GeriKişisel Bakım Kadınlar en çok bunları tercih ediyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kadınlar en çok bunları tercih ediyor

Kadınlar en çok bunları tercih ediyor

Son yıllarda talep oldukça fazla...

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Zerrin Çelik, kadınların en çok tercih ettiği jinekolojik estetik işlemleri hakkında merak edilenleri anlattı.

Kozmetik jinekoloji; genital bölgede tıbbi zorunluluk olmaksızın hastanın istemi ve tercihi ile yapılan ve son yıllarda tüm dünyada işlem sayısı hızla artan uygulamalardır. Kozmetik jinekoloji işlemleri jinekologlar (kadın hastalıkları ve doğum uzmanları) tarafından gerçekleştirilir.

EN SIK OLARAK HANGİ JİNEKOLOJİK ESTETİK İŞLEMLER YAPILMAKTADIR?

  • Labioplasti (genital organ dudaklarının küçültülmesi)
  • Büyük dudaklarda ki gevşekliklerin düzeltilmesi.
  • Vajinal gençleştirme (vajinal rejuvenatian)
  • Vajinal daraltma, lazerle veya cerrahi olarak
  • İdrar torbasındaki sarkmaya müdahale.
  • Vulva depigrentasyonu (vulvadaki renk koyuluklarının lazerle tedavisi)
  • G noktasını enjeksiyonu

KADIN CİNSEL ORGANINDAKİ GEVŞEME VE SARKMALARIN NEDENLERİ NELERDİR?

Hamilelikler, normal doğum, kilo alımı, hormonal bozukluklar, menopoz ve yaş gibi nedenlerle kadın cinsel organının dinamiği ve fonksiyonu bozulabilir. Bu da vajina kaslarında gevşeklik, vajinal kanalda genişleme ve şekil bozuklukları gibi sorunlara yol açabilir. Dünya literatüründe bu durum vajinal relaxayon sendromu olarak bilinmektedir.

Kadınlar en çok bunları tercih ediyor

VAJİNAL GEVŞEKLİKLER İLİŞKİDE NE GİBİ SORUNLAR YARATIR?

Kadında cinsel ilişkide yetersizlik duygusuna, estetik kaygısına, orgazm sorunlarına veya hissedememe problemlerine neden olabilmektedir. Bazen de erkeği etkileyerek cinsel organın vajen tarafından iyice sarılmadığını ve yeterince sıkı olmadığı ifade ederek tatmin olmakta zorlandığından şikayet etmektedir. İlişki sırasında vajenden istenmeyen ses gelmesi olabilmektedir.

VAJİNAL GENİŞLEME TEDAVİSİ NASIL OLABİLİR?

  • Lazerle (ameliyatsız, dikişsiz,anestezisiz)
  • Cerrahi müdahale ile

LAZER TEDAVİSİ NASIL DÜZELME SAĞLIYOR?

İntimalase lazer, lazer ışınlarının dokularda oluşturduğu foto termal etki ile yeni kolojen üretimini tetikliyor. Bu da vajende gençleşme ve sıkılaşma sağlıyor.

İNTİMALASE TEDAVİSİ SONUÇLARI NASILDIR?

Uluslararası çalışmalarda intimalase uygulanan yüzde 95 hastada vajinal sıkılık kuvvetle artmış olup; yüzde 97 hastada memnuniyet artışı olmaktadır.

LAZER İLE VAJİNAL GENÇLEŞTİRMENİN AVATAJLARI NELERDİR?

  • Ameliyat, anestezi, kesi ve dikiş gerektirmiyor.
  • Uygulama esnasında ve sonrasında acı duyulmuyor.
  • Günlük yaşama hemen dönülebiliyor.
  • Ölçülebilir sonuçlar elde ediliyor (Pelvimetri basınç ölçme cihazları ile vajen içi basınç kaydedebilmektedir).
  • Yüksek başarı oranı ve hasta memnuniyeti sağlayan etkili bir çözümdür.
  • Komplikasyon ve yan etkisi riskli olmayan güvenli bir sistemdir.
  • 30 dakikada uygulanabilir.

