GeriSağlık Korse kullanarak bel inceltmek mümkün mü?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Korse kullanarak bel inceltmek mümkün mü?

Korse kullanarak bel inceltmek mümkün mü?

Geçmişten bugüne kadar çoğu zaman fazlalıkları kıyafetlerin altına giydiğimiz korsenin altına gizlemeye çalışıyoruz. Hatta gizlemekten öte korsenin zayıflattığı düşüncesine inanıyoruz. Peki bu düşünce doğru mu? Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Alper Tuncel, açıkladı.


BİR BEDEN KADAR İNCELTİYOR AMA...

Korse kullanarak bel inceltmek mümkün mü

Korsenin vücudu sıkarak bir bedene kadar inceltme yaptığını artık sağır sultan bile duydu diyebiliriz. Ancak bu incelme korseyi çıkardığınızda geçecektir. Korsenin zayıflama üzerinde herhangi bir etkisi yoktur. Korse yağ yatırmaz, kilo verdirmez. Korsenin daha kıvrımlı bir görünüme sokması sadece bir illüzyondur ve sık kullanılması sağlığa zararlıdır. 


YAĞLARI SIKIŞTIRMAK, YAĞ YAKMAZ!

Korse kullanarak bel inceltmek mümkün mü

Geçici olarak daha estetik görünüme kavuşmak isterken, kalıcı sağlık sorunlarına davetiye çıkarabilirsiniz. Öncelikle yapmanız gereken; korsenin zayıflattığı inancından biran önce kurtulmak. Korse kullanarak yağları sıkıştırmak, yağ yaktırmaz. Ancak sürekli korse kullanımıyla yağlar şekil değiştirir. Yağların yakılması, şekil değiştirmesinden çok daha önem arz etmektedir.


BİRÇOK SAĞLIK SORUNUNA DAVETİYE ÇIKARIYOR

Korse kullanarak bel inceltmek mümkün mü

Karın içi organlarının çevresinde bulunan viseral yağlar; sağlık açısından tehlike çanları çalmaktadır; kardiyovasküler hastalıklar, inme, diyabet ve kansere davetiye çıkarabilir.


KORSE KULLANIMI DAHA AZ YEMENİZİ SAĞLAR

Korse kullanarak bel inceltmek mümkün mü

Korse kullanımında mideniz sıkışır ve daha az yemek yemenizi sağlar. Bu açıdan bakıldığında korse kullanımının dolaylı olarak zayıflattığını söyleyebiliriz. Fakat korse kullanımı sonrasında bu zayıflamayı sürdürmek, kuvvetli bir iradeyi gerekli kılar. Yoksa kilo vermek isterken, daha çok alabilirsiniz. Belki midenizi sıkıştırdığı için zayıflattığı fikri size cazip gelebilir. Fakat biz sağlık açısından kesinlikle önermiyoruz. 


GÖĞÜS KAFESİNİ SIKIŞTIRIYOR, KALPTE BAŞKIYA NEDEN OLUYOR

Korse kullanarak bel inceltmek mümkün mü

Yağlarınızı korseyle çepeçevre sararken, nefes darlığı ve cilt izleri gibi problemleri de çağırabilirsiniz. Bununla da kalmaz; sürekli kullanımda göğüs kafesini sıkıştırıp organların yer değiştirmesine neden olabilir. Ayrıca akciğerin çalışma kapasitesini arttırarak kalpte baskıya neden olur. Aslında iradenize hakim olarak, daha az yiyip kilo vermek yerine, ciddi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra sindirimi de engelleyerek ileride organ yetmezliğine bile yol açabilir.


UZUN SÜRELİ KORSE KULLANIMINA DİKKAT!

Sonuç olarak, geçici estetik bir vücut için ciddi sağlık sorunları baş gösterebilir. Bu nedenle korse kullanımında özellikle bedeninize uygun olmasına ve uzun süre kullanmamaya dikkat ediniz. 

 

Korse kullanarak bel inceltmek mümkün mü

[fotogaleri=3460,2159,1980]

False