GeriKişisel Bakım Karın germe ameliyatları ne zaman tercih edilir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karın germe ameliyatları ne zaman tercih edilir?

Karın germe ameliyatları ne zaman tercih edilir?

Karın germe ameliyatlarıyla ilgili bilmek istediğiniz her şey...

Karın bölgesinde yağ dokusu artışı ve sarkması, günümüzde en sık karşılaşılan sorunlardan birisidir. Dengesiz beslenme, kilo alıp verme ve hareketsiz bir yaşam neticesinde bu sorunla karşı karşıya kalınmaktadır.

İç organlarımızı saran karın kas ve zar yapısı zamanla gevşemekte ve artan yağlanma sonucunda elastikiyetini yitirmektedir. Bu kas tabakasının üzerindeki deri ve deri-altı yağ dokusu da yine kilo alıp verme sonucunda deforme olmakta ve sarkmaktadır. Hamilelik süreci de olayın doğası gereği eşlik eden kilo artışıyla birlikte bu bölgede sarkma ve şekil bozukluklarına sebep olmaktadır.

Karın germe ameliyatları ne zaman tercih edilir

ARTIK KASLI BİR KARIN GÖRÜNÜMÜ HAYAL DEĞİL

Karın bölgesinin gergin ve düzgün şekilli olabilmesi için birçok koşul gerekmektedir. Öncelikle, arzu ettiğimiz karın bölgesi ve vücut şekli için birçok fedakarlıkta bulunmamız gerekmektedir. Spor yaparak karın kaslarımızı kuvvetlendirmeli ve organlarımızı korse gibi saran sıkı kas-zar sistemini oluşturmalıyız. Uygun beslenmeyle vücut yağ oranımızı azaltmalı ve karın kaslarının yüzeyde belli olabileceği şekilde gergin ve ince bir deri tabakası oluşmasını sağlamalıyız. Geç kalınmış durumlarda bu görünümü elde etmek için tavsiyelerin yeterli olmadığını görüyoruz. Baklava dilimleri görünümündeki bir karın duvarı oluşturulması bir hayal olmakta ve kişiler kendilerini tümden bırakmaktadırlar. İşte tam bu noktada estetik cerrahi müdahalesiyle kişilere yardımcı oluyoruz.

UYGULAMA NASIL OLUYOR?

Altta, mayo içinde kalacak şekilde bir kesi yaparak fazla deri ve yağ dokusunu çıkarıyoruz. Bu esnada ‘liposuction’ ile yağ dokusunu şekillendirip azaltıyoruz. Cilt altı yağ tabakasını ideal kalınlığa getiriyoruz. Deriyi kaldırınca, alttaki gevşeyen karın kası ve zar yapısını gerdirerek sıkılaştırıyoruz. Gevşekliğini gideriyoruz. Bu aşamadan sonra karın cildini aşağıya doğru gerdirerek sıkı ve gergin bir dış görünüm elde ediyoruz.

 

Karın germe ameliyatları ne zaman tercih edilir
 

Bazı kişilerde sadece göbek altında doku sarkması mevcut olabilir. Bu kişilerde mini karın germe yöntemiyle doku fazlası çıkarılmakta ve alttaki kas tabakası gerdirilmektedir. Daha sonra deri gerdirilerek düzgün bir görünüm elde edilmektedir. Tüm karın bölgesinde sarkma ve şekil bozukluğu olan kişilerde göbek deliği etrafından ek bir kesi yapılarak göbek deliği de daha güzel bir görünüme kavuşturulmaktadır.

MOTİVASYON SAĞLIYOR

Toplumumuzda oldukça sık görülen bir durum olduğu için, karın germe ameliyatı da çok sık yaptığımız ameliyatlardandır. Oldukça başarılı sonuçlar elde ettiğimiz ve olumlu yönde çok çarpıcı bir değişim oluşturduğumuz girişimlerdendir. Ameliyat sonrasında kişiler ciddi bir şekil bozukluğundan kurtulmaktadırlar. Bu motivasyonla kendilerine daha çok özen gösterme ihtiyacı içine girmektedirler. Daha hareketli ve aktif bir yaşama geçerek, sosyal anlamda da daha tatmin oldukları bir süreç içerisine girmektedirler. Kişiler, bir gün hastane şartlarında kontrol edildikten sonra evlerine gönderilmekte ve ameliyattan sonra yaklaşık bir hafta içinde normal hayat aktivitelerine dönebilmektedirler.

[webtv=127401]

False