GeriKişisel Bakım Koltuk altı tüyleri nasıl alınmalıdır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Koltuk altı tüyleri nasıl alınmalıdır?

Koltuk altı tüyleri nasıl alınmalıdır?

Hassas olan koltuk altınız için doğru tüy alma yöntemleri neler?

Tüyler yüzeyden ve kökten olarak iki farklı şekilde temizlenebilir. Yüzeyden yöntemler tüyün cilde en yakın olduğu yerden kesilir, kökten yöntemler tüyü kökünden çekip alır. Koltuk altı tüylerinizi temizlerken yüzeyden tıraş bıçağı veya tüy dökücü kremler kullanmanız cildinizi tahriş edebilir, kabartabilir ve tüylerinizin eskisinden çok çıkmasına neden olabilir. Koltuk altı gibi hassas bölgelerde tüyleri kökten alarak temizlemelisiniz.

Koltuk altı tüyleri nasıl alınmalıdır

DOĞRU EPİLATÖR KULLANIMI NASIL OLMALI?

Başlığında döner cımbızlar olan epilatör, cildin yüzeyinde gezdirilirken yakaladığı tüyleri kökünden alır. Yeni epilatör modellerinin özel başlıkları koltuk altı gibi hassas ve daha dar alanda tüy çıkan bölgelerde tüy alabilecek biçimde az cımbıza sahiptir. Epilatörü tüylerinizin çıktığı yönün tersine sürerek kullanmalısınız. Böylece koltuk altınızda oluşabilecek olan batıkları ve kıl dönmelerini önlemiş olacaksınız.

Koltuk altı tüyleri nasıl alınmalıdır

AĞDA UYGULARKEN TÜYLERİ UZADIĞI YÖNÜN TERSİNE ALIN

Seçeneklerine göre soğuk veya sıcak uygulanabilen ağda, tüylerin çıktığı yöne doğru cilde sürülür. Bez parçaları ağdanın üzerine gelecek şekilde tüy yönünün aksine hızla çekilir, tüyleri de beraberinde çeker. Ağda, epilatör kullanımının aksine daha uzun süre etkili olan ve peeling etkisi taşıyan bir yöntemdir. Ancak uygulamak için tüylerinizin uzaması gerekİr. Koltuk altı tüylerini uzadığı yönün aksine almak tıpkı epilatörde olduğu gibi oluşabilecek olan batıkları ve kıl dönmelerini önler.

 

Koltuk altı tüyleri nasıl alınmalıdır

AĞDA VE EPİLASYON SONRASI HEMEN BANYO YAPMAYIN!

Her iki yöntemden sonra koltuk altınıza cildinize uygun olacak rahatlatıcı losyon veya merhem sürmeniz oluşabilecek kızarıklıkları ve kuruluk hissine iyi gelecektir. Uyguladığınız tüy alma işleminden sonra 1-2 saat suya girmemeniz iyi olacaktır çünkü tüy kökleriniz açık olacağı için kökler suyla beslenip daha çabuk çıkabilir.

AĞDA KIL DÖNMESİNE YOL AÇAR MI?

False