Fatih Dağdelen
Fatih Dağdelen
Fatih Dağdelen

Karın germe ameliyatıyla karınlar artık dümdüz!

Çektiğiniz mekikler karnınızın sıkı bir görünüm almasında yeterli olmuyor mu?

Haberin Devamı

“Abdominal ameliyat, karın bölgenizdeki fazla yağ ve derinin alınarak karnın düzleştirilmesi işlemidir. Bu liposuction yani yağ aldırma yöntemi değildir. Hatta karın germe işlemi ile birlikte liposuction yöntemini birlikte yaptırabilirsiniz” diyen Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Fatih Dağdelen karın germe ameliyatıyla ilgili merak edilenleri aktardı.

KİMLER KARIN GERME AMELİYATI YAPTIRABİLİR?

Karın germe ameliyatıyla karınlar artık dümdüz

  • Karın germe ameliyatı, karın bölgesinde obezite, doğum veya başka sebeplerden sarkmalar oluşmuş ve fiziksel hastalığı bulunmayan kadın hastalara yapılır.
  • Özellikle birçok kez doğum yapmış kadınlar karın bölgelerinde görülen sarkmaların giderilmesi için bu yöntemden faydalanabilir. Eğer tekrar çocuk sahibi olmak istiyorsanız bu operasyonu ertelemeniz gerekir.
  • Kilo vermek amacıyla karın gerdirme operasyonu yaptıracaksanız bu en son tercihiniz olmalıdır. Yani kilo vermek için tüm yöntemler denendikten ve başarısız olunduktan sonra tercih edilmelidir.

AMELİYAT SÜRECİ VE SONRASI

Karın germe ameliyatıyla karınlar artık dümdüz

  • Hastaların ameliyat tarihinden en az 2 hafta önce iyileşme hızını düşürdüğü için sigara ve alkolü bırakmaları istenir. Ameliyat öncesi kan sulandırıcı ilaçları da kullanmamaları gerekir.
  • Karın gerdirme ameliyatı genel anestezi altında yapılır ve ameliyatın süresi 1 ile 2 saat arasında değişir. Genel olarak bir veya iki gün hastanede kalınması yeterli olur. Sonra hasta rahatlıkla evine gidebilir.
  • Bikini bölgesinin içinde kalacak şekilde ince bir çizgi halinde ameliyat gerçekleştirilir. Zaman içinde bu çizgi iyileşerek belli belirsiz bir hal alır. Ancak bu izin tam anlamıyla kaybolması için doktorun tavsiyesine tamamen uyulması gerekir.
  • İyileşmeyi geciktirecek zararlı alışkanlıklardan uzak durulmalıdır. Daha önceden karın germe ameliyatı olduysanız ve yara izi kaldıysa en erken altı ay sonra ideali bir yıl sonra skar revizyonu yani yara izi düzeltme işlemi yaptırabilirsiniz.
  • Ameliyattan sonra birkaç gün hafif bir ağrı olabilir. Ağrı kesicilerle bu ağrılardan kurtulmak mümkündür. Kas onarımlarını ve mevcut dokuyu desteklemek amacıyla korse kullanılması gerekebilir. Ameliyattan hemen sonra korse giydirilir ve ortalama üç dört hafta kadar kullanılması önerilir.