GeriKişisel Bakım Kısa diş agresif, uzun diş sempatik
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kısa diş agresif, uzun diş sempatik

Kısa diş agresif, uzun diş sempatik

Dişinizi yaptırmadan önce bu önerilere kulak verin!

Diş Hekimi Çağdaş Kışlaoğlu, güzel bir gülümseme kazanmak isteyenlerin estetlik amaçlı dental uygulamaları deneyebileceklerini belirtiyor. 

Düzgün ve beyaz dişler hem görünüm olarak hem de kişinin kendisine güvenmesi açısından önemli bir avantaj sağlıyor. Sadece estetik görünüm için tedaviye gelen hastalarımız oluyor. Dönem dönem moda olan dişler var. Genelde bayanlar ön iki dişin biraz daha belirgin ve çıkık olmasını seviyor. Çıkık ön iki diş alt dudağı takip ediyor, gülüş hattı oluşuyor ve daha hoş duruyor. Tabii herkesin yüzüne ayrı diş yakışıyor. Bazen hastalar sevdikleri sanatçıların resimlerini getirerek bizden aynı dişi istendiklerini söylüyorlar. Fakat herkesin ağız ve diş yapısı farklı. Oval yüze oval diş yapmak gerekiyor. Diş yapıları yüze ayrı anlam kazandırıyor. Örneğin kısa ve kare diş kişiyi agresif ve erkeksi gösteriyor. Uzun dişler ise sempatik bir görünüm kazandırıyor. Ayrıca diş rengini de tenin rengine göre seçmek gerekir.

Diş bakımında en popüler uygulamalar

Hastanın durumuna uygun olarak en çok lamina ve diş temizleme işlemleri uygulanıyor. Diş temizleme işlemi 2 çeşit şekilde uygulanıyor. İlk aşamada çeşitli işlemlerle dişin yüzeyinde biriken lekeleri temizliyoruz ya da özel bir yöntemle dişin içine işleyen lekeleri çıkartabiliyoruz. Lazerle 1 saatte diş temizliği yapılıyor. Fakat bazı durumlarda diş beyazlatma işlemi uygun olmuyor. Çocukken antibiyotik kullanmış kişilerin dişleri genelde çok sarı mat ve kahverengidir ya da noktasal lekeler vardır. Bu durumda özel estetik sistemler kullanıyoruz. Bunların başında da porselen kaplamalar geliyor.

Porselen lamina uygulanacak dişlerde az miktarda da olsa bir aşındırma yapılıyor, bu şekilde dişin ölçüsü çıkarılıyor. Daha sonra dişin ölçüne göre hazırlanan mum tabaka dişin formuyla, rengiyle, konumuyla doğru orantılı olarak belirleniyor. Hazırlanan dişlerin ölçüsü alındıktan sonra da laboratuarda özel olarak hekimin ve hastanın belirlediği formda dişler mumdan hazırlanıyor. Ve bu dişler hastanın ağzında tek tek denenerek kişiye gösteriliyor. Hastanın ve doktorun onayından sonra formun aynısının porselen hali yapılıyor. Porselen dişler ön dişlerdeki aralıkların kapatılmasında, çarpma sonucu oluşan kırıkların tedavisinde ve diş beyazlatma yönteminin yeterli olmadığı aşırı koyu renkli dişlerde kullanılıyor. Anı zamanda çürük ve çapraşıklık nedeniyle porselen kaplanması geren dental tedavilerde uygulanıyor.

False