GeriKişisel Bakım İş yerinde ne giymeli/giymemeli?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İş yerinde ne giymeli/giymemeli?

İş yerinde ne giymeli/giymemeli?

Aksesuarlar işinize engel olmamalı.

Her sektörün ve şirketin giyim konusunda artık kendi kural ve kültürünü yarattığını söyleyen İmaj Danışmanı Suna Kabadayı, iş yerinde kıyafet, aksesuar seçimi ve bakım üzerine önerilerde bulundu.

Bir yandan iş yükünün her geçen gün ağırlaşması ve çalışanların daha rahat ortam ve kıyafetler içinde çalışma talepleri, giyimdeki değişimi ateşledi. Çalışan memnuniyetini ve iş verimini artırmak isteyen şirketler de kıyafet yönetmeliklerinde birtakım esnek uygulamalara yer vermeye başladı. Kıyafet seçimlerinde rahatlıkla birlikte kadının giyiminde feminen şıklık yükselen akımlar arasında. Bu da profesyonellerin ne giyeceği konusuna biraz daha hakim olmasını gerektiriyor. Dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları var.

• İlk kural özellikle müşteriyle görüşmeler yapan bir profesyonelseniz, müşteriniz hangi seviye giyinirse giyinsin ondan bir basamak daha şık giyinmek. Yani jean giyiyorlarsa kanvas pantolon ya da gömlek pantolon giyiyorlarsa siz ek olarak bir ceket tercih edin.

• Her zaman bakımlı ayakkabılar ve vücudunuza uygun ütülü kıyafetler önemlidir. Bunu eğitimlerde anlattığımda kimi “Bunun aksi nasıl olabilir ki?” derken kimi de “Gömleğim bol gelse ne olur ya da kravatım kısa kalsa ne fark eder?” diye düşünebiliyor. Oysa detayları önemseyen bir profesyonelin duruşu kalite fakını yaratır.

• Diğer önemli konu ise kişisel bakım hijyen, saç, eller, tırnaklar ve koku. Özellikle saçlar kıyafet ve mesajın bütününe uymadığında da problem var. Size yakışan, boyunu, rengini yönetebileceğiniz tarzları seçin, her zaman kuaföre gidemeyebiliyorsunuz.

Aksesuarlar işinize engel olmamalı

Doğru aksesuar üzerinizdeki giysi nasıl bir giysi olursa olsun, onu tamamlar, daha dikkate değer hale getirir. Ama iş yerinizde, mücevherleriniz işinizden sonra gelmelidir. Bilezikler, yazı yazmanızı veya klavye kullanmanızı engellememelidir.

İş yerinde en uygunsuz kıyafet seçimleri

İngiltere’de bir web sitesinde gerçekleştirilen güncel bir araştırma sonucunda, iş yerinde giyilmesi “en uygunsuz” olan kıyafetler şöyle sıralandı:

1)Göğüs dekoltesi

2)Yıpranmış kıyafetler

3)Ugg’lar

4)Kot pantolon

5)Piercing

6)İç çamaşırının görünmesi

8)Sivri burun ayakkabı

9)Parlak mücevherler

10)Dolgu topuklu ayakkabı

False