Ayrıca lazer ile vulvaginal condylom (siğil) ve servikal erezyon (yara) tedavisi de başarıyla yapılmaktadır.

Kadınlar en çok bunları tercih ediyor

LABROPLASTİ NEDİR, NASIL UYGULANIR?

Son yıllarda genital estetik operasyonları arasında en çok talep görenlerdendir. Vajen girişinde normalden iri, geniş, kırışık ve sarkmış durumlarındaki genital iç dudakların kesilerek estetik olarak küçültülmesi ameliyatlarına verilen isimdir. Normalde küçük dudaklar, dışta yer alan büyük dudakların altındadır ve görünmezler. Bunların sarkması hem estetik açıdan rahatsız edicidir. Hem de cinsel birleşmede soruna sebep olur. Kadında cinsel açıdan özgüven eksikliğine yol açar.

Labroplasti adını verdiğimiz cerrahi müdahale ile bu sorunu çözebilmekteyiz. Lokal anestezi veya yüzeysel genel anestezi altında yapılan labroplasti ameliyatından 4 hafta sonra cinsel ilişkiye izin verilebilir. Bu müdahale sırasında kızlık zarına bir zarar gelmez. Genç kızlarda da uygulanabilir. Labroplasti operasyonu geçirmiş olmak normal doğuma engel değildir.

VULVAR BEYAZLATMA

Vulva bölgesinin cildinde koyulaşma; doğumlardan sonra hormanal etkiler nedeniyle olabilmektedir. Bu bölgenin cildinin koyuluğu sadece estetik bir sorundur. 5-6 seans lazer uygulama ile çok iyi sonuç alınabilmektedir.

Dış genital alana ‘vulva’ adı verilmektedir. Vulva zamanla yaşa ve hormonal değişimlere bağlı olarak esmerleşebilir. Buradaki esmerleşmedeki ana hormon estrojendir. Vulvadaki moyuluk doğuştan olabildiği gibi, doğum kontrol haplarının kullanımı, pelikstik over sendromu, bazı hormonal sorunlar, bazı cilt hastalıkları da dış genital alanda esmerleşme ve koyulaşma sebebidir. Vulvadaki koyu renk herhangi bir sağlık sorununa yol açmaz. Kişiyi görsel olarak rahatsız edebilir. Lazer tedavisi ile vulvadarenk açma, beyazlatma işlemi yapılabilmektedir. İşlem öncesi; lokal anestezik etkili krem kullanımı ağrı hissini ortadan kaldırabilir. İşlem 15-20 dakika sürer. İşlem sırasında verilen lazer ışığı sayesinde cildin dernis tabakasında yer alan ve esmerleşmeye neden olan melanin pigmentini üreten “Melanosit” hücrelerini tahrip ederek beyazlatma gerçekleşmektedir.

Lazerle renk açma işlemi için genelde birkaç seans yeterlidir. İşlem ağrısızdır. İşlemden hemen sonra kişi işine dönebilir.

Kadınlar en çok bunları tercih ediyor

G NOKTASI ENJEKSİYONU

G noktası (G Spot), ilk defa 1944 yılında Alman bilim adamı Ernest Graefenberg tarafından tanımlanmıştır. Vajinanın ön yüzünde, symphisis pubis ile serviks arasındaki yarıyolda yerleşiktir. Derin baskıya son derece hassas olduğuna inanılan erojen bir bölgedir.
2009 yılında yapılan bir araştırmada iki gurup karşılaştırılmış, vajina ve mesane arasında G noktasına uyan bölge kalınlığı ölçülmüş. Bu bölgesi kalın olan kadınlarda orgazmın daha kolay olduğu ispatlanmıştır. Kadınların % 15'inde bu noktanın aşırı ince olduğu izlenmiştir ve bu kişilerin vajinal orgazma ulaşma oranları çok düşük bulunmuştur.

Bu bölgeye lokal anestezi altında yapılan dolgu enjeksiyonu, kişinin cinsel yaşam kalitesini artırmaktadır. Cinsel yönden aktif kadınlarda, cerrahi olmayan, doktor yönetiminde uygulanması gereken, geçici ve basit bir tedavi yöntemidir.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Zerrin Çelik

False