GeriKişisel Bakım Kaşlarınızı doğru alıyor musunuz?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kaşlarınızı doğru alıyor musunuz?

Kaşlarınızı doğru alıyor musunuz?

En zorlayıcı ve geri dönülmesi zor işlerden birisi kesinlikle kaş almak. Çoğu zaman bu işler profesyonellere bırakılsa da bazen kendiniz de yapmak zorunda kalabilirsiniz. Bazı insanlar da, kaş aldırırken farklı birine güvenme konusunda sorunlar yaşar. İşte, kaş alırken dikkat etmeniz gerekenler...

● Kaşlarınızı mutlaka duştan sonra alın. Cildinizin hassaslaşması sebebiyle kaş alırken daha az acıyacaktır. Bu da, hata yapma olasılığınızı oldukça düşürecek.

● Aynaya bakma açınız oldukça önemli. En doğru açı için aynayı mutlaka camın önüne taşıyın ya da karşınızda gerçekten güçlü ve her noktaya eşit dağıtacak ışıklar olmasına dikkat edin. Aynaya baktığınız zaman mutlaka en küçük tüyleri bile görmelisiniz. 

● Kullanacağınız cımbıza oldukça dikkat edin. Kaliteli, ucunun küt ve kalın olması gerekli şeylerden. Bazen küçük tüylere bu cımbızla ulaşamazsınız. Böyle zamanlarda daha ince uçlu ama yine küt cımbızlar yardımcı olacaktır. 

● İlk olarak kaşlarınızı bir kaş fırçası ile yukarıya tarayın. Daha sonra, daha uzun olanları dikkatli bir şekilde küçük bir kaş makasıyla kesmeye başlayın. Kaşlarınızı aşağıya tarayın ve uzun kalan kıllar varsa onları tekrardan dikkatli bir şekilde kesin. Kaşlarınızın orta kısımlarının boyunu kısaltmalısınız. Uç kısımlarını aşağıya doğru taradığınız için bu çok belli olmayacaktır.

● Kavisli yapmak istiyorsanız genellikle her insanın yüzünde doğru hiza göz bebeğidir. Böylece 2 kaşınız eşit olacaktır.

● Son olarak kaş ortasını almaya başlayabilirsiniz. Kaş ortasına denk gelen kılları yukarı doğru tarayın ve ortada kalan kısımları iyice alın. Burnunuzun yanından bir kalemle hiza alarak nereye kadar almanız gerektiğini kolayca anlayabilirsiniz.

Kaşlarınızı doğru alıyor musunuz

BİR ŞEYLER YANLIŞ GİTTİYSE NE YAPMALISINIZ?

Yanlış bir hamle yapmak herkesin başına gelebilir. Bu nedenle böyle durumlarda sakin olmanız gerekiyor. Asla hatalı bir alımdan sonra iki kaşınızı eşitlemeye çalışmayın. Bu noktada yapılması gereken en doğru şey cımbızı bırakıp, oradaki kılın tekrar çıkmasını beklemek. O zamana kadar o kısımları kalemle boyarsanız kimse ne olup bittiğini anlamayacaktır.

False