Yasemin Hizarcı
Yasemin Hizarcı
Yasemin Hizarcı

“Işık dolgusu” ile cildinizi yeni yıla hazırlayın!

En çok göz etrafı morluklarında ve hafif torbalanmalarda kullanılıyor.

Haberin Devamı

Gerek yaşlanma etkisi gerekse şehir hayatındaki çevresel faktörler, stres… Bütün bunlar bir araya gelince ciltte deformasyonların meydana gelmesi kaçınılmaz bir hal alıyor. Diğer bölgelere göre çok daha özel bir cilt yapısına sahip olan gözaltı ve göz çevresi bu deformasyonların meydana geldiği ilk bölgeler oluyor. Anestezi ve Medikal Estetik Uzmanı Dr. Yasemin Hizarcı, ışık dolgusunun etkilerini “Sosyal çevremizle iletişim kurmada en etkili bölge olan gözlerde meydana gelen deformasyonlar hem görsel hem de buna bağlı olarak ruhsal mutsuzluk yaratıyor. Bu durumdan ışık dolgusu ile sadece tek bir işlemle kurtulmanız mümkün” şeklinde açıklıyor.

GÖZALTI DEFORMASYONLARI NEDEN OLUŞUR?

Gözaltı ve göz çevresi özel bir cilt yapısına sahiptir. Hem derisi hem de cilt altı destek dokusu olan yağ dokusu bu bölgede oldukça incedir. Bununla birlikte bu bölgedeki deride kolajen elastin lifleri de daha ince ve gevşektir. Dolayısıyla yaşlanmayla beraber ciltteki ilk bozukluklar göz çevresi ve gözaltında oluşmaya başlar. Göz çevresinin yapısından kaynaklanan sebeplerle yüzün diğer bölgelerine göre deformasyonlara en açık bölgedir.

Haberin Devamı

“Işık dolgusu” ile cildinizi yeni yıla hazırlayın

GÖZALTI IŞIK DOLGUSU NEDİR?

Işık dolgusu birçok problemi sona erdiren, sadece gözaltı uygulamaları için üretilmiş gözaltı dokusuna yayılan dolgudur. Gözaltı ışık dolgusu, özel teknoloji ile sırf gözaltı için üretilmiş bir üründür. İçeriğinden dolayı göz etrafına gelen ışığı yansıttığı, cildi aydınlattığı ve canlandırdığı için ışık dolgusu olarak adlandırılıyor. Işık dolgusu, 8 tane amino asit, hylauronik asit, 3 tane anti oksidan, mineral, vitamin ve uygulama sırasında ağrı olmaması için lokal anestezik madde içeren bir jel. İçerdiği bu maddeler hücresel seviyede yapılanmayı sağladığı için göz çevresinde aydınlanma ve canlanma etkileri görülüyor.

KİMLERE UYGULANIR?

Işık dolgusu gözaltında morluk, torbalanma, çukurluk, göz çevresi kırışıklığı oluşmuş her erişkine uygulanabilir. Işık dolgusu uygulaması morlukların rengini açıyor, çukurlukları dolduruyor ve hafif torbalarda da torba görünümünü azaltıyor. Göz çevresinde oluşan kırışıklıkların açılmasında da etkili olan yöntem, göz çevresini ciddi şekilde yeniden yapılandırarak gençleştiriyor.

Haberin Devamı

UYGULAMA ÖNCESİ HAZIRLIK GEREKİYOR MU?

Uygulamaya başlamadan önce göz çevresine uyuşturmayı sağlayan anestezi kremi sürülür. Işık dolgusunun içinde de zaten lokal anestezik madde var. Bu sayede uygulama yapılan kişi iğne girişini hissetmiyor.

NE GİBİ DURUMLARDA UYGULANIR?

Gözaltı torbalanması, gözaltı morlukları, göz çevresinin çukurlukları ve kırışıklıkları için kullanılıyor.

“Işık dolgusu” ile cildinizi yeni yıla hazırlayın

NE ŞEKİLDE UYGULANIR?

Gözaltı ışık dolgusu anestezi kremi sürüldükten sonra ucu küt olan kanül ile uygulanıyor. Tek bir noktadan giriliyor ve gözaltı ve göz çevresindeki bölge dolgu ile dolduruluyor. Dolgu uygulaması kemiğin üzerine veriliyor. İğneyle de uygulanabiliyor ancak iğne ile uygulandığında morarma ve şişlik daha çok oluyor.

KAÇ SEANS UYGULANMASI GEREKİR?

