GeriKişisel Bakım Kalıcı eyeliner ile kusursuz göz makyajı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kalıcı eyeliner ile kusursuz göz makyajı

Kalıcı eyeliner ile kusursuz göz makyajı

Uzun uğraşlar, kaybedilen vakitler, bir türlü eşit olmayan çizgiler, biri aşağı biri yukarı bakan kuyruklar... Tüm bunlar bir eyeliner macerasından geriye kalanlardan sadece birkaçı!

Makyajın tartışmasız en zor aşamalarından biri olan eyeliner çekmek, her kadının hem korktuğu hem de bir türlü vazgeçemediği uygulamalar arasında yer alıyor. İzlenilen makyaj videoları, zamanla el alışır telkinlerine rağmen birçok kadın için eyeliner çekmek zorlu bir mücadeleye dönüşebiliyor. Eyeliner kontür uygulamasının bu anlamda ciddi bir kolaylık sağladığını ifade eden Makyaj Uzmanı Ergül Keskin, eyeliner kontür uygulamasının detaylarını anlatıyor.

Kalıcı eyeliner ile kusursuz göz makyajı

EYELİNER KONTÜR NEDİR?

Göz kapağı ve gözaltına uygulanan eyeliner kontür, güzel ve anlamlı bir bakış elde etmek için son zamanlarda sıklıkla başvurulan kalıcı makyaj uygulamaları arasında yer alıyor. Uygulandığı andan itibaren belirgin bir fark yaratan eyeliner kontüründe temel prensip doğal ama etkili bir görünüm ve bakış elde etmektir.

HER ZAMAN GÜZEL GÖRÜNMEK KALICI EYELİNER İLE MÜMKÜN

Makyaj, her kadının en önemli rutinlerinin başında gelmesinin yanı sıra epey zaman almasıyla da dikkat çekiyor. Özellikle de zamanın hızlı aktığı şehirlerde makyaja uzun vakitler ayırmak ve istenilen mükemmel sonuca ulaşmak mümkün olmayabiliyor. Üstelik değişen yaşam koşulları ve tüketici beklentileri suya dayanıklı ve kalıcı uygulamaları daha da zorunlu hale getiriyor. Eyeliner kontür uygulaması kadınların en çok zorlandığı ve istediği sonuçlara ulaşmak için defalarca uğraştığı eyeliner çekme derdine son vererek çarpıcı bakışlar vadediyor. Makyaj yapmak istenilmediği günlerde, geç kalınan sabahlarda, kısaca her an ve zamanda kadınların imdadına yetişerek güzel ve bakımlı görünmeyi mümkün kılıyor.

KİMLER EYELİNER KONTÜR YAPTIRABİLİR?

• Küçük olan gözlerini daha büyük göstermek isteyenler,
• Büyük gözlerini daha küçük göstermek isteyenler,
• Düşük göz kapağından şikayet edenler,
• Daha çekik bir göz görüntüsü elde etmek isteyenler,
• Çok bitişik olan gözleri, daha ayrık göstermek isteyenler,
• Daha çarpıcı bir görüntü yaratmak isteyen kişiler,
• Eyeliner çekmekte zorlanan kişiler eyeliner kontür uygulamasını rahatlıkla tercih edebilir.

EYELİNER KONTÜR İKİ FARKLI YERE UYGULANIYOR

Gözlere anlam ve derinlik katan ve optik olarak daha yoğun bir görüntü ortaya koyan eyeliner kontür, iki farklı şekilde uygulanabiliyor. Yaptıracak kişinin beklentilerine göre belirlenen yöntemlerde birinci sırada dipliner geliyor. İlk yöntem olan diplenir ile kirpik alt-üst diplerine uygulanarak doğal bir hat oluşturulur. Çizilen bu hat, gözlerin hem rengini hem de şeklini daha güçlü bir şekilde ortaya çıkarır. Üstelik küçük gözler için optik bir illüzyon yaratarak gözün daha büyük görünmesini sağlar.

Eyeline kontür uygulaması ise yapılan uygulamayı bir adım daha ileriye taşır. Göz kapağındaki kirpiklerin kök hattına yerleştirilen çizgi belirginleştirilerek karakterli bitiş sağlanır. Uygulama kişinin; yüz hatları, göz yapısı, keskin veya yumuşak görüntü seçimine göre gerçekleştirilir.

EYELİNER KONTÜR NASIL UYGULANIYOR?

Eyeliner çeken her kadın bilir ki, bu gerçek bir uzman işidir. Her iki çizginin de eşit, uzunluklarının ve kalınlıklarının aynı olması, eyelinerın en önemli kriterleri arasında yer alıyor. Normal makyaj rutininde bile zorlu bir serüvene dönüşen eyelinerın, kalıcı uygulama olarak ancak profesyonel kişilerce uygulanması gerektiği gerçeği daha da anlam kazanıyor. Bu noktada oluşabilecek hataların yüzün merkezinde yer alan gözleri kötü anlamda etkileyeceğini vurgulayan Ergül Keskin; “Biz merkezimizde eyeliner kontür uygulamasında yaşanabilecek olası problemleri en aza indirmek için çok titiz bir çalışma yürütüyoruz. Konusunda uzman profesyonellerimiz, hem kişinin beklentilerini karşılamak hem de doğal bir hat yaratmak için ön hazırlıklarını gerçekleştiriyor. Belirlenen şeklin uygulanmasına göre işlem 1 ila 2 saat arasında sürebiliyor. 20 gün sonra ise bir rötuş yapılıyor. Her zaman güzellik anlayışından doğan bu uygulama yaklaşık 3-5 yıl boyunca gözlerinize eşlik ediyor” dedi.

False