GeriKişisel Bakım İş yaşamında doğru ifade için kaşlara dikkat
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İş yaşamında doğru ifade için kaşlara dikkat

İş yaşamında doğru ifade için kaşlara dikkat

Estetik Koçu Didem Özkan, doğru ifade için yüz hatlarıyla bir bütünlük oluşturan kaşların iletişimdeki önemini aktarıyor.

Dış görünüm iş hayatında da ön plana çıkan konulardan biri. Kıyafet, aksesuar, makyaj, diksiyon, jest ve mimiklerle birlikte yüz yüze iletişimde özenilmesi gereken temel konu; doğru ifade. Estetik Koçu Didem Özkan, doğru ifade için yüz hatlarıyla bir bütünlük oluşturan kaşların iletişimdeki önemini aktarıyor.

Hayatımızın her alanında olduğu gibi iş yaşamında da iletişim kurmak kendimizi doğru ifade etmek için jest ve mimiklerimizi doğru kullanmamız gerekiyor. Yüz yüze iletişimde etkili olabilmek için karşımızdaki kişiyle göz teması kurulması gerektiğini hepimiz biliyoruz. Bilmediğimiz bir şey var ki; o da kaşlarımızın ifade biçimlerimizi nasıl etkilediği. Estetik Koçu Didem Özkan; kaş stillerinin iletişimdeki karşılığını şu şekilde anlatıyor.

KAVİSLİ KAŞLAR FAZLA SEKSİ OLABİLİR

Kavisli kaş yapıları kadınların yüz hatlarına göre yakışabiliyor. Kavisli kaş yapısı olan kadınların resimleri incelendiğinde düz kaş yapılarına göre daha seksi bulunuyor. İş yaşamında seksi görünüm daha baskın bir karakter olduğunuzu karşı tarafa bildirmek için iyi bir yöntem olabilir fakat kaşlardaki abartılı kavis; ciddiye alınmamaya da sebep olabilir.

 

İş yaşamında doğru ifade için kaşlara dikkat
 

DÜŞÜK KAŞLAR TÜKENMİŞLİK SENDROMU İFADESİ

Birçok kadının en önemli sorunlarından biri doğuştan ya da zamanla yerçekimine yenik düşen düşük kaşlar. Bu kaş yapısı hem özel hayatımızda hem de iş yaşamında iletişim problemleri yaratabiliyor. Özellikle düşük kaş yapısının yorgun, üzgün ve umutsuz görünümü iletişim kurduğumuz kişilerde tükenmişlik sendromu gibi algılanabiliyor. Düşük kaş yapısı aynı zamanda motivasyon düşüklüğü, özgüven kaybı vb sorunlara da yol açabiliyor.

ÜÇGEN KAŞLARLA SİNİRLİ GÖRÜNEBİLİRSİNİZ

Kim çalışma arkadaşının, çalışanının ya da patronunun sürekli sinirli görünmesini ister? Hele ki stresli bir işte çalışılıyorsa… Üçgen kaşlara sahip olanların yüzünde sürekli sinirli bir ifade olabiliyor. Üçgen kaşlara sahipsek ve vazgeçemiyorsak makyajımıza daha da özen göstermemiz gerekiyor. Keskin hatlı makyajlardan kaçınmalı daha yumuşak geçişli bir makyaj stilini kullanmalı soft renkleri tercih etmeliyiz.

 

İş yaşamında doğru ifade için kaşlara dikkat
 

DÜZ KAŞLARI DOĞRU MAKYAJLA BÜTÜNLEŞTİRMELİ

Her kaş stili yüz şekline göre kullanılmalı. Eğer düz kaşlar yüz şeklinize uyuyorsa doğru makyajla bir adım önde olabilirsiniz. Düz kaşlar ne abartılı bir ciddiyeti ne de aksini yansıtır. Düz kaşlar tamamen doğru mimik ve diğer etkili iletişim yöntemleriyle bütünleştiğinde iş hayatında bir adım önde olabilirsiniz. Abartısız ve doğru makyajla günün her saatine uyum sağlayabilir; günlük iş rutininden, önemli bir toplantıya birkaç detayla ayak uydurabilirsiniz.

ÇOK KALIN KAŞLAR TECRÜBESİZ BİR İFADEYE NEDEN OLABİLİR

Kalın kaşlar her zaman genç bir görünüm sağlıyor. Fakat genç bir görünüm her zaman iyi bir görünüm olmuyor. Özellikle iş yaşamında bazen çok genç görünmek tecrübesiz, toy olarak algılanmaya neden olabilir. Kalın kaşın aynı zamanda masum göstermesi bu algıyı güçlendirebilir. Dominant bir görünüm için kalın kaşları biraz inceltmek iyi olabilir.

 

İş yaşamında doğru ifade için kaşlara dikkat
 

Yüzümüze yakışan ve elde etmek istediğimiz ifadeye yaklaşan kaşlara sahip olmak mümkün. Diğer teknolojilerin aksine kalıcılık, doğallık, sık tekrar gerektirmeyen, kişiye özel ve insan sağlığına uyumlu pigmentlerin kullanılmasıyla uygulanan 4D kaş tasarımı sayesinde kadınlar istediği kaşlara sahip olabiliyor.

False