GeriKişisel Bakım Kusursuz bir makyajın 10 püf noktası!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kusursuz bir makyajın 10 püf noktası!

Kusursuz bir makyajın 10 püf noktası!

Harika bir görünümün sırrı ayrıntılarda gizli...


1. CİLT TONUNUZA UYGUN FONDÖTENLER KULLANIN

Kusursuz bir makyajın 10 püf noktası
  

Kusursuz bir makyajın sırrı aslında fondötende gizli. Bu yüzden cilt tonunuza uygun olmayan fondötenleri kullanmamanız gerekir. Kullandığınız fondötenin cilt tipinize de uygun olması gerekir. Cilt tonunuzdan daha koyu veya daha açık renk bir fondöten kullanmanız, cildinizin geri kalanında uyuşmazlığa neden olur ve pek de hoş olmayan bir görüntü ortaya çıkar.


2. PUDRADA AŞIRIYA KAÇMAYIN

Kusursuz bir makyajın 10 püf noktası

Kusurları kapatan ve makyajınızı sabitleyen pudra, makyajın önemli bir parçasıdır. Bu yüzden pudrayı orantılı uygulamak gerekir. Elinizi hafif tutmanız, fazla pudradan kaçınmanıza yardımcı olacaktır. Makyaj için önemli diye yüzünüzün un çuvalına batırılmış gibi olmasını istemezsiniz değil mi?


3. MAKYAJINIZI YENİLEMEK YERİNE TAZELEMEYİ TERCİH EDİN

Kusursuz bir makyajın 10 püf noktası

Randevunuza az bir zaman kaldı fakat önceden yaptığınız makyaj eskisi gibi durmuyor mu? Bu durumdayken hemen makyaj temizleyicisini alıp en baştan makyaj yapmanıza gerek yok. Elinize bir peçete alarak yüzünüzdeki yağın emilmesini sağlayın. Daha sonra pudrayı cildinize uygulayın. Makyajınız taptaze olacaktır.


4. MAKYAJ TEMİZLEYİCİLERİ YERİNE YAĞLARI KULLANIN

Kusursuz bir makyajın 10 püf noktası

Doğal yağlar, en kalıcı makyajları bile çıkarmak için birebirdir. Zeytinyağı, hindistan cevizi yağı, badem yağı veya vazelin kullanmak makyaj temizleyicilerine göre kat kat daha doğal ve sağlıklıdır. Pamuğa damlattığınız yağı yüzünüze sürün. Göz makyajınızı silmek için ise yine pamuğa damlattığınız yağı gözünüzde birkaç dakika bekletin ve hafifçe makyajınızı silin.


5. YÜKSEK FİYATLI VÜCUT PEELİNGLERİNE GEREK YOK

Kusursuz bir makyajın 10 püf noktası

Vücudunuzu korumak için dünyanın parasını harcayıp alacağınız vücut peelingleri yerine evde hazırlayabileceğiniz malzemeleri tercih etmelisiniz. 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve 4 yemek kaşığı toz şeker veya tuzu karıştırarak sevdiğiniz aromatik yağdan birkaç damla damlatın. Duşa girmeden önce cildinize uygulayın ve ılık suyla yıkayın.


6. DUDAKLAR ÖNEMLİ

Kusursuz bir makyajın 10 püf noktası

Dudak bakımı makyaj için çok önemli bir yere sahiptir fakat dudak bakımını atlayanlar var. Rujunuzun kusursuz durması, dudak bakımınıza bağlıdır. Toz şeker ve zeytinyağını karıştırarak dudağınıza uygulayın. Bu işlemden sonra sevdiğiniz rujları sürmeye daha çok bayılacaksınız.


7. RUJUNUZUN KALICI OLMASINI SAĞLAYIN

Kusursuz bir makyajın 10 püf noktası

Rujunuzun hemen gitmesini istemiyorsanız rujunuzu sürdükten sonra tek katlı bir peçeteyi dudağınızın üstüne koyun ve sabitleyici pudranızı üzerinden geçin. Bu sayede hem kalıcı bir ruj elde etmiş olacak hem de rujunuzun dişlerinize bulaşmasını önleyeceksiniz.


8. KUYRUKLU EYELİNER HAYAT KURTARIR

Kusursuz bir makyajın 10 püf noktası

Eyeliner, bakışları derinleştirir ve anlam katar. Her insanın göz yapısı farklı olduğundan eyeliner sürme tekniği de farklı olabilir, fakat kusursuz bir kuyrukla kedi bakışına sahip olmanız için size ufak bir önerimiz mevcut: Göz altındaki kirpik hattınızdan kaşınızı takip eden bölgeye kadar bant yapıştırın ve eyeliner ile çizgi çektikten sonra bantı kaldırın. İşte, mükemmel kuyruklu göz makyajınız hazır!


9. FIRÇALARINIZI KORUYUN

Kusursuz bir makyajın 10 püf noktası

Fırçalarınız konusunda ucuza kaçmamanız ve bakımına çok dikkat etmeniz gerekir. Bu durum diğer makyaj malzemeleri için de geçerli. Dayanıklı ve kaliteli bir fırça, size ömür boyu yoldaşlık edebilir, fakat bunun için gereken şeylerden biri de bakımıdır. Fırçalarınıza gözünüz gibi bakmazsanız dünyanın parasını harcayıp aldığınız fırçayı bile kısa zamanda çöpe atmak zorunda kalabilirsiniz. Fırçalarınızı asla kirli bir şekilde bırakmayın, mutlaka temizleyin. Nazik bir sabun veya bebek şampuanıyla fırçalarınızı temizlemenizi öneririz. Ayrıca fırçalarınızı aşağı doğru eğimli bir yüzeyde kağıt havlunun üzerine sererek kurutmalısınız. Eğer bu şekilde yapmazsanız fırçadaki su, kıllara ve yapıştırıcıya ciddi hasarlar vererek kısa zamanda eskimesine yol açar.


10. MASKARANIZDAKİ FAZLALIKLARDAN KURTULUN

Kusursuz bir makyajın 10 püf noktası

Siyah ve gür kirpikler hoş ve güzeldir, fakat doğal görünmesi de bir o kadar hoş olur. Bu yüzden maskaranızdaki fazlalıklardan kurtulmanız daha doğrudur. Maskaranızda topraklanma olmaması için uygulamadan önce fırçanızı peçete ile birkaç kez sildikten sonra kullanmalısınız.

KUSURSUZ RUJ SÜRMENİN İNCELİKLERİ!

False