Deniz Küçükkaya
Deniz Küçükkaya
Deniz Küçükkaya

Lazer lipoliz (lazerle yağ aldırma) nedir?

Lazer lipolizin klasik liposuction uygulamasından farkı...

Haberin Devamı

Son yıllarda sağlıklı beslenme ve kilo kontrolü noktasındaki farkındalığın artmasıyla beraber insanlar bölgesel yağ fazlalıklarından da kurtulmaya başladılar. Bununla beraber yağ aldırma işlemlerinin çok daha kolay uygulanabilir olması da bu talebi artırdı.

LAZER LİPOLİZ VE LİPOSUCTİON ARASINDAKİ FARK

Lazer lipoliz (lazerle yağ aldırma) nedir

Yağ alma işlemi (liposuction), uzun yıllardan beri başarıyla uygulanmaktadır. Günümüzde teknolojinin de ilerlemesiyle birlikte liposuction işleminde özellikle lazer kullanımı yaygınlaştı. “Lazer lipoliz” denen işlemle mevcut yağlar bulundukları yerde parçalanır ve zaman içerisinde metabolize olarak atılır. Bu işlemde çoğu zaman yağı parçaladıktan sonra enjektör yardımıyla almak gerekmez. Klasik liposuction, bu yeni çıkan lazer lipoliz, vaser, slim lipo, smart lipo gibi kavramlarla kıyaslandığında liposuction uygulamasını çok eskide kalmış veya kötü bir yöntem olarak tanımlamak haksızlık olur. Aslında çoğu hastaya yeni yöntemler çıksa da hala klasik liposuction uygulaması yapılır.

Haberin Devamı

Dünyaya bakıldığında da aslında durum çok farklı değildir. Bilimsel araştırmalara ve kongrelerde de yeni uygulamalardan bahsedilse de klasik liposuction da bir kenara bırakılmış durumda değildir. Özellikle geniş ve büyük alanlarda klasik liposuction yöntemini tercih etmek daha uygundur.

Plastik ve Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı
Op. Dr. Deniz Küçükkaya

LAZER LİPOLİZ NASIL YAPILIR?