GeriKişisel Bakım İple yüz germe yöntemi nedir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İple yüz germe yöntemi nedir?

İple yüz germe yöntemi nedir?

Yüzünde kırışıklıklar ve sarkmalar olan herkese uygulanabiliyor...

Dermatoloji Uzmanı Dr. Nahide Gültekin Çem iplerle yüz germe (örümcek ağı estetiği) işlemi hakkında merak edilenleri anlattı.

Örümcek ağı estetiği ameliyatsız yüz germe işlemidir. İlerleyen yaş ve yer çekimi etkisiyle yanaklar ve gıdı bölgesinde sarkmalar olur ve yüz ovalleşir. İşte bu noktada cildin eski formuna kavuşmasında estetik cerrahiye alternatif olarak ameliyatsız iplerle yüz germe işlemi fayda sağlar.

ÖRÜMCEK AĞI ESTETİĞİ NASIL YAPILIR?

Örümcek ağı estetiği uygulamasında cilt temizlenip lokal anestezik kremler uygulandıktan sonra polidiaksanon ipler ince uçlu iğnelerle cilt altına yerleştirilir, bu sayede cildin fibroblastlar yardımıyla kollajen, eslatik lifler üretmesini teşvik eder. 

İple yüz germe yöntemi nedir

İŞLEMİN AVANTAJLARI NELERDİR?

İşlem yaklaşık 30-40 dakika sürer. 

Kısa sürede uygulanıyor olması, şişlik, morluk yapmaması, iz bırakmaması, basit bir işlem olması, ağrısız olması, ciltte bir kesi olmaması ve sosyal hayattan kopma yaratmaması tercih edilen bir uygulama olmasını sağlamıştır.

Örümcek ağı estetiği uygulanmasından sonra 6 ayda ipler cilt içinde kendiliğinden erir, asıl beklenen etki 3. ayda başlar, 6. ayda maksimum seviyeye ulaşır ve yaklaşık 3 yıl kadar etkisi sürer.

Bir uygulamada ortalama 100 adet ip kullanılır. Tekrarlanabilir bir uygulamadır.

 

İple yüz germe yöntemi nedir
 

KİMLERE UYGULANABİLİR?

Yüzünde kırışıklıklar ve sarkmaları olan, çene altı ve gıdı bölgesinde belirginleşme veya sarkma olan, cildinde form kaybı olan kadın ve erkeklere uygulanabilir bir yöntemdir.

Dermatoloji Uzmanı Dr. Nahide Gültekin Çem

False