Deniz Küçükkaya
Deniz Küçükkaya
Deniz Küçükkaya

Karın germe ameliyatı riskli midir?

Sarkmış karnınıza diyet ve egzersizle çözüm bulamıyorsanız...

Haberin Devamı

Çektiğiniz mekikler karnınızın sıkı bir görünüm almasında yeterli olmuyor mu? Eğer yağlı ve sarkmış karnınıza diyet ve egzersizle çözüm üretemiyorsanız siz de karın germe ameliyatına yani abdominoplastiye başvurabilirsiniz. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Deniz Küçükkaya, karın germe ameliyatını anlatıyor.

Karın germe ameliyatı (abdominoplasti), karın bölgenizdeki fazla yağ ve derinin alınarak karnın düzleştirilmesi işlemidir. Bazı durumlarda yağ aldırma yani liposuction yöntemiyle birlikte de yapılabilir.

KARIN GERME AMELİYATI KİMLERE YAPILIR?

Bu ameliyat 18 yaşını doldurmuş, karın bölgesinde obezite, doğum veya başka sebeplerden sarkmalar oluşmuş kadın ve erkek hastalara yapılır.

Özellikle birçok kez doğum yapmış kadınlar, karın bölgelerinde görülen sarkmaların giderilmesi için bu yöntemden faydalanabilir. Daha doğrusu bu sarkmaların düzelmesi için karın germe ameliyatı dışında bir yöntem yoktur. Bu ameliyat hamile kalmayı ve çocuk doğurmayı engellememektedir. Ancak karın germe ameliyatından sonra doğum yapılırsa karın şeklinin tekrar bozulabileceği unutulmamalıdır.

Karın germe ameliyatı riskli midir

KARIN GERME AMELİYATININ RİSKLERİ VAR MIDIR?

Her ameliyatta olduğu gibi karın germe ameliyatının da bazı riskleri vardır. Elbette karın germe ameliyatının risklerini, doktorun ameliyat öncesi ve sonrasında vereceği önerilere uymakla azaltmak mümkündür. Sigarayı ameliyattan olabilecek en erken zamanda bırakmak, mümkünse hiç içmemek olumsuz anlamda karşılaşılabilecek riskleri azaltır. Karın germe ameliyatı genel anestezi altında yapılır ve ameliyatın süresi 2-3 saat arasında değişir. Genel olarak bir veya iki gün hastanede kalmak yeterli olur fakat gerektiği taktirde daha fazla da hastanede kalınabilir. Karın germe ameliyatında karın kası onarımı da yapıldığı için ilk birkaç gün ağrı hissedilebilir ancak ağrı kesiciler alınarak bu ağrılar hafifletilebilir. Karın germe ameliyatından sonra mümkün olan en kısa zamanda yürümek önemlidir. Bu, genellikle ameliyattan 4-6 saat sonra olmaktadır. Her ameliyatta olduğu gibi karın germe ameliyatından sonra da cilt altında kan (hematom) veya doku sıvısı (seroma) toplanması, enfeksiyon gibi komplikasyonlar oluşabilmektedir. Bu istenmeyen durumları engellemek için gerekli tedbirler ameliyat sırasında ve sonrasında alınmaktadır. Nadiren de olsa tekrar cerrahi müdahale gerektirecek durumların olabileceği unutulmamalıdır. Bununla beraber her hastanın iyileşme sürecinin farklı olduğu da hiçbir zaman unutulmamalıdır.

Karın germe ameliyatı riskli midir

GÖZLE GÖRÜLÜR BİR DİKİŞ İZİ KALIR MI?

Ameliyat bikini bölgesinin içinde kalacak şekilde ince bir çizgi halinde gerçekleştirilir. Zaman içinde bu çizgi iyileşerek belli belirsiz bir hal alır. Ancak bu izin zaman içinde tamamen kaybolması çoğu zaman mümkün değildir. İzin uzun vadede nasıl görüneceği kişiden kişiye göre değişiklik göstermektedir. Ancak her koşulda iç çamaşırın içinde gizlenmektedir.

Kas onarımlarını ve mevcut dokuyu desteklemek amacıyla korse kullanılması gerekir. Ameliyattan hemen sonra korse giydirilir ve ortalama üç dört hafta kadar kullanılması önerilir.

[fotogaleri=744]