Ufuk Askeroğlu
Ufuk Askeroğlu
Ufuk Askeroğlu

Hollywood yıldızlarının tercihi “yanak estetiği”

Angelina Jolie, Megan Fox ve Jennifer Aniston da yanak estetiği yaptıran ünlülerden.

Haberin Devamı

Yüz şekli bildiğimiz gibi güzellik ve çekiciliğin en önemli kriterlerinden biridir. Bu sebeple altın oran dediğimiz çene, yanak ve yüzdeki diğer bölgelerin belirli bir oranda olduğu yüz şekli popülerdir. Altın orandaki en önemli kriterlerden biri de çene ve yanakların üçgen oluşturmasıdır. Böylelikle yüz daha genç, daha çekici ve estetik durur.

YANAKTAKİ KALINLIK NORMAL YOLLARLA İNCELEMEZ

Hollywood yıldızlarının tercihi “yanak estetiği”

Genellikle çocukluk çağında ortaya çıkan yuvarlak ve dolgun yanak görüntüsünün en sık görülen nedeni yanak içi yağlanmadır. Kişi her ne kadar zayıf olsa da yanak bölgesi kendi bedeninden birkaç beden daha büyük durabilir. Özellikle kimi hastalar fotoğraflarında daha da yuvarlak ve toplu görünen bu yanak yapısından rahatsız olurlar ve kendilerini olduklarından daha kilolu gösterdiği için psikolojik anlamda etkilenebilirler. Yanak estetiğinde ilk hedef yüzü olduğundan daha toplu gösteren bu yağ dokusudur. İngilizce karşılığı "Bichat" yani yağ yastıkçığı olarak da adlandırılan bu yağ dokusu fazlalığı ile yanaklar dışa doğru toplu ve yuvarlak hat çizer. Yuvarlak ve toplu yanak görüntüsünün dış yağ tabakasının kalınlaşması ile de ortaya çıkabilir. Bu kalınlaşma genellikle genetik bir özellik olup kişi kilo verse de, bedeni zayıf olsa da normal yollarla incelmez.

Haberin Devamı

YANAK ESTETİĞİ NEDİR?

Hollywood yıldızlarının tercihi “yanak estetiği”

Yanak estetiği veya bizim tekniğimizdeki ismi ile “Hollywood Yanağı” yüz kontürunun köşeli ve yanaktaki yağ yastıklarının fazla olduğu yüzlerde yapılan üçgenleştirme prosedürüdür. ABD’de özellikle Hollywood yıldızlarının bir çoğunun yaptırdığı bu operasyon ile estetik anlamda çok tatmin edici sonuçlar alınmaktadır. 

[webtv=125038]

HIZLI BİR İYİLEŞME SÜRECİ VARDIR

Hollywood yıldızlarının tercihi “yanak estetiği”

Haberin Devamı

Ameliyatta alınacak olan yanak dolgunluğunun 30-40%'ından sorumlu olan bu yüzeyel yanak yağ yastıkçığıdır. Ameliyatta bu yağ kitlesine ulaşılır ve yağın, yanakta dolgunluk yapan fazlalığı alınır. Ağız içindeki kesiye kendiliğinden eriyen dikişler ile dikiş atılır, dikişleri almak gerekmez. Ameliyattan sonra iyileşme dönemi çabuk geçer. Ameliyat genel anestezi ile yapılır ama çok uzun sürmeyeceği ve kanama ihtimali olmadığı için ameliyattan 3-4 saat sonra, narkozun etkisi geçip yemek yediğinizde taburcu olabilirsiniz.

PLASTİK CERRAHIN DENEYİMİ KRİTİK ÖNEM TAŞIYOR

Hollywood yıldızlarının tercihi “yanak estetiği”

Basit gibi görünen bu operasyonda plastik cerrahin bu konudaki deneyimi kritik önem taşır. Kişinin yüz sekline göre alınacak yağ miktarının belirlenmesi, operasyon sonrası çene, yanak üçgeninin kişiye özel oluşturulması ve operasyon sonrası ağız içindeki dikişlerin hastayı rahatsız etmemesi plastik cerrahin bu konudaki tecrübesi ile doğru orantılıdır.

Haberin Devamı

YANAK ESTETİĞİ ÇEKİCİ BİR YÜZ ELDE ETME ŞANSI VERİR

Hollywood yıldızlarının tercihi “yanak estetiği”

20-30 yaş grubu, genetik olarak yanakları sarkık duran veya yanakları aşırı dikdörtgen/yuvarlak olan bayanların yaşları olduğundan büyük görünür ve sürekli bir yorgun ifade ile gezmek durumunda kalırlar. Bu yağ yastıkları kişiyi en ufak bir stres, üzüntü ve yorgunlukta olduğundan da daha bitkin gösterir. "Hollywood yanağı" ile genç hastalar, kendi yaşlarına geri döndüğü gibi son derece çekici ve estetik bir yüz hattına da sahip olabiliyorlar.

ERKEKLERDE DE İYİ BİR SONUÇ VERİYOR

Peki, operasyon sadece bayanlar için mi? Tabii ki hayır. Sıklıkla bayanların tercih ettiği bir operasyon olsa da erkekler de son dönemde bu operasyon ile daha çekici ve güzel hatlara sahip olabiliyor. Her operasyonda olduğu gibi en başında erkek ve bayan hastalar için ayrı ayrı planlama ve uygulama yapılıyor.

Haberin Devamı

OPERASYON SONRASI BESLENME

Hollywood yıldızlarının tercihi “yanak estetiği”

Ağız içinde yanak bölgesinde ufak dikişler olduğundan ilk gün sıvı gıdalar tercih edilmeli. Sonraki gün yavaş yavaş normal gıdaya geçilebilir. İlk 3 gün mutlaka ağız içi gargara ile dikişleri steril tutmak gerekli. Zaten dikişlerin olduğu bölge hemen hemen hiç acımamakla birlikte hastalar bazen dikiş olduğunu bile unuturlar ve bu dikişler birkaç gün içinde kendiliğinden erir. Yanak bölgesindeki çok hafif hassasiyet de yine birkaç gün içinde kaybolur. Hastalar aynI gün bile isine dönebilirler. Yanağın asıl görüntüsü 3 hafta içinde ortaya çıkmaya başlar.