Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan

Kış kilolarının kalıcı çözümü var mı?

Kış ayları kilo alma ve inatçı kiloların mevsimidir. Kapalı ve uzun giysiler, kiloları gizlediği için, alınan fazla yağlar, yaz mevsimindeki gibi insanları rahatsız etmez. Ancak bu durum, tüketilen besinlerin vücudunuzda bölgesel yağlanmaya neden olduğu gerçeğini de yaz mevsiminde gözler önüne serer.

Haberin Devamı

NEDEN KIŞIN KİLO ALIYORUZ

Kış mevsiminde daha fazla kilo almamızın birçok nedeni vardır. Birincisi gündüzlerin kısa olması, gecelerin uzun olmasıdır. Biyolojik saatimiz gün ışığıyla uyumlu çalışır. Aydınlık gündüz saatleri metabolizmamızın en hızlı olduğu çalıştığı zaman dilimidir. Besinlerden alınan kaloriler yakılarak, yağa dönüşmesi minimuma indirilir. Hava kararmaya başladığı andan itibaren metabolizmamız yavaşlar. Daha az enerjiyi daha uzun zamanda yakar. Dolayısıyla fazla enerji ya da kalori kış kiloları olarak vücutta depolanır.

KAPALI ORTAMLAR SİZİN DOSTUNUZ DEĞİL

Kış aylarında inatçı kilolara vücudumuzu teslim eden bir diğer neden ise soğuk ve olumsuz hava koşulları nedeniyle hareketin en aza indiği kapalı ve dar ortamlarda daha çok vakit geçirilmesidir. Halkımızın kadın ve erkeklerde kiloluluk ve obezite düzeyinin yüzde 50 olduğu, yarısından çoğunun egzersiz yapmadığı dikkate alındığında, kapalı ortamlara hapsedilen hareketsiz yaşam, kilo almak için bulunmaz ortam yaratmaktadır.

Dengesiz ve ihtiyaçtan çok fazla besin tüketilmesi, aşırı kalorili hazır gıda tüketimindeki artış, kış döneminde etkisini daha fazla göstermekte, bölgesel kiloları daha arttırmaktadır.

KIŞ KİLOLARI, KADINLARIN BELİNİ SEVİYOR

Kış kiloları kadınların en çok basenlerini ve bel çevresini seviyor. İlk ve en fazla kilo artışı bu bölgelerde oluyor. Çoğu kalıcı hale geliyor. Erkeklerde ise bel çevresi ve göbekte kış yağları birikiyor. Doğal olarak kadınsı ve erkeksi vücut hatları estetik görünümünden uzaklaştırıyor. Üstelik kronik sağlık sorunlarına da zemin hazırlıyor. Kişiyi olduğundan daha yaşlı gösteriyor. Alınan fazla kiloların egzersiz ve diyetle uzun zamanda verildiği, daha sonra tekrar alındığı gerçeğini hatırlamakta fayda var.

LAZER VE SES DALGASIYLA KİLOLARA KALICI ÇÖZÜM

Soğuk kış aylarında deyim yerindeyse vücuda abone olan inatçı fazla yağlardan kalıcı olarak kurtulmak için yağ aldırma ve vücut şekillendirme yöntemleri, ülkemizde en çok uygulanan estetik operasyonlar arasında yer almaktadır. Kısa bir zaman diliminde bölgesel yağ birikintileri vücuttan arındırılarak hem estetik hem de sağlıklı bir vücuda kavuşmak mümkün olmaktadır.

Fazla kiloların kalıcı olarak ortadan kaldırılmasında vücut şekillendirme yöntemi olan lazer lipoliz ve vaser lipo ile yağ aldırma yöntemi olan liposuction operasyonları uygulanmaktadır. Lazer lipoliz ve vaser lipo yöntemleri belirli düzeydeki bölgesel yağlanma için uygulanmakta, hassas işleyişi nedeniyle vücudun her bölgesindeki yağlanmaya müdahale imkânı sunmaktadır. Lazer lipolizde, güçlü lazer ışınları, vaser lipoda ses dalgaları iri yağ hücrelerinin zarını patlatarak, onları sıvılaştırmaktadır. Vücut tarafından emilerek atılamayan miktardaki fazla yağlar ise vücut dışına çekilir. Vücut hatları, olması gereken estetik oranlara ve çizgilere kavuşturulur. Liposuction yöntemi aşırı bölgesel kiloların yok edilmesinde uygulanır. Birçok durumda vaser lipo ve lazer lipoliz ile birlikte yapılır. Liposuction’da fazla yağlar vücut dışına çekilerek incelme sağlanır.

Bedeni zayıflatan ve estetik forma kavuşturan, hedef bölgelerin sayısına göre ortalama yarım saat ila 1.5 saatte tamamlanan bu yöntemlerin iyileşme süreci son derece konforludur. İlk birkaç gün içinde hasta işlerine dönebilmektedir. Dikiş olmadığı için milimetrik kanül izleri hızlı bir şekilde ten rengine bürünmektedir. Sonuçlar ameliyattan hemen sonra görülmektedir. Şişlikler 1 haftada minimuma iner. Tam iyileşme ve nihai sonuç yaklaşık 1.5 ayda gerçekleşmektedir.

Sağlık açısından operasyona uygun olan hastalarda kanama ya da başkaca ciddi bir riski sözkonusu değildir. Hasta, aşırı beslenmediği sürece, operasyonun sonuçları uzun yıllar kalıcılığını korumaktadır. Çünkü, estetik operasyonlarda yağ hücreleri patlatılarak yok edilmektedir.