Yasemin Hizarcı
Yasemin Hizarcı
Yasemin Hizarcı

İğneli mi lazer epilasyon mu tercih edilmeli?

İğneli ve lazer epilasyon arasındaki fark...

Haberin Devamı

İğneli epilasyon, uzun yıllardır kullanılan her renkte ve kalınlıktaki kıllar için yapılabilen tüylerden arınma işlemidir. İğneli epilasyonda kullanılan iğneler çok incedir ve kişiye özeldir. Bu teknikte çok ince bir iğne ile kıl köküne girilerek elektrik enerjisi verilmekte ve orada oluşan ısı ile kıl kökü tahrip edilmektedir. Giriş yerinde hafif kızarıklık oluşu ve 1-2 gün süren küçük kabukların oluşması normaldir. Tek tek her kıl folikülü yapıldığı için lazer olmadığı zamanlarda yapılması uzun süren bir yöntemdir. Tüylenme yoğunlunun az olduğu bölgelerde ve kılların açık renk ve ince olduğu durumlarda yapılması daha uygundur. Daha sonra çıkan lazer epilasyon yöntemlerinde lazerden çıkan tek dalga boylu ışık, kıl kökünde ısıya dönüşerek kıl kökünü tahrip etmektedir. Ten rengi açık, kıl rengi koyu olan ve yoğun kıllı bir bölgede daha çok tercih edilmektedir. Lazer epilasyonda değişik dalga boyları olan aletler kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

HANGİ DURUMLARDA İĞNELİ EPİLASYON YAPILMASI SAKINCALIDIR?

Epilasyonun yapılma dönemleri bulunmaktadır. Anagen dönemde (gelişme ve olgunluk aşaması) yapılan epilasyon daha etkili olmaktadır. Bu yöntem erkeklere de uygulanabilir.

Bazı durumlarda iğneli epilasyon yapılması sakıncalıdır.

  • Hamilelik
  • Kanama, pıhtılaşma bozukluğu olan kişiler
  • Kalp pili olanlar
  • AIDS, hapatit gibi bulaşıcı kalp hastalığı olanlar
  • Uygulama bölgesinde aktif enfeksiyonu olanlar
  • Diayabeti olanlar

İğneli mi lazer epilasyon mu tercih edilmeli

İĞNELİ EPİLASYON MU LAZER EPİLASYON MU?

İğneli epilasyon sonrası bölge ılık su ile temizlenir. 1-2 gün boyunca sıcak su, kese, kozmetik uygulaması sakıncalıdır. Bayanlar daha çok tercih ederler ama son dönemlerde erkekler de sırt, göğüs kılları ve yüzdeki sakal bölgesi kıllarında da kullanılabiliyor. Kol, bacak yüz ve genital bölge gibi bölgelere rahatlıkla uygulanabilir. 6 ila 8 seans yapılır. Lazer epilasyonla kalan tek tek kıllar da iğneli epilasyonla alınabilir.

Sonuç olarak kıl rengi açık ve kıllar zayıfsa ve küçük bir bölgeyse iğneli epilasyon tercih edilebilir. Geniş bölgelerde kıl rengi koyu ve kalınsa lazerle epilasyon tercih etmek daha doğrudur.

Anestezi ve Medikal Estetik Uzmanı
Dr. Yasemin Hizarcı

Haberin Devamı

HANGİ LAZER EPİLASYON YÖNTEMİ SİZE DAHA UYGUN?