Sertaç Sever
Sertaç Sever
Sertaç Sever

Lazer epilasyon nedir?

Yüz bölgesindeki ayva tüyleri yok eden lazer var mıdır?

Haberin Devamı

Gün geçmesin ki yeni bir reklamda görmeyelim. Belirli bir seans sayısında %100 garanti veren lazer epilasyondan söz etmesinler. Oysa ki böyle bir işlemde garanti vermek tamamen ticari bir yaklaşım ve gerçekle uzaktan yakından bir bağlantısı yok.

Amerika’daki ilaçları ve tedavileri onaylayan kuruluş olan FDA lazer epilasyonu geçici tüy dökülmesi sağlayan bir yöntem olarak onaylamıştır. FDA’in şu anda onay verdiği kalıcı epilasyon imkanı sunan tek yöntem iğneli epilasyondur.

Lazer epilasyon nedir

KAÇ SEANSTA NE KADAR SONUÇ ALIRIM?

Lazer epilasyondan en iyi şekilde faydalanacak cilt yapısı açık ten ve koyu - kalın kıla sahip cilt bölgeleridir. Dolayısıyla farklı vücut bölgelerinde de farklı sonuçlar alırız. Ayrıca alınacak sonuç kişinin genetik yapısına ve hormonlarının durumuna da bağlıdır. Mesela 5 yaşından beridir tüyleri olan bir bayan ile 30 yaşından sonra tek tük tüyleri çıkmış bir bayan tabii ki aynı etkiyi görmeyecektir.

Haberin Devamı

AYVA TÜYLERİNİ TEDAVİ EDEN LAZER YOKTUR

Sıklıkla yapılan bir hata da maalesef özellikle yüz bölgesinde az sayıda ayva tüyü olan hastalara lazer epilasyon uygulamaktır. Kalıcı bir sonuç alınmaz hatta etraftaki belirsiz haldeki tüyleri de tetiklenip siyahlaşır. Seanslar uzar, ümitler kırılır. Bu şekilde problemi olanlar eğer çok rahatsızlarsa iğneli epilasyona başvurmalıdır. Ama iğneli epilasyonda da yan etkiler oluşabilmektedir. Bu kar - zarar dengesi iyi hesaplanmalıdır.

 Lazer epilasyon nedir 

DOKTOR KONTROLÜNDEKİ MERKEZLERİ SEÇİN

Epilasyon merkezinde rahatlıkla ulaşabileceğiniz bir dermatolog olması hem kurum ve işletmenin konudaki ciddiyetini gösterir hem de bir sorunla karşılaştığınızda çözüm sağlayacak bir hekimin varlığının rahatlığını hissedersiniz. Yasadışı olarak çalışan, insanları garantili paketlerle kandırıp paralarını alıp dükkanı kapatıp kaçan birçok yer vardır maalesef. Unutmayalım cildimiz en değerli elbisemizdir.