNCESİNDE…

  • Liposuction (yağ aldırma) için uygun bir aday olup olmadığınızı belirlemek için doktorunuzun tam bir fiziki muayene yapması gerekir. Eğer herhangi bir tıbbi durumdan dolayı bitkisel ya da reçeteli ilaç kullanıyorsanız, doktorunuza söylemeyi ihmal etmemelisiniz.
  • Doktorunuz liposuction işlemi için uygun olduğunuza karar verirse, operasyon hakkında kendisinden ayrıntılı bilgi almalısınız.
  • Liposuction ameliyatı için alanında uzman ve tecrübeli bir doktoru seçmeye özen göstermelisiniz. Operasyonun gerçekleştirileceği yerin hijyen şartlarını sağlayan bir klinik olması herhangi bir komplikasyon yaşamamanız için çok önemlidir.
  • Operasyona bir yakınınızla birlikte gitmeniz de operasyon sonrasında size rahatlık ve güven sağlar.
  • Bazı durumlarda doktorunuz, operasyon öncesi ve sonrasında enfeksiyon riskini önlemek için reçeteli bir antibiyotik önerebilir.

Liposuction ameliyatı esnasında hasta neler yaşar

LIPOSUCTION ESNASINDA…

  • Liposuction operasyonu sırasında doktorunuz, yağ alınması gereken bölgeleri kalemle işaretler. Sonra acı hissetmenizi engellemek için anestezi uygulanır. Alınacak olan yağ miktarı yani liposuction işleminin büyüklüğüne göre lokal ya da genel anestezi yapılabilir. Lokal anestezi yapılırsa operasyon sırasında uyanık olursunuz ama herhangi bir acı hissetmezsiniz. Genel anestezide ise operasyonu uyuyarak geçirirsiniz. Doktorunuz ile birlikte en uygun anestezi şekline birlikte karar verebilirsiniz.
  • Anestezi etkisini gösterince, doktorunuz 1-2 dikişlik küçük bir kesi açar. İnce bir kalem şeklinde ve büyüklüğünde küçük bir kanül kesinin içine yerleştirilir. Doktorunuz bu kanül aracılığıyla bölgedeki yağı toplayarak dışarı çıkarır. Sıvıyla birlikte dışarı çıkarılan yağ bir şişede toplanır. Doktorunuz çıkarılan yağın miktarını kontrol eder. Bu işlem sırasında yağ ile birlikte sıvı kaybı da olabileceğinden, bölgeye kaybolan sıvının yerleştirilmesi gerekebilir.
  • Kimi durumlarda hayal ettiğiniz sonuca vücudunuzdaki yağın miktarı nedeniyle aşamalı olarak ulaşmanız gerekebilir. Çünkü güvenliğiniz açısından bir defada vücuttan alınması gereken yağ miktarı belirlidir.

Liposuction ameliyatı esnasında hasta neler yaşar

LIPOSUCTION SONRASINDA…

  • Her tıbbi operasyonda olduğu gibi liposuction işleminin sonuçları da kişiden kişiye farklılık gösterir. Doktorunuz liposuction sonrasında uygulamanız gerekenler hakkında size özel bilgiler verecektir.
  • Genel olarak bilgi vermek gerekirse alınan yağın miktarına göre ilk geceyi hastanede geçirmeniz gerekebilir. Liposuction işleminden sonra ne zaman işe ya da normal hayatınıza dönebileceğiniz konusunda doktorunuzdan bilgi almalısınız.
  • Liposuction işleminden sonra yağ alınan bölgeyi korumak ve forma sokmak için özel bir korse giymeniz gerekir. Doktorunuz işlemden sonra ne kadar süre korse giymeniz gerektiği ve hangi aktiviteleri ne zamandan itibaren yapabileceğiniz konusunda size bilgi verecektir.

Estetik cerrahinin sunduğu imkanlarla siz de vücudunuzdaki fazla yağlardan güvenli bir şekilde kurtulabilir, hayal ettiğiniz inceliğe sağlıklı bir şekilde kavuşabilirsiniz.

Kaynak: Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk

Yazarın Tüm Yazıları