GeriKişisel Bakım Lazer epilasyon nasıl yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Lazer epilasyon nasıl yapılır?

Lazer epilasyon nasıl yapılır?

İşlem sonrası bakım ve yaptırılacak en uygun zaman...

Lazer epilasyon, istenmeyen tüylerden kurtulmak amacıyla yapılan ve son yıllarda oldukça talep gören bir yöntemdir. Bu yöntem ile doğru cihaz seçildiğinde oldukça güvenlidir.

Lazer epilasyon uygulaması

Lazer epilasyon cihazları ile cilt üzerine atışlar yapılır. Her atışta kıl köklerindeki tüyler yakılır ve hafif bir koku hissedilebilir. Lazer cihazlarındaki bir hortum sürekli soğuk hava püskürtür. Bu noktada biraz üşüme hissedilebilir ama soğuk hava sayesinde acı ya da ağrı azalır. Piyasada farklı lazer epilasyon makineleri mevcuttur. Bu nedenle gidilecek yerdeki makinenin güvenilirliği önceden araştırılmalıdır.

Kimler lazer epilasyon yaptırabilir?

Bu işlem 18 yaşından itibaren yaptırılabilir. Gebe olmayan kadınlara kolaylıkla uygulanabilir. Bu işlemi yaptıracak olanların açık tenli olması tercih edilir, çok koyu ten rengi için lazer uygun değildir. Ayrıca makinenin tüyleri kolayca görebilmesi için kılların koyu renkli olması işlemi kolaylaştırır. Kadınların daha sık başvurduğu lazer epilasyon, erkekler için de uygundur.

Lazer epilasyon sonrası bakım nasıl yapılmalı?

İşlem sonrasında bakıma çok az ihtiyaç duyulur, bu durum lazerin tercih edilmesindeki sebebi artırır. Lazer epilasyon yapılan bölge uygulama sonrası hafif kızarmış ve fazla güneşte kalmış gibi görünür. Tedavi sonrasında lazer yapılan ve güneş yüzü gören bölgelere 2-3 gün güneş kremi sürülmesi ihmal edilmemelidir. Epilasyon yapılan bölgelere deodorant, parfüm gibi ürünler sıkılmamalıdır. İşlemden bir gün sonra ılık suyla banyo yapılabilir ancak cildi tahriş etmeyecek şampuan ve duş jelleri kullanılmaya özen gösterilmelidir. Lazer sonrası peeling, masaj, kese gibi işlemlerin yaptırılması bir hafta kadar ertelenmelidir.

İşlem için en uygun zaman hangisi?

İstenmeyen tüylerden bu yöntemle kurtulmak için en uygun zaman sonbahar-kış mevsimidir. Çünkü epilasyon yapılan bölgenin güneş görmemesi gerekir.

Özetle, lazer epilasyon yaptırmak için güvenli bir yer seçilmelidir. İşlem, konusunda uzman kişiler tarafından yapılmalıdır. Lazer epilasyon yapılacak mevsime dikkat edilmeli, operasyon sonrası gerekli bakımlar ihmal edilmemelidir.

False