GeriKişisel Bakım Kadınlar da saç ekimi yaptırıyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kadınlar da saç ekimi yaptırıyor

Kadınlar da saç ekimi yaptırıyor

Kadınlarda saç ekimi kriterleri erkeklere kıyasla daha farklı özelliklere sahiptir. Ön saç çizgisi ve saç tasarımı daha feminen özelliklere sahip olmalıdır. Kadınların ön saç çizgisi daha yumuşak girinti ve çıkıntılardan oluşmalıdır.

KADINLARDA SAÇ DÖKÜLMESİ NEDENLERİ

Kadınlarda saç dökülme nedenleri erkeklerde saç dökülmesin nedenlerinden büyük ölçüde farklıdır. Hamilelik, menopoz ya da başka bir sorunun neden olduğu hormonal dengesizlikler kadınlarda saç dökülmesine neden olabilir. Uzun süreli stres veya şiddetli gerginlik de kadınlarda saç dökülmesine neden olabilir. Bazı tıbbi durumlar ve ilaçlar kadın SAÇ DÖKÜLMESİ problemine katkıda bulunabilir. Sert şampuan veya saç renkleri gibi diğer bazı faktörler de bu sorunu başlatabilir

KADINLARDA SAÇ EKİMİNİN GENEL ÖZELLİKLERİ

Kadınlarda saç ekimi prosedürü, saç köklerinin azaldığı bölgelere sağlıklı saç köklerinin bulunduğu bölgeye aktarılması işlemidir. Kadınlarda saç dökülmesi erkeklerden daha yaygındır. Bu, kadınların saçlarının çoğu veya tüm kafa üzerinde seyrelme olduğu anlamına gelir. Kadınlar tamamen kel olmaz. Ancak saç tüm kafa derisi boyunca seyrelir. Erkeklerde, saç dökülmesi genellikle başın üstünde meydana gelir, sırt ve kenarlarda genellikle dökülme görülmez.

Donör saç kökleri genellikle hem erkek hem de kadınlarda yanlardan ve arka kısımdan alınır. Hemen hemen tüm saç dökülmesi vakalarında, verici alandan alınan foliküler üniteler, alıcı alan üzerinde mevcut saçların arasına yerleştirilir.

KADINLARDA SAÇ EKİMİNDE KULLANILAN TEKNİKLER

Saçın tamamen tıraşlanmasına gerek olmayan ya da greftlerin şerit halinde alındığı teknikler kadınlar için uygun değildir. Bunun yerine FUE ye da DHI gibi saç köklerinin teker teker alındığı ve dikişsiz ya da kanal açılmaksızın yapıldığı saç ekim teknikleri çok daha uygun bir seçenektir. Bu sayede herhangi bir yara izi oluşmaksızın yüz hatlarına uygun bir şekilde hazırlanan tasarıma göre saç ekimi tamamlanır.

Kaynak: Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk

False