Hyalüronik asit ile her gün daha genç görünün!

Hyaluronik asit hemen hemen tüm serum, nemlendirici ve diğer güzellik ürünlerinde sıkça gördüğünüz maddelerden… Peki ismi asit olan bir şey nasıl faydalı olabiliyor?

Haberin Devamı

HYALÜRONİK ASİTTEKİ ASİT GERÇEK Mİ?

Hyaluronik asitteki asit kafanızda canlanan o asit değildir. Cildinizdeki başlıca glikozaminoglikandır, bu da cildinizin ve dokularınızın iyi yağlanmasına ve nemli kalmasına yardımcı olan doğal olarak oluşan bir madde olduğu anlamına gelir. Aynı zamanda bir nemlendiricidir. Çevreden nem alan ve ciltte nemlenmeyi artıran bir cilt bakım bileşenleri kategorisidir.

HYALURONİK ASİT NEDEN ÇOK ÖZELDİR?

Hyaluronik asit yapısı gereği çok fazla su tutabildiği için cilt katmanlarınızın daha yumuşak, pürüzsüz ve nemli görünmesini ve hissetmesini sağlar. Ciltteki ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü iyileştirir. Ve enjekte edilebilir bir dolgu maddesi olarak da kullanılır.

Hyaluronik asit, serum ve nemlendiricilerde bulunabilen en iyi bileşenlerden biridir. Temelde daha küçük bir molekül boyutuna sahip bir tuz şekli olan kardeş içeriği sodyum hiyalüronat ile birlikte, cildin yaşlanmasına gerçekten yardımcı olabilecek ve daha fazla kırışıklıkları önleyebilecek ürünler oluşturmak için diğer süperstar bileşenlerle birlikte çalışırlar.

HYALURONİK ASİTİN BAŞLICA ÖZELLİĞİ NEDİR?

Hyaluronik asitin hacminin bin katı kadar su ç nekebilmesi ve doğal bir madde olması onu vazgeçilmez yapmaktadır. Su tutma kabiliyeti sayesinde ciltte nemlendirmeyi sağlamaktadır. Bu sayede cilt sıkı ve gergin görünmektedir. 25 yaşından sonra cildimiz her yıl yüzde bir oranında kolajen kaybeder yani yaşlanma etkileri görülür. Bu yüzden cilt lekeleri, cildin elastikiyetini kaybetmesi sonucu sarkmalar ve kırışıklıkların görünmesi olasıdır. İşte Hyaluronik asit bu cilt sorunlarını gidermede destekleyici cilt bakım ürünü olarak kullanılır.

HYALURONİK ASİDİN FAYDALARI NELERDİR?

  • Ciltteki akne izlerini iyileştirmek ve önlemek için kullanılır,
  • Kolajen liflerin oluşmasına ve korunmasına yardımcı olur. Vücutta kolajen azaldığında, cildin esnekliği kaybedilir.
  • Hücre yenilenmesi ve onarımına katkıda bulunur.
  • Eklemlerde tampon görevi görür, inflamasyonun iyileşmesini sağlar.
  • Ciltteki tahriş ve iltihaplı oluşumlarda iyileştirici etkisi vardır.
  • Cildin genç görünmesini ve kırışıklıkların oluşmasını engeller.
  • Dokuların onarılmasında, elastikiyetinin korunmasında yararlı etkileri vardır, bu sayede cildin erken yaşlanmasını önler.
  • Hyaluronik asit göz sağlığı için de oldukça önemlidir, gözün yüzde 80’ni kapsar.

HYALURONİK ASİTİN BİLİNEN BİR ZARARI VAR MIDIR?

Hyaluronik asit normalde vücudumuzda da doğal olarak bulunduğu için bu tarz ürünlerin herhangi bir zarara neden olduğu şimdiye kadar gözlemlenmemiştir. Ancak Hyaluronik asitin vücuttaki temel amacı nemlendirme olmadığı için bazen kullanılan ürünlerde yer alan Hyaluronik asit vücuda faydalı olamamaktadır. Bu nedenle ürün alırken iyice araştırmanız gerekmektedir. Hassas, kızarıklığa eğilimli cildiniz varsa doğru seçilmiş bir Hyaluronik asit içeren ürün faydalı olacaktır.

Yazarın Tüm Yazıları