GeriKişisel Bakım Hürrem Sultan gibi güzel göğüsleriniz olabilir
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hürrem Sultan gibi güzel göğüsleriniz olabilir

Hürrem Sultan gibi güzel göğüsleriniz olabilir

Sıkı ve dik göğüsler için öneriler...

Eski çağlardan beri göğüsler, kadınlığın ve doğurganlığın simgesidir. Tarihten bugüne kadınlar Mısır Kraliçesi Nefertiti, Osmanlı Sultanı Hürrem Sultan gibi güzel göğüslere sahip olmak için çok çeşitli yöntemlere başvurdu. Vazgeçilmez güzellik unsuru olan sıkı ve dik göğüslere sahip olmak bugün artık daha kolay. İşte Evoria.com’un sıkı ve dik göğüsler için önerileri...

Doğru sütyen seçin

Yanlış beden sütyen seçiminin göğüsleri deforme ettiği artık bilinen bir gerçek! En doğru beden, büyük mağazalardaki satış elemanlarının yardımıyla bulunabilir. Beden kadar yapılan aktiviteye uygun sütyen seçimi de çok önemli. Örneğin; spor yaparken mutlaka yapılan spora uygun bir sütyen tercih edilmeli ve elastikiyetini kaybetmiş sütyenler kullanılmamalıdır.

Bu egzersizlerle göğüslerinizi forma sokun

Göğüsleri kısa zamanda forma sokmak için düzenli egzersiz yapmak en ektili yoldur. Eğer egzersizler düzenli uygulanırsa sadece bir ay içinde istenilenden çok daha fazlası elde edilebilir.

Egzersizlere; iki avucu göğsün tam önünde birbirine mümkün olduğunca güçlü bir şekilde bastırmakla başlanabilir. Bu egzersizin, günde 3 kez 15 dakika yapılması yeterli olacaktır. Ancak daha fazla yapılması da hedefe ulaşmakta büyük katkı sağlayacaktır.

Bir diğer egzersiz; göğüs yayı gibi ürünlerle, göğüs kaslarını hareket ettirmek. Göğüs kaslarını harekete geçirmek için başka egzersizler de denenebilir. Bunun için bir duvarın önünde durarak elleri duvara dayamak ve tüm ağırlığı ellerin üzerine vermekle egzersize başlanabilir. Ardından, kolları gererek vücut duvardan uzaklaştırılır. Bu egzersizle göğüs kasları harekete geçecektir. Uygulama günde 30 kez tekrarlandığında değişim gözle görülür şekilde fark edilecektir.

Göğüs ve kasları çalıştırmak için de dumble gibi çeşitli aletlerle hareketler uygulanabilir.

Sonraki egzersiz ise sırt üstü yere uzanarak yapılıyor. Her iki ele 2'şer kiloluk ağırlıklar alınarak kolları yukarı doğru gergin bir şekilde uzatıp indirmek yeterli oluyor. 3 set halinde 15'lik tekrarlarla yapılan uygulama, göğüs kaslarını güçlendirmeye yardımcı olacaktır.

Sıcak - soğuk duş kan dolaşımınızı hızlandırır

Sıcak ve soğuk suyu değişimli olarak kullanarak vücudun herhangi bir bölgesine uygulamak aslında Kneipp Terapi olarak bilinen çok eski bir yöntemdir. Ağrılara iyi geldiği söylenen bu yöntemi tüm vücut için kullanmak, genel olarak bağışıklık sistemini de güçlendirir.

Duşun el başlığını alarak göğüslerin üzerine önce soğuk, 2 dakika sonra da ılık su tutmak öneriliyor. Yaklaşık 10 dakika boyunca bu uygulama tekrarlanmalı, soğuk suyla bu işlem bitirilmelidir . Bu sayede göğüs bölgesindeki kan dolaşımı hızlanacak ve bu da cildi uyararak göğsün daha gergin hale gelmesine yardımcı olacaktır. 

False