Emine Özge Ayabakan
Emine Özge Ayabakan
Emine Özge Ayabakan

Lazer mi yoksa iğneli epilasyon mu?

İstenmeyen tüylerden kurtulurken seçiminizi doğru yapmalısınız.

Haberin Devamı

İstenmeyen tüyler yok edilirken doğru seçim yapmak, insan sağlığına zararı olmayan güvenilir ve etkili epilasyon sistemleri tercih etmek gerekir. İstenmeyen tüylere son vermede en etkin işlemler iğneli ve lazer epilasyondur. Lazer epilasyon ve iğneli epilasyon tercih ederken cilt yapısına, uygulama bölgesine ve tüy yapısına göre karar verilir. Bu yöntemlerin doktor kontrolü altında yapılması işlemin güvenilirliği ve kalıcı çözümler açısından çok önemlidir.

Lazer epilasyon

Lazer epilasyonun başarısı kişiden kişiye göre değişebilir. Kalın ve erkek tipi tüylenmede en etkili epilasyon işlemidir. Çok sayıda kıl kökü etkilendiği için tedavi kısa sürer. Ayrıca tedavi aralıklarında tüyler çıkmaz. Lazer epilasyon deri dışına çıkmamış batık tüylerde de etkilidir.

Haberin Devamı

Lazer epilasyon; sağlıklı, hijyenik ve tıp alanında kabul edilmiş bir yöntemdir. En etkili, pratik ve kalıcı tüy alma işlemidir. Ancak uzun ve acılı iğneli epilasyon yöntemini kullanmayı gerektiren durumlar da mevcuttur.

İğneli epilasyon

Lazer ışığının kıl tarafından emilmediği ve az sayıda tüylerde lazer epilasyon kullanılır. Yüzdeki ince, burun ve kulak içi gibi lazerin uygulanamayacağı, beyaz ve çok açık renkli sarı, gri tüylerde iğneli epilasyon tercih edilir. İğneli epilasyonda kıl köklerine elektrik akımı verilerek kıl kaybı sağlanır. Bu yöntemde uygulama tek tek kıl köklerine yapılır.

Dikkat edilmesi gereken durumlar

İğneli epilasyon ve lazer epilasyon yöntemi kullanırken uygulayan uzmanın dikkat etmesi gereken durumlar vardır.

Lazer epilasyon uygulaması sonucu ciltte kızarıklık görülmesi beklenen bir durumdur. Normalde uygulamayı takip eden birkaç saat içerisinde tamamen sona ermesi gerekir. Ancak aşırı hassas veya çok fazla doz verilen ciltlerde lazer epilasyon sonrası hafif kızarıklık benzeri bir tablo görülebilir. Ayrıca Lazer epilasyon sonrası kişinin güneşlenmesi veya solaryuma girmesi durumlarında ciltte açık veya koyu renklenmeler görülebilir. Genel olarak bu vakalar geçicidir ve zaman içerisinde geride hiçbir iz bırakmadan kaybolur.

İğneli epilasyon sırasında batırılan iğneler ve uygulanan elektrik akımı ile ciltte kızarıklık, şişme, kabuklanma, yanık ve enfeksiyon gelişebilir. İğneler kişiye özel kullanılmalıdır. İşlem dikkatli yapılmazsa iğne delikleri kalıcı izler bırakabilir.

Haberin Devamı

Dermatoloji Uzmanı
Dr. Emine Özge Ayabakan