Genelde tek seans yeterli oluyor. Gerekirse kontrole çağırıldığında ikinci seans uygulanabiliyor. Göz etrafındaki belirtilerin derecesi, kişinin genetik faktörü, kullanılan miktara bağlı olarak etkisi 1 ila 1,5 yıl arasında devam ediyor.

Haberin Devamı

ENDİKASYONLARI NELER?

En çok göz etrafı morluklarında, hafif torbalanmalarda, kırışıklık ve çukurlarda kullanılıyor. Gözaltı dokusu için özel üretildiğinden herhangi bir kontrendikasyonu yok. Yalnızca gözaltı torbalanmalarının cerrahi sınırda olduğu vakalarda, gebelerde, kişinin göz çevresi dokusunda iltihap ya da alerji söz konusuysa uygulanması sağlıklı olmuyor.

Kanülle yapılan bir uygulama olduğundan sosyal hayata engel olacak bir durum oluşmuyor. Seansın hemen ardından günlük hayata dönülebilir.

IŞIK DOLGUSU İLE ELLERİNİZ GENÇLEŞSİN

“Işık dolgusu” ile cildinizi yeni yıla hazırlayın

  • Yaşlanmaya bağlı olarak el üzerinde ortaya çıkan kırışıklıklar, belirginleşen damarlar ve lekelenmeler ışık dolgusu ile kayboluyor.
  • Gözaltı ve göz çevresi deformasyonlarında kullanılan ışık dolgusu ile ellere uygulanan ışık dolgusunun içeriği neredeyse tamamen aynı olmasına rağmen hylauronik asit konusunda birbirlerinden farklılaşıyorlar.
  • Hylauronik asit su tutma özelliği dolayısıyla çok fazla şişebilme özelliğine sahip olan bir madde.
  • Gözaltı dokusunun anatomik özelliğinden dolayı hylauronik asit çok su tutup şiştiği noktada istenmeyen oranda bir şişlikle karşılaşılabilir. Bu nedenle hylauronik asidin iki yöntemdeki oranı farklı.
  • Ellerde kullanılan ışık dolgusu yöntemi ise yüz cildine mezoterapi gibi uygulanabiliyor.
  • El üstü deformasyonları genelde el dokusunun kırışması, boşlukların olup damarların görünür olması gibi şekillerde ortaya çıkıyor.
  • Bölgedeki yağ tabakası inceliyor, damarlar daha görünür hale geliyor, deri lekeleniyor ve kırışıyor.
  • Yaşlanmayla beraber vücudumuzda nasıl bir gevşeme oluyorsa, el derisinde de oluyor. Kırışıklıklar başlıyor, güneşe bağlı lekeler oluşuyor, cilt altı yağ dokusu inceldiği için damarlar daha görünür bir hale geliyor. Bu vakalarda ışık dolgusu uygulanabiliyor.
  • Jel kıvamında bir madde olan ışık dolgusu ile el yüzeyi gençleşiyor ve deformasyonlar kayboluyor.
  • Bir kanülle bir ya da iki bölgeden girip dolgu maddesi el yüzeyine dağıtılıyor.
  • Hasta uygulamanın hemen ardından günlük hayatına dönebiliyor.

DEKOLTE BÖLGESİNDEKİ YAŞLANMAYA SON!

“Işık dolgusu” ile cildinizi yeni yıla hazırlayın

  • Dekolte bölgesi kadınların yaşlanmayla birlikte sorun yaşadığı en önemli bölgelerden biri. Vücuttaki hylauronik asidin eksilmesine bağlı olarak ortaya çıkan kırışıklıklar dekolte bölgesinde deformasyona sebep oluyor.
  • Işık dolgsunun yapısında bulunan etkili maddeler ile dekolte bölgesinde gençleşmeyi sağlayarak daha canlı bir görünüm kazanmanızı sağlıyor.
  • Yaşlanmayla birlikte hylauronik asidin eksilmesine bağlı olarak dekolte bölgesinde derinin gevşemesi, kuruması, sarkması, cilt canlılığının kaybolması gibi durumlar ortaya çıkıyor.
  • Yaşla bağlantılı olmasının yanı sıra genetik faktörler, alerjik şikayetler, beslenme şekli, alkol ve sigara tüketimi ve yatış şekli kırışıklığın daha çok oluşmasına tesir ediyor.
  • Işık dolgusu ile bölgeye enjekte edilen dolgu bir yandan kırışıklıkları azaltırken bir yandan da cildin çok daha canlı görünmesini sağlıyor.
  • Işık dolgusu yaşlılık dekolte bölgesinde kırışıklık ve sarkmaları meydana gelmiş her erişkine uygulanabilir.