GeriKişisel Bakım Hollywood yanağı ile tombul yanaklara elveda!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hollywood yanağı ile tombul yanaklara elveda!

Hollywood yanağı ile tombul yanaklara elveda!

Daha kemikli bir yüze sahip olmayı sağlayan ‘Hollywood yanağı’ estetiği nasıl yapılıyor?

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, birçok ünlü ismin tercihi olan Hollywood yanak estetiği hakkında bilgi verdi.

Yüz şekli bildiğimiz gibi güzellik ve çekiciliğin en önemli kriterlerinden biridir. Bu sebeple altın oran dediğimiz çene, yanak ve yüzdeki diğer bölgelerin belirli bir oranda olduğu yüz şekli popülerdir. Altın orandaki en önemli kriterlerden biri de çene ve yanakların üçgen oluşturmasıdır. Böylelikle yüz daha genç, daha çekici ve estetik durur.

YANAK ESTETİĞİ NEDİR?

Yanak estetiği veya bizim tekniğimizdeki ismi ile “Hollywood Yanağı” yüz kontürunun köşeli ve yanaktaki yağ yastıklarının fazla olduğu yüzlerde yapılan üçgenleştirme prosedürüdür. ABD’de özellikle Hollywood yıldızlarının bir çoğunun yaptırdığı bu operasyon ile estetik anlamda çok tatmin edici sonuçlar alınmaktadır.

YANAK ESTETİĞİ SONRASI İYİLEŞME SÜRECİ   

Ameliyatta alınacak olan yanak dolgunluğunun 30-40%'ından sorumlu olan bu yüzeyel yanak yağ yastıkçığıdır. Ameliyatta bu yağ kitlesine ulaşılır ve yağın, yanakta dolgunluk yapan fazlalığı alınır. Ağız içindeki kesiye kendiliğinden eriyen dikişler ile dikiş atılır, dikişleri almak gerekmez. Ameliyattan sonra iyileşme dönemi çabuk geçer. Ameliyat genel anestezi ile yapılır ama çok uzun sürmeyeceği ve kanama ihtimali olmadığı için ameliyattan 3-4 saat sonra, narkozun etkisi geçip yemek yediğinizde taburcu olabilirsiniz.

YANAK ESTETİĞİ ÇEKİCİ BİR YÜZ ELDE ETME ŞANSI VERİR

20-30 yaş grubu, genetik olarak yanakları sarkık duran veya yanakları aşırı dikdörtgen/yuvarlak olan bayanların yaşları olduğundan büyük görünür ve sürekli bir yorgun ifade ile gezmek durumunda kalırlar. Bu yağ yastıkları kişiyi en ufak bir stres, üzüntü ve yorgunlukta olduğundan da daha bitkin gösterir. "Hollywood yanağı" ile genç hastalar, kendi yaşlarına geri döndüğü gibi son derece çekici ve estetik bir yüz hattına da sahip olabiliyorlar.

False