Kırışıklarla savaşta yeni trend: Frotoks

Frotoks, botoksa rakip olarak mı geliyor!

Haberin Devamı

Yaşlanmayı ertelemek herkesin hayali... Teknolojik gelişmeler doğrultusunda yaşlanma etkilerini geciktiren pekçok yöntem geliştiriliyor. Kırışıklarla savaşta yeni bir trend olan frotoks da bu tekniklerden biri.

Dr. Yannis Alexandrides, Londra’da bir klinikte uyguladığı frotoks yöntemiyle, kırışmış bölgelere sıvı azot enjekte ederek kırışmalara sebep olan kasları kontrol eden sinir uçlarını dört aylık gibi bir süreliğine uyuşturdu. Botoksla mukayese edilen frotoks etkisini hemen göstermesiyle ve ağrı tedavilerinde de kullanılabilecek olmasıyla şimdiden diğer tedavilerin alternatifi olma yolunda ilerliyor ama hala test aşamasında olan bir uygulama. Amerikan Sağlık Örgütü'nün (Food and Drug Adminiation - FDA) onayladığı bir uygulama değil o yüzden frotoksa şüpheyle yaklaşmalısınız.

Haberin Devamı

FROTOKS NEDİR?

Kırışıklarla savaşta yeni trend: Frotoks

Frotoks, kırışıklıkları gidermede kullanılan botoks gibi ancak içeriği bakımından farklı olan bir sistemdir. Botoksta olduğu gibi bakteri değil sıvı azot kullanılıyor. Ayrıca yanlış bilinenin aksine botoksta yılan zehri değil, Clostridium Botulinum adlı bakteri vardır. Kasların sıvı nitrojen oksitle dondurulan ince iğneler yardımıyla gevşetildiği bu yöntemde, ilk olarak temizlenen bölgeye lokal anestezik etkili krem uygulanıyor. Ardından belirli ısıya kadar dondurulmuş olan uygulama başlığı cilt dokusuna temas ettiriliyor. Hastaya sadece hafif bir karıncalanma hissi yaşatan uygulama yaklaşık 30 dakika sürüyor.

FROTOKS HANGİ ALANLARDA KULLANILIR?

 Kırışıklarla savaşta yeni trend: Frotoks 

Frotoks kırışıklık tedavisi sadece alında ve iki kaş arasında oluşan çizgilere uygulanmaktadır. Botoks etkisini 3- 4 gün sonra gösterirken frotoksun etkisi ise 15 dakika ile 30 dakika arasında ortaya çıkıyor.

AĞRI KESİCİ OLARAK DA KULLANILIYOR

Kırışıklarla savaşta yeni trend: Frotoks

Haberin Devamı

Frotoksu sadece yaşlanma karşıtı bir tedavi olarak düşünmeyin, bir de ağrı alanında kullanımı var. Spor müsabakalarında darbe alan, yaralanan sporculara o an ne yapıldığını biliyorsunuzdur; uygulanan soğuk kompresle ağrının ertelenmesi sağlanıyor. Frotoks da ağrı tedavisinde şok etkisiyle ağrının geçmesi için kullanılıyor.

FROTOK UYGULAMASI NE KADAR GÜVENİLİRDİR?

Kırışıklarla savaşta yeni trend: Frotoks

Dünyada henüz kesinleşmiş bir kırışıklı giderici tedavisi olmamakla birlikte deneme çalışmaları devam etmektedir. Bazı ülkelerde uygulamalar yapılmış ve gayet iyi sonuçlar elde edilmiştir. Her güzellik uygulamasında olduğu gibi doğru bir sonucun alınabilmesi için öncelikle uzman bir hekim kontrolünde yapılması gerekmektedir. Özellikle soğuğa alerjisi olanlara bu yöntem önerilmemektedir. 

Haberin Devamı

FROTOKS MU BOTOKS MU?

Kırışıklarla savaşta yeni trend: Frotoks

Özellikle her yeni uygulama gibi bilinmeyene açılan bir kapı aslında, frotoks. Gerekli tedbirler alınmadan kesinlikle gelişigüzel kullanılmaması gerekir. 

En nihayetinde botoks bugün dünya üzerindeki otorite kurumlar tarafından testleri tamamlanmış bir uygulamadır. Bu noktada frotoks hala emekleme evresindedir. Botoksa göre hızlı tepki vermesi hastaların hoşuna giderken bilinmelidir ki, istisna uygulamalar genel durumları kökten etkilemez. Sonuçta bugün her şekilde denenmiş, test edilmiş ve başarısı dünyaca kabul edilen botoksa ilk aşamada rakip olmasını beklemek en büyük yanlışlıktır.

BOTOKS HAKKINDA MERAK ETTİĞİNİZ HER ŞEY!
 

Yazarın Tüm Yazıları